4.9/5 z 10.000+ opinii klientów
Darmowa dostawa
Skuteczność potwierdzona klinicznie
27.000 członków w Pranamat Polska Forum
Twój koszyk jest pusty

Dodaj coś do mnie aby mnie uszczęśliwić :)

Kup teraz
Kontynuuj zakupy

Twój koszyk

Natalia Hodurek
Mar 31, 2021
Absolutny fenomen, długo się wahałam ze względu na cenę i moje niedowierzanie w cudotwórczość maty - używałam tańszej podróbki i nie robiła żadnego „wow” mimo zapewnień o braku różnic pomiędzy oryginalną matą a podróbką. PRANAMAT eco przyszła wczoraj - mistrzostwo świata! Po pierwszym użyciu jestem w szoku jak świetna jest i jak genialnie działa. Jestem przeszczęśliwa, ze zdecydowalam sie kupić matę i pomimo wahań po zakupie oraz usłyszanych opinii ze oszalałam, tyle pieniędzy za coś takiego - i nie żałuje tej decyzji! Mam nadzieje ze moje migreny odejdą w niepamięć ❤️
Joanna Szyport
Mar 31, 2021
Nad zakupem maty zastanawiałam się kilka miesięcy. Do zakupu doszło ostatecznie po rekomendacji siostry, która chwaliła działanie przeciwbólowe pleców. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Mata działa naprawdę dobrze i szybko czuć efekty rozluźnienia mięśni. Stosuje ją zarówno na plecy, jak i nogi czy brzuch, doskonale rozluźnia mięśnie, sprawia, że zakwasy po treningowe dużo szybciej znikają. I bardzo ważna funkcja maty, o której dowiedziałam się dopiero po zakupie - poprawia jakość snu. 10 minut na macie przed snem - i przespana praktycznie cała noc z jednym przebudzeniem, gdzie mój normalny sen to 4-5 przebudzeń. Matę polecam wszystkim znajomym, zarówno mój chłopak jak i brat poczuli efekty maty i czasem ode mnie pożyczają. :) Cena jest jak najbardziej adekwatna do jakości i funkcjonalności produktu.
Magdalena Komorska
Mar 31, 2021
Polecam wszystkim, którzy po ciężkim dniu marzą o chwili dla siebie i ulgi dla kręgosłupa 🥰
Matę pożyczyła mi znajoma, ale po pierwszym masażu zdecydowałam, że musi ona zostać że mną dłużej i bez żadnego zastanowienia zamówiłam ją. 🙂
Polecam 🥰
Marczewska Weronika
Mar 31, 2021
Do zakupu przymierzałam się ponad rok,od kiedy ból pleców zaczął być uciążliwy. Zwlekałam sądząc,że to kolejny"cudowny"produkt, którego cena nie odzwierciedla jakości. Zdecydowałam się spontanicznie, bez konsultacji z mężem 😅 zarówno dla mnie jak i dla niego była to miłość od pierwszego"ukłucia" 🙂 efekty widać od początku używania, co było dla nas ogromnym zaskoczeniem. Wszyscy niezdecydowani powinni przekonać się dosłownie na własnej skórze jak działa mata.
Magdalena Klasa
Mar 31, 2021
Mata Pranamat to najlepszy prezent dla moich pleców. Wreszcie pozbyłam się porannych bólów lędźwi.
Ewelina Czyż
Mar 31, 2021
Matę i poduszkę mam od 3 dni i nie wyobrażam sobie zebym jej już nie miała .Kupiłam spontanicznie bo czytałam że pomaga w bólach pleców z którymi dość często mam problemy.Za krótko ,żeby stwierdzić jak to jest z bólem bo nie jest on ciągły ale za to relaks jaki mam na tej macie to jest coś cudownego .Dobra muzyka ,mata Pranamat i odpływam...Po czytaniu opini pierwszy raz położyłam się w koszulce i trwało to może minutę a później bez ubrania i to dopiero robi robotę 💪.Niestety nie mam jej na wyłączność bo kradnie mąż i syn na zmianę .W przyszłości pomyśle nad zakupem jeszcze jednej 😄Szczerze polecam tym którzy się wachają.
Karolina Wawrzynkowska
Mar 31, 2021
zestaw mata + poduszka kupiłam po 2 miesiącach od przetestowania i był to bardzo dobry zakup, najczęściej robię masaż wieczorami, leżąc na łóżku. polecam każdemu i nie wyobrażam sobie już życia bez pranamat 😍
Aneta Kuś
Mar 30, 2021
Do zakupu przekonała mnie koleżanka. To u niej spróbowałam rozluźnić spięte mięśnie odcinka szyjnego i to był strzał w 10. Ulubiony masaż pomógł dodatkowo w uciążliwych migrenach. Polecam wszystkim z całego serca 😊
Anna Gierczuk
Mar 30, 2021
Kupiłam Pranamat Eco w zestawie z poduszką w styczniu. Zakup rozważałam od ponad miesiąca.
Pojawił się u mnie problem ze sztywniejącym barkiem i bardzo bolesne kucie między łopatkami. Próbowałam różnych rzeczy. Trwało to już 2 miesiące. Tabletki przeciwbólowe w ogóle nie działały, a leki przeciwzapalne zaczynały działać po 3 dniach a po ich odstawieniu ból wracał ze zdwojoną siłą i był permanentny.
Bardzo utrudniało to funkcjonowanie w dzień ale również w nocy (pobudki co 2 godziny). Byłam zdesperowana i wtedy usłyszałam o Pranamat. Bardzo dużo czytałam opinii na jej temat i nie znalazłam żadnej negatywnej. Niektóre z nich wydawały mi się absurdalne (chociażby jeżdżenie z nią na wakacje 🙈😂). Do zakupu przekonała mnie (poza bólem) możliwość zwrotu po miesiącu jak również 5 letnia gwarancja. Oczywiście mata u mnie została 🙂 i na pewno będzie ze mną podróżować 😉.
Działanie przeszło moje oczekiwania: ból mijał po paru minutach od położenia się na macie. Przez pierwszy tydzień powracał ale coraz słabszy i coraz rzadziej. Ale kiedy powracał kładłam się na matę - taka naturalna tabletka przeciwbólowa (działająca ekspresowo). Noce zaczęłam przesypiać. Zapomniałam o doskwierającym bólu całkowicie.
Obecnie robię sobie wieczorne sesje relaksujące (już nie potrzebuję przeciwbólowych 😉) leżąc na plecach na macie a głowa na poduszce, jak również używam jej na uda (przód, tył, boki).
Po zakupie poleciłam ją mojemu znajomemu, który również borykał się z bólem barku i bezsennymi nocami. Również jest zadowolony. Zamierzam zrobić prezent mojej Mamie w postaci Pranamat. Polecam i będę ją polecać każdemu z czystym sumieniem!
A niezliczone korzyści które płyną z jej stosowania nadal pozostają dla mnie do odkrycia 😊. Bardzo dziękuję, że stworzyliście coś tak niesamowitego!
Anna Sołtysik-Pawlic
Mar 30, 2021
Kupiłam matę i poduszkę zachęcona pozytywnymi opiniami na Facebooku i Instagramie i... przepadłam. Na początku było trudno się przyzwyczaić, natomiast teraz leżąc na macie poprostu zasypiam. Mata towarzyszy mi również podczas pracy przed komputerem. Był to strzał w dziesiątkę i poleciłabym ją rodzinie i znajomym.
Natalia Pogoda
Mar 30, 2021
Nad zakupem zastanawiałam się kilka tygodni. Ostatecznie zdecydowałam się kupić zestaw poduszka +mata i nie żałuję 😊. Uwielbiam masaż pleców i nóg po całym dniu. Zdecydowanie poleciłabym taki zestaw każdemu kto nie ma przeciwwskazań 👍. Wkrótce Dzień Mamy, także prezent już mam upatrzony 🎁😁
Agnieszka Klimka
Mar 30, 2021
Świetny produkt. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez Pranamaty.Najlepszy ratunek na mój kręgosłup. Polecam całym ❤️❤️❤️❤️❤️
Klaudiusz Jankowiak
Mar 30, 2021
Pierwszy kontakt z matą miałem na warsztatach oddechowych i wtedy już wiedziałem że musze ją mieć w domu.
Uwielbiam "masaż" pleców i karku, ale stopy to dopiero odlot. Nie ukrywam że początki były "bolesne" :D
Serdecznie polecam.
Aleksandra Hasiuk
Mar 30, 2021
Mam matę oraz poduszkę! Bardzo pomaga,przy bólach pleców. Jestem bardzo zadowolona!
Marzena Oślizło
Mar 30, 2021
Ja od dłuższego czasu cierpię na bóle pleców i głowy. Szukając pomocy na dolegliwości znalazłam strony Pranamat Polska. Czytając korzyści jakie niosą produkty Pranamat nie wahałam się i zakupiłam matę i poduszkę. Teraz wiem co znaczy odprężenie i relaks. Jestem bardzo zadowolona i polecam wszystkim którzy potrzebują masażu.
Agnieszka Brykalska
Mar 30, 2021
Do zakupu pranamat przymierzałam się już dobrych kilka miesięcy :) ale zawsze mówiłam sobie „za miesięcy kupie „ 😂 a mój kręgosłup odpłacał mi te przekładanie . W końcu zdecydowałam się na zakup maty dla mamy . Często dokucza jej ból kręgosłupa . To był najlepszy zakup jaki zrobiłam 🍾 teraz codziennie podkradać matę żeby poleżeć sobie kilka minut dziennie :) czuje się rewelacyjnie i właśnie zamawiam kolejna matę :) zarazam miłością do pranamat wszystkich w koło 💪🏽😊 gdybym miała jeszcze raz kupić to dużo wcześniej bym ja kupiła niż to zrobiłam 😊😊😊
Agata Chlupka
Mar 30, 2021
Jestem po kompresyjnym złamaniu kręgosłupa i chirurgicznyej stabilizacji kręgosłupa. Od kilku miesięcy zaczęły dokuczać mi bóle pleców więc za namową koleżanki kupiłam zestaw mate i poduszkę pranamat (marzec 2021). Szczerze mówiąc nie pokładałam wielkich nadziei ale efekt był tak piorunujący, że w końcu nie budzę się z bólem pleców. W ciągu dnia również dużo lepiej funkcjonuje. Fantastyczne działanie skłoniło mnie do zakupu kolejnego zestawu tym razem dla mojej mamy. Mam nadzieję, że będzie równie zadowolona jak ja.
Monika Żur
Mar 30, 2021
O matach Pranamat słyszałam już jakiś czas temu, czytałam opinie i blogi, ale cena troszkę mnie zniechęciła 😔😔😔. Do tematu wróciłam w marcu kiedy ból pleców strasznie utrudnił mi funkcjonowanie. Nie pomagały maści, tabletki i nacierania. Szukałam innego rozwiązania i jak wyskakujący z kapelusza Zając Wielkanocny na Facebooku pojawiła się reklama z kodem urodzinowym na Pranamat. Uznałam, że najwyższy czas pomóc sobie i rodzince. Zamówiłam :-). Jestem już po kilku próbach, początki były trudne 🤣🤣🤣 i kłujące, ale faktycznie po kilku minutach kłucie zamieniło się w przyjemne mrowienie i uczucie ciepła. Mięśnie nie są już tak spięte, promieniujący ból pomału znika. Po kręgosłupie będziemy próbować matę i poduszkę na innych częściach ciała. Może efekty zaskoczą samą mnie???
Ania Dzięgiel
Mar 30, 2021
Długo podejmowałam decyzję czy warto, ale pogłębiając temat, czytając opinie i komentarze postanowiłam zaryzykować. Pomyślałam, że przecież mam miesiąc czasu żeby zwrócić jeśli uznam, że to nie to. Kupiłam matę z poduszką. Początki nie były łatwe, leżałam chwilkę przez koszulkę, ale z każdym razem było coraz lepiej, teraz kładę się na gołe ciało i nic nie boli, przyjemnie ciepło się robi. Nie oddam już nikomu. Plecy przestały mnie boleć, codziennie przed snem leżę na niej jakąś godzinę. Jestem zadowolona że nie dałam się naciągnąć na tanie podróbki. Produkt jest świetnej jakości, wykonany precyzyjnie i prezentuje się świetnie. Na pewno długo posłuży, używam prawie pół roku, a mata jak nowa. Mąż na początku zobaczył i śmiał się, że jak to może pomóc. Teraz sam mi podkrada, bo był zaskoczony, że to na prawdę działa. Jego plecy też przestały boleć. Polecam z czystym sumieniem.
Monika Rykała
Mar 30, 2021
Najlepszy zakup 2021!
Matę kupiłam pod wpływem impulsu i już następnego dnia pojawiła się u mnie. Wszyscy byli sceptycznie nastawieni. Po pierwszym położeniu się ból w odcinku lędźwiowym zniknął, natomiast po wstaniu dalej był. To było zadziwiające.
Pracuję obecnie większość czasu na siedząco co negatywnie wpływa na mój kręgosłup. Po dwóch tygodniach widzę zdecydowaną poprawę, mniejsze bóle oraz większe rozluźnienie. Myślę, że z czasem ból zupełnie zniknie <3
Po wypróbowaniu kupiłam jeszcze jedną dla mamy :D
Z całego serducha polecam.
Gosia Trośniak
Mar 30, 2021
Pranamat ECO to dla mnie najlepsza inwestycja w zdrowie!
🌼 Od dwóch lat jestem szczęśliwą posiadaczką maty i poduszki. Nie rozstaję się z nimi... poduszkę zabieram nawet w trasę samochodem.
🌼 Cierpię na bóle głowy, proszki p/bólowe nie pomagają, a leżąc kilkanaście tylko minut na macie lub poduszce czuję jak ból odchodzi.
🌼 Mata łagodzi narastające bóle pleców. Polecam niezdecydowanym!
🌼 Uwielbiam masować kark i potylicę - to przynosi mi największą ulgę i relaks. Potrafię nawet zasnąć w takiej pozycji :)
🌼 W ciągu ostatnich dwóch lat poleciłam matę rodzinie i przyjaciołom. Wiele osób zainwestowało w zdrowie jak ja i również są szczęśliwymi posiadaczami Pranamat.
Anna Sypion
Mar 30, 2021
Blisko z rok przymierzałam się do WAS :):):) o zdecydowanie o rok za długo :):):)
Cena wydawała mi się zbyt wysoka na takie kilka matek ;):):)
Ale w końcu jak to się mówi "raz kozie śmierć" i strzał w 10 ::::))) Dobrze zainwestowane pieniążki O dziwo już od drugiego masażu (bo pierwszy to raczej śmiech i chichranie się zamiast spokojny relaks) efekt łaaaaałłłłł
Lepszy sen, ból karku zniknął ;) (od pracy biurowej) a serduszko nieraz leży obok laptopa i na nadgarstek świetna sprawa.
Największą jednak przyjemność i odprężenie daje mi leżenie w pozycji półsiedzącej na łóżku wraz z ksiązką i dobrą herbatką - to już mój rytuał ;)

W dzień dzień po kąpieli 1 h czasem 30 minut moje ;)
Tylko kot przeszkadza uwielbia mordkę przytulać do kwiatów lotosu - więc serduszko nieraz jest jego ;)
Naprawdę polecam ;)
Martyna Rzepka-Latecka
Mar 30, 2021
Choruje na endometrioze. Ból pleców i podbrzusza jest straszny. Ponad rok zastanawiałam się nad zakupem chociaż poduszki z pranamat. Rozważałam też tańsze wersje. Wybór padł na poduszke Pranamat ze względu na podkładanie jej pod odcinek lędźwiowy. Pierwsze zastostowanie to przyjemne ciepło i pulsowanie pleców :) Mam nadzieje że będzie pomagać na ból :) Polecam
Karolina Klimek
Mar 30, 2021
Od dawna zastanawiałam się na ma kupnem Pranamat. W końcu się zdecydowałam i nie żałuję tej decyzji ;) po 15 minutach leżenia na macie plecy stają się lekke jak piórko :D 💕