Twój koszyk jest pusty

Dodaj coś do mnie aby mnie uszczęśliwić :)

Kup teraz
Kontynuuj zakupy

Twój koszyk

Marta Dąbrowska
Pranamat ECO
Jan 01, 2022
Pranamat ECO
Witajcie, długo się zastanawiałam czy kupić matę, jednak po przemyśleniach zrobiłam sobie sama prezent mikołajkowo-gwiazdkowy. Nie będę oryginalna kiedy napiszę, że to był najlepszy prezent... ale to prawda...po prostu...Mata wymiata, mam matę, podzuszke i sprezentowanego, uroczego mini żółwia!
Używam codziennie od ponad miesiąca i nie wyobrażam sobie już życia bez tego. Nie dość że sprawia ulgę w bólach kręgosłupa i rozluźnia to pozwala się wyspać.raz przez ten czas zaniedbałam wieczorną sesję i więcie co ... musiałam po 3 godzinach przerzucania się w łóżku, poleżeć pół godzinki na macie by zasnąć i spać w spokoju...zasypiam na macie codziennie, to najlepsze co mogłam zrobić dla siebie. dziękuję Pranamat to napewno nie mój ostatni zakup :)
Maria Moskal
Pranamat ECO
Dec 31, 2021
Od listopada 2021 r. jestem użytkowniczka Waszego produktu Pranamat Eco. Mam pozważne problemy z kręgosłupem. Jestem po dwóch endoprotezach bioder. Odkąd zaczęłam stosować Wasz produkt to już zauważyłam znaczną poprawę mojej sprawności. Jestem zrelaksowana, rozluźniona. Wasz produkt stosuję również w trakcie ćwiczeń. Efekty gwarantowane tylko przy stosowaniu codziennym. Co do oceny produktu: super jakość materiału, estetyczny wygląd i perfekcyjna obsługa klienta. Z całą odpowiedzialnością polecam produkt. Cieszę się, że dołączyłam do dużego grona użytkowników. Polecam.
Justyna Filipek
Pranamat ECO
Dec 31, 2021
Od jakiegoś czasu przyglądałam się macie i w końcu kupiłam!! Mam problemy z plecami i pomyślałam, że to dobry pomysł. Zbliżające się urodziny też do tego namawiały, bo kto jak nie Ty sama da Ci najlepszy prezent. Ok... może jeszcze mąż. Ale do rzeczy... dzień po dniu leżę na macie i dzień za dniem korzystam z chwili dla siebie. Wierzcie albo nie ale to działa :)
Paweł Pełechaty
Pranamat ECO
Dec 31, 2021
Podejmując decyzję o zakupie maty i poduszki PRANAMAT ECO nie byłem przekonany, że to najlepsza inwestycja w moim życiu. Zrobiłem to za namową mojej fizjoterapeutki i narzeczonej. Mimo stosunkowo młodego wieku (jestem przed 30-stką) zmagam się z bólami pleców i szyi, które bardzo uprzykrzają mi życie. To znaczy… uprzykrzały :)
Od niespełna dwóch miesięcy stosuję produkty PRANAMAT ECO, dzięki którym odczuwam realną ulgę. Częstotliwość występowania napięcia spadła praktycznie do zera. Około 30 minutowe sesje każdego dnia sprawiają uśmierzenie bólu i znaczne zwiększenie zakresu ruchu szyją. Przy okazji redukują też stres.
Zdecydowanie polecam ten produkt każdemu! A Tym, którzy nie dowierzają (sam zaliczam się do tego grona), proponuję skorzystanie z okresu testowego!
Antonina
Pranamat ECO
Dec 31, 2021
Pranamat ECO
Pranamat to zbawienie... Zbawienie dla całego ciała i wszystkich zmysłów. Jest to rzecz, która działa od pierwszej chwili użytkowania, nie pozostawiając marginesu na wątpliwości. Znacie napewno Państwo takie urządzenia, rzeczy, gadżety, których używanie jest tak nieskomplikowane i tak skuteczne, że zastanawiacie się, czy to aby napewno prawdziwe:) Mata Pranamat jest właśnie jednym z takich zakupów, mój ból pleców to na szczęście już tylko wspomnienie. Polecam!!
Joanna Sosin
Pranamat ECO
Dec 31, 2021
Doskonały zakup, świetne - estetyczne wykonanie.
Po kilku sesjach na macie następuje wyraźna poprawa samopoczucia oraz ustąpienie niektórych dolegliwości za strony kręgosłupa.
Julia Szybiak
Pranamat ECO
Dec 31, 2021
Używam Pranamat od roku, głównie na odcinek lędźwiowy kręgosłupa, który po całym dniu pracy z dzieciakami potrafi dokuczyć :) 20 minut relaksu na kolcach i całe spięcie przechodzi! Z zawodu jestem fizjoterapeutką i polecam tę matę każdemu pacjentowi, który przychodzi do mnie z bólami przeciążeniowym, czy spiętymi mięśniami karku, pleców, czy nawet z bólami głowy. Sprezentowałam też matę rodzicom pod choinkę i był to idealny wybór! :)
Jolanta Suchecka
Pranamat ECO
Dec 30, 2021
Od ponad roku czasu zmagam się z bolesnymi skutkami ubocznymi leczenia. Nic nie potrafiło przynieść ulgi, mimo długich poszukiwań . Mata jako jedyna okazała się zbawieniem. Pozwoliła ukoić ból, zmniejszyć stres, zmęczenie i napięcie. To dopiero początek użytkowania prezentu, który wywołał łzy wzruszenia. Wierzymy, że z czasem będzie tylko lepiej. Matą cieszą się wszyscy domownicy, chętnie spędzamy z nią wieczory!
Łukasz Szczepaniak
Pranamat ECO
Dec 30, 2021
Pranamat ECO
Używam Pranamat ECO ponad miesiąc i jestem zachwycony!
Jeśli chodzi o zdrowie to nie ma co się zastanawiać i szukać zamienników więc podjęcie decyzji o zakupie nie zajęło dużo czasu.
Pranamat bez wahania polecam bliskim i znajomym.
Wiktoria Kowalewska
Pranamat ECO
Dec 30, 2021
Pranamat ECO
Zanim zdecydowałam się dokonać zakupu maty minęło wiele miesięcy, ze względu na jej stosunkowo wysoką cenę, a przez to też moje pytaniem do samej siebie czy ja naprawdę tego potrzebuję. Nawet po testach u koleżanki i kupieniu zestawu nie byłam pewna. Czy pierwszy raz bolał? Tak. Czy z czasem organizm zaczął się przyzwyczajać? Tak! Mata jest przepięknie wykonana, a najlepszy sposób, by przekonać się o jej właściwościach to położenie się na niej po stresującym dniu. Jeśli ktoś ma tak jak ja, że stres odkłada się właśnie w plecach to serdecznie polecam. Po paru minutach kłucia czułam rozluźnienie mięśni oraz zrelaksowanie. Poza tym, mata świetnie sprawdza się przy pracy na home office, kiedy można połączyć pracę z masażem. Dlatego już teraz nie mam wątpliwości i z czystym sercem polecam ją znajomym.
Joanna Bakun
Pranamat ECO
Dec 30, 2021
Zakup maty i poduszki był strzałem w 10. Początki nie należały do łatwych, ale nawet kilka minut leżenia na macie w koszulce sprawiało, że jako zmęczona mama 8-miesięcznego bobasa, czułam się zrelaksowana i wyciszona. Z każdą "wyleżaną" chwilą jest coraz lepiej, a uporczywe bóle głowy są rzadsze i mniej intensywne. Również plecy, nieprzyzwyczajone do niewygodnej pozycji podczas karmienia i noszenia synka, mniej mi dokuczają. Według mnie produkty pranamat są godne polecenia, dlatego jeśli ktoś jest niezdecydowany czy kupić, czy nie, to gorąco namawiam!
Na wielką pochwałę zasługuje również obsługa posprzedażowa. Szybka reakcja i umiejętność rozwiązywania nawet niestandardowych problemów, to rzadkość w sprzedaży internetowej. Duży szacunek i pozdrowienia dla Zespołu Pranamat!
Ewa S
Pranamat ECO
Dec 30, 2021
Pranamat ECO
Z polecenia mojej siostry, która przedstawiała mi działanie Pranamat Eco kupiłam zestaw: matę i poduszkę. Pierwsze używałam jej zestawu i zakochałam się w efektach. Dla mnie dużym plusem jest to, że mogę mate zabierać ze sobą w dowolne miejsce. Uśmierza ona ból pleców oraz odcinka szyjnego. Mam wrażenie, że migreny z którymi walczę już długi czas są mniej dokuczliwe. Uwielbiam rytuał wieczorny, który pokazała mi siostra. Pranamat Eco, podcast i najlepiej jakaś aromatyczna świeczka. Daje mi to poczucie wyciszenie oraz zrelaksowania. Obie jesteśmy estetkami i bardzo chwalimy sobie design produktów Pranamat. Uważam, że kolory są świetnie dobrane i uniwersalne. Cieszę się, że miałam możliwość zobaczyć matę przed zakupem na żywo, jeśli ktoś nie ma to świetna opcją jest możliwość zwrotu do 30 dni. Jakość jest widoczna na pierwszy rzut oka, o tym nie ma co dyskutować! Polecam zainwestować w te produkty, efekty zobaczycie na własnej skórze :)
Karolina Linartowicz
Pranamat ECO
Dec 29, 2021
Długo zastanawiałam się nad zakupem maty, brałam pod uwagę Pranamat i tańsze maty. Mam taką wadę zwaną tyłozgięcie miednicy, w wyniku tej wady spinają się mięśnie lędźwi co powoduje ból, sztywność i totalny dyskomfort. Pomaga joga ale nie zawsze jest czas, chęć a ból też nie zachęca. Zdecydowałam wszystko albo nic, żadnych półśrodków - kupiłam Pranamat. Nie mam jej długo ale KOCHAM ją! Wreszcie mogę normalnie funkcjonować, bieganie znowu jest możliwe! Nie pozbyłam się wady postawy ale ten masaż to jak ibuprom na ból głowy!
Dlaczego zdecydowałam się na Pranamat a nie tańszą matę? Było kilka powodów: 1. jeśli wybieram coś dla zdrowia lubię wiedzieć, że jest dobrej jakości, 2. Pranamat instruuje jak właściwie korzystać z maty, 3. estetyka jest dla mnie ważna lubię otaczać się ładnymi rzeczami no i jeśli coś ma kłuć niech chociaż będzie ładne, 4. marka wzbudziła moje zaufanie co do jakości i skuteczności.
Po miesiącu jestem mega zachwycona i rozluźniona
Laura Łukasik
Pranamat ECO
Dec 29, 2021
Matę dostałam rok temu pod choinkę. To był najlepszy rok dla mojego kręgosłupa, rwy kulszowej i zmęczenia. Zapomniałam już o tych bólach, bo ich już nie mam. Dla przykładu - ostatnio się przeprowadzałam, cały dzień na nogach, pakowanie, dźwiganie. Wieczorem wszystkie bóle wróciły, ledwo chodziłam. Na szczęście udało mi się znaleźć matę i dzięki niej spałam dobrze, a kolejnego dnia byłam w stanie wstać z łóżka - bez niej nie byłoby to możliwe. Polecam wszystkim, Pranamat to moje zbawienie.
Joanna Ciuraj
Pranamat ECO
Dec 29, 2021
Mata i poduszka były prezentem gwiazdkowym dla męża. Mąż zadowolony, tak jak i cała reszta rodzinki ustawiająca się w kolejce do leżenia na macie. W tej chwili testujemy wszelkie kombinacje leżenia, siedzenia, podkładania poduszki pod głowę, plecy, czy stopy. Polecamy! Bardzo Przyjemne uczucie!
Katarzyna Jędryczka
Pranamat ECO
Dec 28, 2021
Bardzo udany zakup, prezent kupiony dla męża okazał się przydatny dla całej rodziny. Każdy znalazł coś dla siebie. Świetny sposób na relaks czy ulgę bez konieczności gospodarowania dodatkowego czasu. Na efekty nie trzeba było długo czekać. Polecam!
Żaneta Świerszcz
Pranamat ECO
Dec 28, 2021
Pranamat ECO
Opowiem Wam bajkę o dziewczynce, która dałaby wiele za małego lotosa. Ból doskwierał maleńkiej codziennie, to kręgosłup, to główka. Nie wiedziała jak ma poradzić sobie z codziennymi czynnościami. Pewnego jesiennego dnia oglądnęła recenzje fizykoterapełty Krzysztofa Pielecha i jakby coś w nią uderzyło i kobietkę olśniło. Dziewczynka zaczęła czytać, przeglądać strony na Facebooku, a nawet natknęła się na program Dzień dobry TVN gdzie przedstawiali cudowne właściwości kojącej Maty Pranamat ECO. Dziewcze nie zastanawiała się zbyt długo, bo już po tygodniu mata była w Jej rękach. Początkowo lekki dyskomfort, jednak z minuty na minutę i z dnia na dzień miłość zakwitła. Teraz spędza codziennie 30 min na medytacjach i ukojeniu na macie. Relaks rozluźnienie mięśni to jest stan błogości. Dziewczynka lubi postać, posiedzieć i poleżeć na magicznym cudeńku. Migreny nie dokuczały, a kręgosłup jakby odmłodniał i przestał boleć. Czuła się jak po serii długich masaży. Dziewczyna i Jej mata żyły razem długo i szczęśliwie.
Małgorzata M.
Pranamat ECO
Dec 28, 2021
Pranamat ECO
Od dawna zastanawiałam się nad kupnem tej maty, ponieważ coraz więcej moich znajomych jej używa i słyszałam od nich wyłącznie pozytywne komentarze. Kiedy moja siostra zaproponowała kupno maty Pranamat dla naszych rodziców jako prezent na Święta, stwierdziłam, że to znak i pora zainwestować w zdrowie. Kupiłyśmy dwa zestawy składające się z maty i poduszki – jeden dla rodziców, jeden dla mnie i mojego męża. Maty Pranamat stosowaliśmy przez całe Święta – wszyscy! Jesteśmy bardzo zadowoleni. Ja używam maty codziennie (około 30 min), popołudniu i przed snem. Mata i poduszka odprężają spięte i obolałe mięśnie, dzięki czemu łatwiej jest zasnąć. Ostatnio oglądałam film, leżąc na macie i w ogóle nie miałam ochoty z niej wstawać. Pranamat polecam każdemu, ponieważ jest wart swojej ceny.
Katarzyna Tomaszewska
Pranamat ECO
Dec 28, 2021
Pranamat ECO
Pomimo ciąży powstrzymać się nie potrafiłam
i piękna pomarańczowa mate zakupiłam!
Na razie się na niej relaksuje,
ale gdy tylko z dwupaku się odpakuje:
Będę fikac i ćwiczyć ile się da,
żeby forma była każdego dnia!
Monika D
Pranamat ECO
Dec 28, 2021
Od zawsze zmagałam się z bólem pleców. Po wypróbowaniu Pranamat Eco jestem bardzo mile zaskoczona, jej działanie zauważyłam już po pierwszym użyciu. Po pierwszych 15 minut na macie poczułam, że moje plecy są rozluźnione, a ból prawie całkowicie zniknął pozostawiając uczucie odprężenia.
Kamila Antochów-Spurtacz
Pranamat ECO
Dec 27, 2021
Używamy od niedawna, bo od kilku dni (był to prezent na święta). Na tą chwilę jesteśmy zadowoleni z jakości- bardzo ostre lotosy, widać, że to nie jest to podróbka, materiał znacznie lepszy od podobnych produktów na rynku. Co do działania, to zobaczymy, ale na razie jesteśmy dobrej myśli :)
Berta H
Pranamat ECO
Dec 26, 2021
Mata bardzo pomaga z bólami kręgosłupa oraz karku, które często mi się przytrafiają z uwagi na siedzący tryb pracy przed komputerem. Dodatkowo super sposób na relaks, pomaga się odprężyć i czuję się zdecydowanie bardziej spokojna i zadowolona już po krótkiej sesji na macie. Wykonana bardzo porządnie.
Anna Jermak
Pranamat ECO
Dec 25, 2021
Jestem bardzo zadowolona z mojej maty. Mimo że nie mam większych problemów z bólem pleców, prowadzę siedzący tryb życia. Po całym dniu pracy przy biurku czuję potrzebę, by ulżyć moim plecom i mata Pranamat wraz z mini poduszką świetnie się wtedy sprawdzają. Nawet mój chłopak ich używa, choć na początku był sceptycznie nastawiony ;)
Aneta Rosada
Pranamat ECO
Dec 25, 2021
Bardzo polecam. Już po krótkim korzystaniu ustępuje ból, w moim przypadku mowa o bólu pleców i karku.
Michalina Cel
Pranamat ECO
Dec 24, 2021
Pranamat ECO
Kupiłam mate aby namówić męża do masażu (praca siedząca j ciągle bóle pleców), na sam widok maty mój mąż całkowicie odmówił współpracy a za to ja i córka (5lat) wymieniamy się mata że w użyciu jest przynajmniej 2h dziennie!
Ja lubię leżeć na niej na plecach na łóżku a córka leży w cienkiej koszulce na plecach lub na brzuszku.
Sam masaż jest super przyjemny i rozpływające się po plecach ciepło jest super. Najbardziej nie lubię samego uczucia przy podnoszeniu się z maty.
Miałam duże problemy ze snem a po półgodzinnej sesji na macie dużo lepiej śpię i nie budzę się w nocy!
Uważam że jest to towar nie tylko warty swojej ceny ale wart dużo więcej!
Polecam wszystkim i tylko żałuję że tak późno odkryłam ta mate.
Dagmara Gaweł-Dąbrowska
Pranamat ECO
Dec 23, 2021
Kupując Pranamat Eco weszła w inny świat - troski o siebie, relaksu - dobrego samopoczucia. Każda kobieta w wieku słusznym :) powinna mieć w domu osobistego masażystę - Pranamat Eco nim jest :) Zdecydowanie Polecam : )
Mam czerwony zestaw i uśmiecham się na sam jego widok . Estetyka wykonania na 5 z plusem :)
Używam codzinnie wieczorem 20 minut - cały zestaw (poduszka, duża mata i mała mata pod stopy) leżąc na plecach - zdecydowanie poprawia mi samopoczucie i łatwo zasypiam - dobre rozwiazanie dla osób z bezsennością .
Marek Zagdański
Pranamat ECO
Dec 23, 2021
Super pełen relaks
Kasia
Pranamat ECO
Dec 23, 2021
Matę kupiłam dla Rodziców i Teściów w prezencie w ramach wdzięczności za pomoc, która okazują nam każdego dnia:)W związku z wiekiem zgłaszają przeróżne dolegliwości bólowe w tym m.in. ze strony kręgosłupa stąd po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii zdecydowałam się na zakup od razu dwóch zestawów. Aktualnie Rodzice są w fazie testowania i jak na razie najbardziej z maty zadowolona jest moja mama, która każdego wieczora kładzie się na niej i jak mówi jest to niesamowicie relaksujące doświadczenie bez którego już nie wyobraża sobie pójść spać! Dla mnie te słowa to niezwykła radość i dowód na to, że zakup maty to była dobra decyzja:)
Natalia Szczygielska-Sapała
Pranamat ECO
Dec 23, 2021
Pranamat ECO
Długo przymierzałam się do zakupu produktu Pranamat Eco. Nie mogłam zdecydować się czy kupić matę, a może jednak zdecydować się na poduszkę?!
Ostatecznie w moim osobistym rankingu wygrała poduszka, która miała za zadanie wspomóc regenerację mojego zbolałego karku po 8 godzinach codziennej pracy przy komputerze.
Poduszka okazała się strzałem w 10!
Kiedy tylko mam wolną chwilę, sięgam po mój zakup: idealnie sprawdza się przy oglądaniu seriali lub podczas czytania książek. Czuję odprężenie, łagodzenie napięcia i ZDECYDOWANĄ ulgę! Żałuję tylko jednej rzeczy - że tak długo zwlekałam :)
Ps. Dostałam też w gratisie słodkiego żółwika, którego podarowałam komuś :)
Maria Kabza
Pranamat ECO
Dec 22, 2021
Pranamat ECO
Posiadam zestaw poduszka plus mata, to prezent od córki. Moje dolegliwości powoli odchodzą w niepamięć. Polecam serdecznie każdemu, jeśli nie ma przeciwwskazań. Pozdrawiam
Gabriela Kiwior
Pranamat ECO
Dec 22, 2021
Mata jest nieodłącznym elementem mojego codziennego życia. Po niespełna miesięcznym użytkowaniu, śmiało mogę powiedzieć, że ściąga ze mnie ból pleców po całym dniu. To jest chwila tylko dla mnie. Aktywna zawodowo mama dwójki dzieci.
Marek Borek
Pranamat ECO
Dec 22, 2021
Na matę i poduszkę żona namawiała mnie od dwóch lat, finalnie dałem się przekonać i kupiłem zestaw. Osobiście jestem zakochany w pranamacie i żałuję, że nie dałem się namówić wcześniej. Po pół godzinnej sesji przed snem, mój sen jest długi i spokojny. Ogólne odprężenie po 15 minutowej sesji to zbawienny efekt dla ciała i umysłu. Zdecydowanie polecam.
Paulina Janosz
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Zestaw mata+poduszka zostały zakupione jako prezent dla rodziców, dodatkowo zdecydowaliśmy się na egzemplarz dla siebie, w związku z częstym bólem mięśniowym, w karku oraz lędźwiach. Bez najmniejszego naciągania, stwierdzamy bardzo przyjemne i korzystne działanie "domowej akupunktury", nadmierne zmęczenie szybko przechodzi, tak jak i ból w mięśniach.
Szczerze polecamy!
P.S. Prezent był mega trafiony- mamie również rewelacyjnie służy w walce z permanentnym zmęczeniem!
Katarzyna Sikora
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Najlepszy zakup tego roku.
Polecam.
Mateusz Misiewicz
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Pranamata jest wspaniała. Dostałem ją na prezent i co chwila ratuje moje plecy i pozwala wziąć normalny oddech. Chwila, jak całe napięcie puszcza jest wspaniałe. Po czasie dokupiłem jeszcze poduszkę na barki, kark i głowę - polecam!
Mariola Lis
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Pranamat ECO
Mata daje ukojenie moim plecom po spędzeniu długich godzin przed komputerem. Relaksuje i rozluźnia mięśnie. Warto stosować ją zwłaszcza przed snem. Fajnie wycisza i ułatwia zasypianie. Bardzo szybko przyzwyczaiłam się do używania maty. Teraz to już nawyk oraz chwila dla mnie. Regularnie sięgają po nią także pozostali domownicy i również odczuwają pozytywne efekty jej stosowania. Polecam!
Basia
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Ta mata na prawdę działa! Już po 1 użyciu czuć różnice w miejscu gdzie doskwierał ból. Na prawdę warto! Polecam każdemu :)
Bartosz Kopijek
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Produkt porządnie wykonany, wygląda bardzo elegancko. Teraz czas na testy :)
Dorota Barańska
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Pranamat ECO
Moja pierwsza mata do akupresury była kupiona u konkurencji, za sporo niższą cenę. Jednak w ciągu tygodnia odesłałam matę stwierdzając, że to nie działa. I nie działało dopóki nie trafiłam na właściwą matę :) teraz uważam że to najlepszy prezent, jaki mogłam sprawić samej sobie! Koniec z bólami pleców, napięciami w ciele, a i energii jakoś mam więcej ;) wszystkim nieprzekonanym gorąco polecam, codzienna chwila relaksu należy się każdemu! Nawet przy niemowlaku codziennie znajduję pół godziny żeby sobie poleżeć, a efekty są dla mnie bardzo na plus!
Magdalena Szczypka
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Produkt wspaniale wykonany, zarówno pod względem estetyki, jak i jakości. Niesamowite rozluźnienie mięśni pleców i barków, polecam serdecznie!
Klaudia Kaźmierczak
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Matę PranaMat kupiłam jako prezent Świąteczny dla męża. Jednak ciekawość i chęć przetestowania maty sprawiły, że musiałam ją otworzyć jak tylko odebrałam paczkę. Muszę przyznać,że kupując matę myślałam także o sobie, ale sobie prezentu nie kupuję pod choinkę ;D korzystać miałam głownie ja ponieważ mam problemu z kręgosłupem ( bawoli kark :( ) i wyczytałam, że skutecznym narzędziem pomocniczym może być mata do akupresury. Od dłuższego czasu planowałam zakup i nadchodzące
Święta okazały się idealną okazją :) Jak otworzyłam paczkę, tak nie potrafiłam jej już zapakować. Miłość od pierwszego położenia :D, choć początki nie należały do najłatwiejszych ;) Dziś po ok miesiącu stosowania nie wyobrażamy sobie dnia bez siebie i co jest moim największym zaskoczeniem i odkryciem : zauważamy zmianę - poprawę w postawie ciała co jest największym sukcesem i radością! Polecam z całego serca (zdjęć niestety nie zrobiłam czego bardzo żałuję :( )
Ewelina Lech
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Ból pleców i głowy- minął bezpowrotnie. Rewelacyjna mata Pranamat Eco. Najlepsza decyzja jaką podjęłam to zakup maty z poduszką. Polecam niezdecydowanym!!!
Anna Michalak
Pranamat ECO
Dec 21, 2021
Super
Iwona
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
To już druga Pranamat'a .... pierwsza była dla mnie a teraz postanowiłam zadbać tez o swoją mamę!!! Dziękuję mama SZCZĘŚLIWA !!
Sylwia Zielonko
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Zakup Pranamaty to najlepsze co dla siebie zrobiłam. Pozwala się zrelaksować i pomaga na dolegliwości bólowe. Polecam każdemu, który jeszcze się wacha!
Aneta Rabij-Płatek
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Zakupiłam matę z poduszką po kilku miesiącach obserwacji poleceń na instagramie z myślą o mężu, który często narzekał na bóle mięśni pleców. Teraz wszyscy w domu leżą i odpoczywają na "igiełkach". Dla mnie jest to chwila relaksu w samotności po całym dniu z maluchami ;) ale także przyjemny masaż. Mąż na początku był sceptycznie nastawiony i mówił, że nie da rady leżeć przez to kłocie, a teraz leży codziennie i już czuje piwrwsze efekty rozluźnienia :) jestem pewna, że jwst to super inwestycja na lata.
Justyna Skowera
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Jestem posiadaczką maty i poduszki. Długo się zbierałam do tego zakupu, teraz żałuję że tyle zwlekałam, bo uwielbiam te kolce. Mam wysoki próg bólu więc dość szybko było mi przyjemnie. Niesamowicie lubię to uczucie rozluźnienia, które pojawia się już po kilku minutach leżenia. Ból pleców znika, nie muszę już chodzić do fizjoterapeuty. Polecam!
Gosia Wnuk
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Mate kupiłam na urodziny mężowi, a korzystamy z niej wszyscy. Pierwsze uczucie jest niezbyt przyjemne, ale mimo to mata przyciąga i nie chce się z niej schodzić. Relaksuje i pozwala wypocząć, myślę, że niejednokrotnie jeszcze dokonam zakupu
Anna Radziejewska
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Super. Bol pleców dużo mniejszy. Zaczęłam używać regularnie. Bardzo polecam
Natalia Niełacna
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Ta mata jest rewelacyjna!! Nie bolą mnie plecy i nareszcie zaczęłam normalnie zasypiać! Czuję się zrelaksowana jak po dobrym masażu. Już wiem, że to nie będzie mój ostatni zakup - o takim prezencie marzy wiele osób chociaż może jeszcze o tym nie wiedzą. Dać komuś zdrowie w prezencie to najlepszy pomysł!
Silvia
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Moja mata Pranamat jest rewelacyjna. Po 20 minutach leżenia moje plecy odczuwają duże rozluźnienie. Długo borykam się z bólami pleców spowodowanych skrzywieniem kręgosłupa. Wiadomo że pranamat moje plecy nie wyprostuję,ale rewelacyjnie rozluźnienia napięcia.Po pierwszych nieprzyjemnych 2-3 minutach,mogę na macie leżeć i leżeć, nawet mi się zdarzyło na niej zasnąć. Uwielbiam ją!
Patrycja Ślósarska
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Pranamat ECO
Mały prana Byczek to moje najnowsze odkrycie i najlepszy przyjaciel. Brakowało mi narzędzia do mocnego masażu odcinka szyjnego i byczek okazał się wybawieniem. Jest idealnie wypełniony, wyprofilowany i dopasowuje się do krzywizny szyjno-potylicznej. Poza tym jest sympatyczny, budzi ciepłe uczucia i odczucia. BFF
Iwona Chamera
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Paranamat bardzo dobrze masuje, pomaga zmniejszyć ból, rozluźnić mięśnie, zrelaksować ciało. Polecam
Aleksandra Mańkowska
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Matę kupiłam dla męża, który bardzo narzekał w ostatnim czasie na ból pleców. Oczywiście, nie wytrzymałam i przetestowałam matę sama, następnie (aby porównać doświadczenia) matę przetestowali moi rodzice...i jesteśmy w szoku. To działa! Każdy czuje trochę coś innego w trakcie leżenia, ale po zejściu z maty doznanie jest wspólne - ulga :) mam nadzieję, że mój mąż będzie podzielał to wrażenie kiedy już odpakuje swój prezent :)
Adrianna Kołosowska
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Różyczki dają radę! Rozluźniają napięte mięśnie, masują, przynoszą ulgę.
Barbara Kosek
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Kiedy po urodzeniu dziecka bóle kręgosłupy stały się nie do zniesienia pomyślałam, gorzej już nie będzie. Jakie było moje zdziwienie kiedy się położyłam i poczulam jak ostre są te kolce. Na szczęście to jedynie pierwsze wrażenie,. Po kilku minutach bólu już nie czuć a jedynie przyjemne ciepło i rozluźnienie. Mate stosuje również na inne partie ciala a drugi zestaw zakupiłam moim rodzicom. Ciekawa jestem jakie będą ich odczucia.
Emilia Jugowiec
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Początki są dosyć trudne , igły są bardzo ostre , ale z czasem można się przyzwyczaić i staje się to przyjemne. Najwygodniej dla mnie jest leżeć w cienkiej koszulce. Po krótkim "seansie" czuć lepsze ukrwienie skóry. Nie testuje długo ale na te chwile polecam
Paula Sekuła
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
KOLEŻANKA POŻYCZYŁA MI MATĘ NA WEEKEND I PRZEPADŁAM.. KUPIŁAM SWOJĄ 3 DNI PÓŹNIEJ! JA I MĄŻ JESTEŚMY ZACHWYCENI I MEEEEGA ZRELAKSOWANI
Anna Zebrowska
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
W końcu moja siostra może cieszyć się relaksem na kanapie leżąc na swoich "giełkach". Jest po prostu zachwycona i nawet lepiej sie czuje w czasie ataku migreny. Teraz rozumię dlaczego tylu ludzi poleca Wasze maty. Najlepsza inwestycja w zdrowie. Polecam gorąco.
Jacek Dratwa
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Jest S U P E R
Aldona Berus-Jeż
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Super
Mateusz Biliński
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Mata Pranamat okazała się strzałem w dziesiątkę! Zaczęło się od drobnej zachęty „a nie chciałbyś się położyć na kolcach?”. „Jak to, na kolcach, czy ja wyglądam na fakira?”. Przemogłem się, położyłem na macie i po początkowym zdziwieniu (jakie to ostre! Jak to kłuje!) doznawałem przyjemnego poczucia ciepła rozchodzącego się po plecach. W kolejnych dniach próbowałem kolejnych zastosowań: a to naprawiłem sobie nadgarstki, a to przyjemnie masowałem stopy. Gdyby przyszło mi podsumować zakup jednym zdaniem: mata stanowi niesamowite uzupełnienie praktyk jogi, świetnie się sprawdza po dniu pracy za biurkiem, a także wspomaga wyciszenie tuż przed snem - serdecznie polecam!
Sylwia Paczkowska
Pranamat ECO
Dec 20, 2021
Zdecydowanie polecam, mi osobiście pomogło na permanentny ból pleców, utrzymujący się od kilku lat. Wystarczy 15 minut na macie i ból mija. Samo leżenie to przyjemne ciepło.
Tomasz Piskorski
Pranamat ECO
Dec 18, 2021
Bez ściemy ból pleców i problemy z koncentracją znikają Super
Tomasz Pękala
Pranamat ECO
Dec 17, 2021
Pranamat ECO
Zrobiliśmy sobie z mężem prezent na Mikołaja. Zbieraliśmy na nią od momentu kiedy koleżanka pokazała mi swoją -czyli od roku. Teraz żałuję, że jeszcze troszkę nie odczekaliśmy bo teraz może udałoby się otrzymać serduszko w gratisie a nie ukrywam, że bardzo by się przydało ponieważ kłócimy się z mężem o poduszkę. Od maja borykam się z bólem nogi, który ciągnie od kręgosłupa (odcinka lędźwiowego); mata na prawdę jest rewelacyjna używam jej co wieczór od 15 do 40min i czuję ogromną poprawę. Rano wstaję z łóżka już bez tak doskwierającego bólu. Poprawiła również mój sen, z którym miałam problemy. Posiadamy zestaw: mata do akupresury z poduszką + torba XL do łatwego przenoszenia. Pojedzie z nami na Święta, gdzie zaprezentujemy całej rodzinie może a nóż kogoś zachęcimy do jej kupna. Z całym sercem polecam wszystkim zakup maty Pranamat ECO. Pozdrawiam Aleksandra
Wiktoria
Pranamat ECO
Dec 16, 2021
Czy ta mata to cudo? Tak. Niezależnie od tego czy bolą mnie plecy, nogi, głowa czy brzuch, wszystko to przechodzi po kilku minutach leżenia na macie. Samo zejście z maty daje poczucie niesamowitej satysfakcji. Nic tylko chwalić. Jakość produktu również nie ma sobie równych. Jak ktoś czuje potrzebuje zakupu niech dłużej się nie zastanawia. Ja wachałam się rok, a przez cały rok mogłam sobie zaoszczędzić tyle bólu.
Ewa Czyżewska
Pranamat ECO
Dec 16, 2021
Jestem posiadaczką maty i poduszki. Z zakupem Pranamat nosiłam się dosyć długo, ze względu na wysoką cenę. Myśląc,że maty są podobne, a różnią się jedynie ceną, zamówiłam z innej konkurencyjnej firmy, ale dużo tańszą, też z gryką i kokosem w środku, niestety na tej inszej nie czułam opisywanych przez innych doznań - ciepełka, nacisku na mięśnie. PO prostu sobie leżałam i.....nic.... Zamówiłam zatem Pranamat, wiedząc, że w razie co, mogę ja oddać w ciągu 30 dni. Pierwsze dni z Pranamatem były dosyć "ciężkie";, bolało, ale wiedziałam,że trzeba się przemóc i przeczekać. I rzeczywiście po kilku minutach leżenia, zaczęłam odczuwać przyjemne ciepło i rozluźnienie mięśni. Teraz nie wyobrażam sobie dosłownie życia bez mojej maty. To jest już mój codzienny rytuał. Przede wszystkim plecy (a szczególnie odcinek lędżwiowy i okolice barków) mniej mnie bolą, jest ogromna poprawa. I nawet zaniechałam wizyty u fizjo ;-) Polecam!!!
Gabriela Sygnarowska
Pranamat ECO
Dec 15, 2021
Pranamat ECO
Do zakupu maty Pranamat ECO zbierałam się od ponad roku. Ostatecznie o zakupie zadecydowały genialne listopadowe zniżki, wtedy nie było już miejsca na wymówki.
Jest to zdecydowanie jedna z najlepszych inwestycji w kierunku mojego zdrowia i komfortu. Pracując godzinami w pozycji siedzącej nie było dnia, w którym plecy nie wołałyby o pomoc. Więc jest i ona - przepiękna czarnulka, która w 15 min jest w stanie zdziałać cuda. Stosuję ją głównie leżąc na plecach, ale także pod pośladki, uda, łydki i stopy. Wszędzie tam gdzie moje ciało tego potrzebuje.
Niemalże wszyscy znajomi, którzy mnie odwiedzają chętnie wskakują na matę i nie mogą się nadziwić, że efekty są odczuwalne już po pierwszym skorzystaniu z maty. Cudo!

Zdecydowanie polecam!
Aleksandra Oleszczuk
Pranamat ECO
Dec 15, 2021
Pranamat ECO
Jestem po dwóch operacjach kręgosłupa i dłuższy czas zastanawiałam się nas zakupem maty pranamat, głównie ze względu na cenę oraz skuteczność. Jednak kiedy zobaczyłam promocje stwierdziłam, że muszę ją mieć, ponieważ muszę ratować swój kręgosłup. Aktualnie pisząc tę recenzję odpoczywam na mojej oliwkowej macie. Jestem już po dwóch tygodniach użytkowania i wiem, że jest to moja ulubiona rzecz w domu i nie żałuje ani złotówki wydanej na nią (mój kręgosłup jest takiego samego zdania). Bardzo podoba mi się to uczucie ciepła, które pojawia się po kilku minutach leżenia, a także delikatne ukłucia, które sprawiają bardzo przyjemne odprężenie ciała. A do tego wygląd! Kwiaty lotosu w kolorze butelkowe zieleni wyglądają obłędnie. Najlepszy prezent pod choinkę! Od dwóch tygodni polecam wszystkim z kim rozmawiam i już znalazłam następnych chętnych. Jutro rano składam kolejne zamówienie na matę dla rodziców.
Pozdrawiam Ola 26lat
Elwira Jastrzebska
Pranamat ECO
Dec 15, 2021
Od dłuższego czasu męczyły mnie bóle szyi, barków. Nie pomagały masaże ani ćwiczenia! Już po weekendzie użytkowania problem zniknął. Stosuje matę i poduszkę od kilku tygodni jako codzienny rytuał przed snem. Mam czas na czytanie i relaks;)
polecam wszystkim, którzy mają jakiekolwiek problemy z plecami!
Małgorzata Procek
Pranamat ECO
Dec 14, 2021
Pranamat ECO
Boli. Boli. Boli – mój każdy dzień przed pranamat eco :(
Ile można wytrzymać z nieustannym bólem w odcinku lędźwiowym, w kręgosłupie? Zaczęłam szukać pomocy. I usłyszałam o pranamat. Najpierw na fb, na blogu. I nagle okazało się, że mają znajomi, sąsiadka używa, poleca koleżanka. I tak końcem czerwca odmieniło się moje życie. Kupiłam poduszkę i matę. To było to! Strzał w 10. Po prostu rewelacja. Na początku dziwne uczucie – boli, szczypie, cały czas kłuje... I ten ogień na ciele... Czy dam radę? Mam 30 dni na testy, mam czas, aby zdecydować, bo Pranamat Polska doskonale dba o klienta i daje możliwość zwrotu. Myślę, że nikt nie zwraca :)
Sumiennie każdego dnia kładłam się na macie, poduszka pod lędźwia, poduszka pod kark. Najpierw w ubraniu, później bez. Najpierw na chwilę – z czasem na dłużej a teraz już kilka razy dziennie. Nie wyobrażam sobie dnia bez masażu na pranamat eco. Uczyłam się jak niwelować ból używając pranamat eco, korzystałam z wielu porad na forum pranamat. Gdy zobaczyłam, że są kolejne rabaty byłam przeszczęśliwa, z oferty promocyjnej dokupiłam mini matę, torbę a żółwika otrzymałam gratis. I tu moja przygoda z pranamat weszła na poziom przyjaźni. Żólwik jest ze mną zawsze i wszędzie. A mini mata dała mi kolejne możliwości dbania o siebie i swoje zdrowie. Uwielbiam stać na macie i prasować - nie myślę wtedy ile mi jeszcze prasowania zostało...
Pranamat bardzo dba o swoich klientów oraz o członków swojego forum. Tam wzięłam udział w konkursie i mimo że nie wygrałam otrzymałam mini serduszko w prezencie. Każdy z uczestników, którzy nagrał recenzję został nagrodzony.
Czy Pranamat spełnia marzenia? Oj tak, często. Marzyłam o możliwości zakupu samego serca – udało się. To serce to jest hit. Kocham tak samo jak poduszkę. Marzę o PranaKocie :)
Jakie rzeczy posiadam z paranamat?
1. Matę,
2. Poduszkę,
3. Mini matę,
4. Torbę,
5. Mini żółwika,
6. Mini serce,
7. Serce – ostatni mój zakup w listopadzie 2021 r.
Jak pranamat zmienił moje życie i zdrowie? W wielu aspektach:
1. Najważniejsza jest kwestia kręgosłupa. Wreszcie jest dobrze – mimo wielopoziomych przepuklin i naczyniaka w odcinku lędźwiowym.
2. Sen – masaż na pranamat eco przed snem pozwala mi spokojnie przespać całą noc.
3. Borelioza – ulga w bólach stawów.
4. Zatoki – delikatny masaż żółwikiem i serduszkiem rogrzewa i daje ulgę.
5. Zakwasy i bóle po treningach u moich synów – uwielbiają to rozluźnienie na pranamat eco.
6. Bóle menstruacyjne – natychmiastowa ulga, gdy masuję brzuch.
Często polecam pranamat eco moim znajomym. Wiem, że sporo z nich skorzystało i są w gronie fanów. Uwielbiam słuchać, że pranamat to ratunek na różne dolegliwości. Opowiadania, jak zmieniło się życie z pranamat eco mogłyby służyć do napisania książki.
Gabriela Ksel
Pranamat ECO
Dec 13, 2021
To moje pierwsze doświadczenie z pranamat. Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii zdecydowałam się na zakup zestawu zawierającego zarówno matę i poduszkę. Korzystam z niego już ponad miesiąc i jestem zachwycona rezultatami. Długi czas borykałam się z bólem pleców spowodowanym siedzeniem przy biurku, szczególnie w okolicy lędźwiowej oraz karku. Aktualnie po pranamat sięgam każdego wieczoru, ponieważ uśmierza moje dolegliwości i pomaga mi się odprężyć oraz rozluźnić ciało po całym dniu. Nie ukrywam, że początki były trudne. Nie mogłam położyć się, ani wstać bez asekuracji. Jednak po parunastu próbach ciało się przyzwyczaiło. W pierwszych dniach byłam w stanie wytrzymać zaledwie 3-5 min leżąc na macie. Natomiast teraz jest to relaks trwający 20-30 min. Ponadto solidne wykonanie pozwala leżeć na macie nie tylko na podłodze, ale także na łóżku, z czego również chętnie korzystam. Jeżeli ktoś zastanawia się nad zakupem to polecam z czystym sumieniem. Osobiście jestem bardzo zadowolona z zakupu!
Dominika Rożek-Kotula
Pranamat ECO
Dec 13, 2021
Chce przekonać nieprzekonanych - produkty naprawdę warte swojej ceny!
DOMINIKA BOGACZ
Pranamat ECO
Dec 13, 2021
Początkowo zakup maty Pranamat miał być prezentem dla rodziców. Jednak z prezentu zaczęła korzystać cała rodzina. Mata ta jest po prostu wyjątkowa. Długo szukałam prezentu, który zarówno będzie cieszył jak i wpływał pozytywnie na zdrowie rodziców. Jako użytkownik tej maty mogę zapewnić, że nic tak w szybkim czasie nie wpłynęło na poprawę mojego kręgosłupa. Codzienny ból odszedł w niepamięć. Bardzo polecam wszystkim którzy myślą o zakupie maty zarówno na użytek własny jak i na prezent.
Agata Pietrzyk
Pranamat ECO
Dec 13, 2021
polecam
Nina Barańska
Pranamat ECO
Dec 12, 2021
Używam od tygodnia i gorąco polecam. Jednorazowy duży wydatek ale oszczędność pieniędzy na fizjoterapeucie. Już czuję różnicę :) Dodatkowo wspieramy polskiego producenta i to jeszcze ekologicznego ;)
Aneta Kasprzak
Pranamat ECO
Dec 11, 2021
Mata i poduszka to rewelacja, pomimo bolesnego początku późniejsza ulga wynagradza wszystko, nie dość że działa na ból kręgosłupa to jeszcze daje wspaniałe odprężenie całego organizmu po ciężkim dniu. Polecam bardzo serdecznie! A całe wykonanie jest naprawdę warte swojej ceny :)
Marta Skwiecińska
Pranamat ECO
Dec 10, 2021
Pranamat ECO
Długo się zastanawiałam, czy zamówić produkty firmy Pranamat. Przecież są o wiele droższe niż u konkurencji. Czy materiały z których są wykonane oraz niezwykle piękny design są warte swojej ceny? Czy lotosy są faktycznie ostrzejsze niż wypustki u konkurencji? Czy Pranamat naprawdę robi różnicę? Odpowiedź na wszystkie pytania jest jedna: Tak! Jednak aby się przekonać, to trzeba samemu zamówić "magiczne lotosy". Ryzyka nie ma żadnego, przecież jest 30 dni na zwrot produktów.
Ja zamówiłam zestaw podstawowy: matę i poduszkę. Faktycznie początki nie były łatwe, lotosy są naprawdę ostre i rzeczywiście wbijają się w ciało. Nagroda za przetrzymanie tych nieprzyjemnych początków jest wielka. Niezwykłe ciepło rozlewające się po ciele, magicznie uciekające napięcie i ból. Po ciężkim, zabieganym dniu produkty Pranamat, to wspaniałe ukojenie dla zmęczonego ciała. Lubię mieć swój Pranamat pod ręką niezależnie od okoliczności, a niestety matę nie zawsze da się ze sobą zabrać. I po kilku miesiącach okazało się, że mata i poduszka to za mało. Na szczęście Mikołaj okazał się dla mnie łaskawy i dotarła do mnie kolejna paczka, a w niej żółwik oraz mini mata. Dzięki nim mam jeszcze więcej okazji, by korzystać z magicznych lotosów.
Marcin Pawlikowski
Pranamat ECO
Dec 10, 2021
Super produkt, nie ma porównania co do podróbek, oryginał to petarda, poleżałem sobie troszke zanim spakowałem żonie pod choinkę, wiem że będzie zadowolona.
Karolina
Pranamat ECO
Dec 10, 2021
Jestem bardzo zadowolona z maty, ponieważ mam porównanie z matą do akupresury innej firmy. Leżenie na macie polecił mi fizjoterapeuta. Staram się ją stosować codziennie, zwłaszcza kiedy moje mięśnie są spięte po całym dniu pracy przed komputerem
Anna Koncewicz
Pranamat ECO
Dec 10, 2021
Super produkt.
Krzysztof Ukleja
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Świetne produkty! Kilka minut leżenia na matach - kupiłem cały komplet -relaksuje ,ciało odczuwa ulgę szczególnie w okolicy karku … Polecam !!!
Joanna Gawin
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
To już kolejna mata, którą zakupiliśmy by ratować nasze plecy. Teraz zarówno ja, jak i małżonek możemy jednocześnie relaksować się na pranamat. Koniec 'kłótni' kto pierwszy będzie rozluźniony i bez bólu pleców
Agnieszka Padlewska
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Kupilam mate jest niesamowita.uzywam jej codziennie.
Beata Maciejewska
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Wspaniały produkt polecam każdemu kto boryka się bólem pleców!
Karolina Walczak
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Jestem zachwycona! Kupiłam zestaw: mata + poduszka. Poduszka rewelacyjnie sprawdza się podczas pracy przy komputerze, idealnie dopasowuje się do odcinka lędźwiowego kręgosłupa. Mata super relaksuje - wypustki wydają się na początku bardzo ostre, ale po chwili zaczynają fantastycznie masować skórę. Cierpię na bóle odcinka lędźwiowego kręgosłupa - mata znacznie łagodzi dolegliwości, ból jest mniejszy, a skóra fantastycznie wymasowana. Używam mojego zestawu dość krótko, ale sądzę, że masaż Pranamat wpłynie też pozytywnie na kondycję skóry na pośladkach i udach - zaraz po masażu skóra jest przyjemnie gładka. Bardzo polecam! Chyba dokupię jeszcze poduszkę mini, by korzystać z niej w podróży.
Maria Janus
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Mój najlepszy zakup! Pomaga mi się zrelaksować po ciężkim dniu, ale również podczas bólu głowy i brzucha. Polecam
Katarzyna Żałobińska
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Jestem bardzo zadowolona z maty, zastąpiła mi wszystkich masażystów. Moja córka przywłaszczyła sobie żółwika i tez zadowolona bo nie oddaje.
Katarzyna Danielewicz
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Bylam nieco sceptyczna mimo wielu polecen.
Mata okazala sie swietym zakupem, korzystam regularnie, po kazdej wieczornej sesji zasypiam w oka mgnieniu. W gratisie do zamowienie dostalam zolwika, ktorego uzywam do masazu stop, pomogl mi bardzo na pospinane rozciegna podeszwowe.
Doskonaly zakup. Polecam!
Kamila Hodurek-Kiebzak
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Mata i poduszka od Pranamat ECO są dla mnie obowiązkowym punktem relaksu każdego dnia, dodatkowo pomagją na bole kregosłupa. Polecam w 100%.
Wiesław Trzaskalski
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Wahałem się z zakupem z powodu wysokiej ceny, w stosunku do podobnych produktów reklamowanych w sieci. Poczytałem o wszystkich dostępnych produktach i postawiłem jednak na jakość. Nie żałuję. Mata jest fantastyczna. Porównałem ją fizycznie z konkurencyjnym wyrobem i różnica jest kolosalna, na korzyść Pranamatu. Polecam!!!
Emilia Moskwa
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Mata sprawdza się idealnie. Mam problemy z kręgosłupem, wystarczy 30 minut na macie żeby uśmierzyć ból. Polecam każdemu :)
Agnieszka Malanowska
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Super produkt. Bóle pleców przeszły ekspresowo. Nie spodziewałam się ale naprawdę to moje wybawienie po ciężkim dniu.
Karol Krasowski
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Łagodzi bóle pleców ekspresowo.
Anna Matuszewska
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Odlot. Czuję się jak nowo narodzona.
Mirosława Strojek
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Jestem świeżą użytkowniczką maty PRANAMAT. Pierwszy raz usłyszałam o niej podczas rehabilitacji po zabiegu. Wtedy byłam sceptyczna ze względu na cenę, która wydawała mi się wysoka. Później zachęciła mnie koleżanka, która używa maty i jest zadowolona. Zdecydowałam się kiedy kręgosłup zaczął mi bardziej dokuczać. Używam jej od niedawna, głównie na odcinek szyjny. Okazało się że nie jest to takie bolesne jak się spodziewałam a ulga jest wyraźna. Stosuję ją również do masażu stóp z dobrym skutkiem. Muszę przyznać że zaskoczyła mnie pozytywnie estetyka maty - kupiłam zestaw lawendowy i wygląda pięknie.
Angelika Parzynska
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Uwielbiam pranamat. Jest to mój czas na relax i odpoczynek. Dodatkowo bóle pleców się zmbiejszyły. :)
Małgorzata Drygała
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Długo się zastanawiałam, ale teraz już wiem ze nie potrzebnie. Każdy chętnie korzysta. Rewelacja!
Zuzanna Piątek
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Coś wspaniałego, szkoda, że tak późno ten produkt odkryłam. Odpręża, relaksuje, czego chcieć więcej. Polecam każdemu.
Arleta Kopeć
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Produkt pierwsza klasa. Realizacja zamówienia doskonała. Polecam ja i moje plecy!
Joanna Gałuszka
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Mam problemy z karkiem i szyją dzięki macie Pranamat wreszcie mogę funkcjonować bez bólu i sztywności w karku - kolce są bardzo ostre, na początku trzeba się przyzwyczaić - ale powoli uzależnia - polecam
Katarzyna Wójtowicz
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Niesamowite wrażenia kiedy staje się na nią stopami, a mały żółwik daje ulgę przyłożony do skroni kiedy boli głowa. Długo wahałam się czy zakup będzie dobrym wyborem - teraz już wiem, że nie warto było tyle czekać!!
Katarzyna Wójtowicz
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Szybka wysyłka, a mata spełnia wszystkie oczekiwania, korzysta z niej cała rodzina! Polecam wszystkim!
Sylwia Jagiełło
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Choć początki były trudne…to dzisiaj mogę potwierdzić opinie zadowolonych użytkowników. Tak, polecam. Jakby mi ktoś ściągnął ciężar z pleców ;)
Jolanta Dębicka
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Decyzję o zakupie podjęłam w kilka dni, ponieważ jestem z tych, którzy zanim coś kupią muszą zapoznać się z produktem i podobnymi do nich :) Także zaczęłam od czytania opinii o Pranamat i innych matach, pisałam wiadomości do osób, które matę używały i zachęcił mnie fakt jak większość osób w tak pozytywny sposób wypowiadała się o pranamat eo. Taże po kilku dniach namysłu, zamówiłam pranamat eco- dodatkowo zachęcił mnie fakt, że w razie czego mogę ją zwrócić po 30 dniach, także nic nie szkodzi spróbować, prawda? Aktualnie mogę się nazwać nowicjuszem. Póki co mam za sobą kilka masażów. Warto zaznaczyć, że ja osobiście nie zmagam się z ogromnymi bólami pleców ale wykonuję pracę siedzącą i mam pospinane mięśnie karku, lędźwi, bioder i zakupiłam matę głównie w celu rozluźneinia. Równocześnie, jednak z myślą o bliskich zmagających się z bólem pleców aby przetestowali matę( póki co po dotknięciu maty i poczucia mocneeego ukłucia się nie pokusili ;) ). Osobiście stosuję masaż bez ubraań, na podłodze- poduszkę kładę pod głowę a matę pod plecy(dodatkowo podkładam ręcznik pod lędźwie z nogami uniesionymi i położonymi na łóżko tak aby zgięcie w kolanie wynosiło ok 90 stopni). Ile wytrzymuje na macie? Zależy od dnia- są dni, że wytrzymuję 5 minut, a są dni że 15.Polecam do masażu włączyć sobie jakąś muzykę, filmik, podcast cokolwiek co pozwoli się dodatkowo rozluźnić bo to jest bardzo ważne, żeby przy masażu rozluźnić całe ciało, głowę (myśli) i relaksować się tym czasem... pozwolić ciału wejść w matę.. Co poczułam po masażu? W trakcie masażu czułam mrowienie w ciele ii podobno to jest ten moment, który warto przeczekać aby potem poczuć rozluźnienie- i tak warto. Raz mi się udaje, raz nie...także bądźcie dla siebie cierpliwi. Po masażu czuję się rozluźniona i odprężona, miewam lepszy sen oraz budząc się czuję się taka "lekka";. Jeśli ktoś ma wątpliwość czy kupić matę to normalne, też ją miałam- ale pamiętajcie nic nie szkodzi Wam zamówić i przetestować i jeśli to nie będzie dla was to zwrócić! Ja jednak mojej nie zwrócę :)
Kamila
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Nie wierzyłam - dopóki nie wypróbowałam na własnej skórze! Te mate powinien mieć każdy w swoim domu! Nie wyobrażam sobie już dnia bez używania tej maty. Polecam każdemu!
Janusz Bezdzietny
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Tak z ostrożnością, obawą i niepewnością kładłem się na tym łożu Fakira w oczekiwaniu co będzie......i położyłem się, zasnąłem, i wstałem, i czuję że Naprawdę Żyję
Aleksandra Surmań-Kauch
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Zaprzyjaźniam się zarówno z matą jak i z poduszką. Ból jest, ale po czasie ból staje się przyjemny. Bardzo miłe uczucie. Jak nigdy przesypiam całą noc. Gorąco polecam ;)
Sen
Maciej Skórski
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Produkt jest rewelacyjny. Długo zastanawiałem się nad kupnem maty do akupresury jednak po wypróbowaniu Waszej natychmiast podjąłem decyzję o zakupie. Zdecydowanie polecam.
Iwona Denda
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Moja praca to siedzenie przed komputerem,co niestety bardzo niekorzystnie wpływa na mój kręgosłup i stawy biodrowe. Nadmienię, że od dwóch lat jestem szczęśliwą posiadaczką nowych stawów biodrowych( dwie protezy) :) PRANAMAT ECO zestaw, który kupiłam jest ABSOLUTNIE REWELACYJNY!!!! Już po pierwszym masażu efekt był niesamowity, rozluźnienie do tego stopnia ,że zasnęłam i obudziłam się po 2 godzinach w doskonałej formie i z dużą dawką energii. Pranamat ECO jest moim NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM I REHABILITANTEM!!Korzystam z niej każdego dnia i tak już będzie do końca Świata i jeden dzień dłużej. Dodam jeszcze, że jakość wykonania powala na kolana, piękny energetyczny kolor pomarańczowy (mój ulubiony). Z całego serca POLECAM!
Karina Twardowska
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Jestem w fazie testowania maty i poduszki, sprawdza się do bólu pleców. Książeczka z propozycjami użycia bardzo pomocna. Kolor maty która wybrałam to czarny.
Julianna Zukowska
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Na początku skóra chwilę potrzebuje żeby się oswoić. A potem to już czysty relaks!
Ewa
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Polecam mega odprężająca mata i poduszka.
Ola
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Długo się wahałam, w końcu produkt jest drogi a na rynku jest pełno zamienników. Rozmawiałam więc ze znajomymi, podpytywałam, czy znają taki produkt, czy używają. Udało mi sie zebrać kilka opinii od osób, które używały zarówno pranamamat jak i tańszych odpowiedników. Szalę przechyliło jednak kwestia materiałów, a konkretnie kolców, które są wykonane z bezpiecznego materiału. Decyzję podjęłam ale minęły długie miesiące aż wydarzyło się coś, co w końcu dało mi impuls do zakupu: podczas długiej podróży samochodem mojego męża zaczęły bolec plecy do tego stopnia, że nie był w stanie skręcić głową - odezwała sie stara kontuzja. Był wieczór, nie było jak skorzystać z pomocy fizjoterapeuty, pomyślałam, że taka mata mogłaby mu ulżyć cierpienia. Nie wiele sie zastanawiając zamówiłam dwie maty. W końcu moja mama cierpi na migreny a zbliżają sie święta. Chęć pomocy i ulżenia w bólu moim bliskim było moją motywacją. Mój mąż już na drugi dzień na macie zasypiał zrelaksowany, a w ciągu dnia mówił, że dawno tak dobrze nie spał. Mam nadzieje, że moja mama będzie rownie zadowolona.
Katarzyna Jaros
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Długo zastanawiałam się nad tym zakupem, ale nie żałuję decyzji. Mata naprawdę działa! Już po pierwszym skorzystaniu odczułam efekty. Polecam serdecznie.
Magdalena Ucherska- Pasiut
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Z moją nową przyjaciółką poznajemy się powoli, bez pośpiechu. Start był bolesny, warga zagryziona, ale każdego dnia dajemy sobie minutę więcej i jedną warstwę tekstyliów mniej. Mimo naszej krótkiej znajomości wiem, że to przyjaźń na całe życie. Kto wie, może już niedługo pierwsza sesja bez koszulki? ❤
Dziękuję za mróweczki, ciepełko, niebolące plecy zapracowanej biurwy i jakże cudowne "Teraz nie mogę, leżę na macie".
Gumieniak Kasia
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Używam maty od miesiąca. Bardzo wspomaga na bol głowy oraz bóle miesiączkowe. Choć ciężko wytrzymać 20 minut na macie bez koszulki to późniejszy efekt rekompensuje wszystko. Mata uzależnia. Produkt w 100% spełnił moje oczekiwania. Korzystam ja, mąż i nawet dzieci. Pozdrawiam
Katarzyna Gumieniak
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Produkt spełnił moje oczekiwania
Anna Michalak
Pranamat ECO
Dec 09, 2021
Super produkt Uzależnia
Katarzyna Munnich
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Testuje matę od 10dni. Codziennie! Służy mi na tyle dobrze ze kupuje ją mojemu tacie!
Dagmara Wantuch
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Od wielu lat cierpiałam z powodu bólu kręgosłupa, matę poleciła mi fizjoterapeutka. Nie byłam przekonana do zakupu. Matę mam posiadam zaledwie od 2 tygodni. W pierwszych tygodniu było ciężko, w drugim zaczęłam odczuwać ulgę. To jak magiczny dotyk po którym czuje się odprężenie. Polecam wszystkim niezdecydowanym zakup maty Pranamat.
Marta Kobylińska
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Kupiłam poduszkę, dużą mate i mini matę. OD pierwszego użycia poczułam ciepło i rozmasowane miejsce. na drugi dzień o wiele lepiej się czułam. myślę że z biegiem czasu będzie już o wiele lepiej. kupiłam ten zestaw bo mam problem z odcinkiem lędźwiowym :( polecam bardzo ten produkt.
Edyta Bialek
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Moja praca w duzej mierze to jazda samochodem i praca przed komputerem, co niestety coraz czesciej odczuwa moj kregoslup, zwlaszcza dolna czesc. Pranamt kupilam po testach innego produktu, ktory byl polacany jako bardzo profesjonalny i wcale tani nie byl. Ale byl gumowy, smierdzacy i nawet po regularnym uzywaniu roznicy niestety nie odczulam. Pomyslalam wtedy, ze sprobuje Pranamat, skoro tyle osob poleca. W razie czego sprzedam bez skrupolow tak jak poprzednia mate Dr. L... Ale po miesiacu wcale nie regularnego uzywania, moze 2 razy w tygodniu, juz wiem ze nie oddam jej za nic na swiecie! Pomijam juz, ze to naprawde przyjemne uczucie polezec na niej, ale naprawde dziala i moje bole sa rzadsze, a jesli bede stosowac regularnie to zapewne zupelnie znikna. Dodam tylko, ze moja siostra mi podkradała, wiec juz tez ma swoja a ja właśnie czekam az Gwiazda przyniesie mi poduszke do kompletu. To najlepsza inwestycja w swoje zdrowie.
Marta Moroń
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Bezapelacyjnie był to mój zakup roku. Przymierzałam się do tego długo, oj, zdecydowanie za długo, ale kiedy już ktoś po raz kolejny polecił Pranamat ze wskazaniem na to, że może łagodzić bóle migrenowe to pogalopowałam do koszyka :D
I faktycznie, pomaga! Nie tylko łagodzi moje bóle migrenowe, ale też ratuje moje lędźwie. Zanim kupiłam Pranamat nie sądziłam, że z plecami jest coś nie tak. Dopiero jak trochę się na nim powylegiwałam to okazało się, jak bardzo były obciążone i spięte. Dla mnie to life saver!
Katarzyna W.
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Do kupna maty przymierzałam się od prawie roku, ale zawsze coś przeszkadzało. W tym czasie zewsząd docierały do mnie recenzje i kiedy kilka bliskich osób potwierdziło działanie maty, postanowiłam ją zamówić. Pierwszy masaż do chwilowy dyskomfort, a potem błogość. Mata pomaga się rozluźnić, a poduszkę stosuje jako masaż karku przy oglądaniu ulubionych seriali. Wciąż jeszcze przyzwyczajam wrażliwsze partie ciala do masażu, ale wieczorna sesja na macie stała się już moja rutyną.
Małgorzata Nowak
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Mata zakupiona w prezencie dla mamy. Początki są trudne ale korzyści płynące z jej używania zdecydowanie są tego warte!
Karolina Stefańska
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Mata sprawdza się rewelacyjnie, wszelkie bole ustały. Polecam
Natalia Semena
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Świetny zakup ! Relaksuje, odpręża ,zastępuje masaż. ułatwia zasypianie .
Joanna Zegar
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Mate kupilam, aby zniwelować bol kręgosłupa Th i odprężyć mięśnie wokół niego. Muszę przyznać, że mata robotę zrobila! Polecam jak najbardziej wszystkim!!
Marta Sadownik
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Gdy mi smutno jest i żle- na Pranamat kładę się!
Mijają wszystkie bóle, bo do maty czule się tulę :)
Wstaję zdrowa i wypoczęta aż błyszczą moje oczęta!
Witold Lewandowski
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Matę zakupilem ze względu na ból w okolicach lędźwiowych po wysiłku na budowie. Podchodziłem początkowo sceptycznie i zastanawiałem się nad zakupem ale ona naprawde działa. Ból pleców znikł ciało odprężone. Polecam z czystym sumieniem.
Kamila
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Super mata, na początku ciężko o relaks, ale po kilku dniach czuć efekty. Polecam
Joanna
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Pranamat to mój czas dla siebie. Czuję, ze odpręża mi napiete plecy. Czuję się bardziej zrelaksowana.
Dorota Rzemieniewska
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Matę i poduszkę kupiłam dla męża, teraz używa jej i nasza 9 letnia córka. Na Święta córka dostanie słodkiego byczka, bo Pramat zagości w naszym domu na zawsze.
Ilona Pudliszak
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Na matę "czaiłam się"; chyba ze 2 lata. Zamówiłam pod wpływem impulsu, a raczej po kolejnej walce z migreną i bólem pleców. Miałam duże oczekiwania, i naczytałam się recenzji szczęśliwych posiadaczy, miałam też dość faszerowania się środkami przeciwbólowymi co chwilę-aby przetrwać kolejny dzień. Nie zawiodłam się- używam matę od ok. miesiąca-codziennie po 20-30 min, głównie głowa,kark,plecy.,każdego wieczora, po kąpieli.Jest ogromna różnica. Kładę się spać rozluźniona, wygrzana. Ale największy plus za łagodzenie bóli głowy- gdy tylko się zaczyna migrena, 20-30 minut na poduszce Pranamt daje mi niesamowitą ulgę. Polecam, szczególnie właśnie migrenowcom!
Jedrzej Kanurski
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Używałem u znajomych i od razu zamówiłem dla siebie, super !
Grzegorz Kapica
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Pranamat ECO
Polecam wszystkim którzy się wahaja. Do tej pory korzystałem z tanich zamienników gdy się położyłem na macie pranamat eco i po 10 min ból pleców i nogi odpuścił to szybko zamówiłem mimo ceny. Lepsze kolce od konkurencji i użyte materiały. Przynosi ulgę tylko trzeba się przyzwyczaić. Wszystko zależy od nas samych czy chcemy sobie pomuc.
Jedrzej Wysocki
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Produkt działa wyśmienicie, efekt odczuwalny jest już po pierwszym użyciu.
Korzystałem wcześniej z zamienników, jednak jakość wykonana oraz same efekty po użytkowaniu przemawiają za PranamatECO.
Dobrze wydane pieniądze!
Halina Fertacz
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Kupiłam matę wraz z poduszką i jestem mega zadowolona. Polecam każdemu kto chce się zrelaksować w zaciszu własnego domu.
Piotr Paczkowski
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Początkowo miałem sporo obaw związanych z użytkowaniem maty, jednak teraz nie wyobrażam sobie wieczoru z Netflixem w innej pozycji niż leżąc na macie. Poduszka za to towarzyszy mi podczas pracy, nauki i jedzenia śniadania. Bardzo polecam!
Witold
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Mata jest rewelacyjna wystarczy kilka minut żeby poczuć odprężenie i relaks
Joanna Lach
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Matę kupiłam z polecenia znajomych. Z racji bardzo dużych ilości godzin jakie spędzam przy komputerze odczuwałam ból w odcinku lędźwiowym oraz w okolicach łopatek. Już po kilku dniach używania maty zauważyłam znaczącą poprawę. Dodatkowo, robię sobie przerwy w trakcie pracy i z niej korzystam, co pozwala mi się zrelaksować oraz poprawić skupienie. Polecam naprawdę świetny produkt.
Krzysztof Caban
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Polecam wszystkim maty pranamat eco! Sam użytkuję matę dwa lata. W tym roku postanowiłem sprezentować taką samą mojej mamie, która cierpi na dolegliwości bólowe kręgosłupa. Jest zachwycona! Bardzo szybko poczuła pozytywne działanie maty. POLECAM
Grażyna Karbowska
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Super zdrowe plecy
Malwina Podleśna
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Pranamat ECO
Jestem zaskoczona skutecznością maty. Odkąd słyszałam o pranamat byłam bardzo sceptycznie nastawiona a wręcz myślałam, że pozytywne komenatrze piszą osoby z tej firmy ☺️ po pierwszych 20 minutach na macie poczułam uczucie rozluźnienia w plecach a na następny dzień rano obudziłam się bez okropnego bólu pleców, ktory towarzyszyl mi od lat i troche się juz do niego przyzwyczaiłam. Ja nie jestem z firmy pranamat, kupiłam matę i poduszkę, ze zwrócę ją zanim upłynie 30 dni.. Ale to nie nastąpi!
Grażyna Karbowska
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Super zdrowe plecy
Martyna Książek
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Kupiłam mężowi na prezent, żeby mi nie marudził cały czas, że go plecy bolą i działa! A dla mnie to też mega pomoc. Mając niemowlaka, którego większość doby trzymam na rękach, to odbija się to na plecach. mata przynosi ulgę dla obolałych i spiętych mięśni
Izabela Gut-Chominiec
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Polecam w 100 %. Codzienny ból pleców został złagodzony. Pobłądzenia sesji człowiek czuje się jak nowonarodzony - fakt …na początku boli , ale po chwili ból zmienia się w ukojenie. Wszystkim polecam.
Zofia Tylicka-Kupisz
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Zakup tej maty to strzał w 10! Wspaniale rozluźnia mięśnie, relaksuje i poprawia nastrój. Choć początki są trochę bolesne, to zapewniam, że warto. Nie wyobrażam już sobie dnia bez mojego zestawu Pranamat w pięknym odcieniu turkusu :)
MAJA BOŃCZAK
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Jestem bardzo zadowolona z maty. Śpię na poduszce. Pozbyłam się bólu pleców. Polecam wszystkim.
Marko Mazzotti-Ponce
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Jeżyk śpi dzisiaj z nami ;) :)
Bardzo ciekawe doświadczenie podczas leżenia na tej niesamowitej macie. Chciałoby się uciec ale ciekawość co będzie dalej jest silniejsza :)
Michalina Cel
Pranamat ECO
Dec 07, 2021
Pranamat ECO
Kupiłam Pranamat w momencie gdy gdy byłam narażona i na dużą ilość stresu i wysiłku fizycznego. Miałam nadzieję chociaż na odrobinę ulgi... I udało się! Udało mi się zmniejszyć bóle głowy spowodowane stresem i rozluźnić. Fakt trzeba nauczyć się z nią funkcjonować (chyba każdy musi pod siebie dobrać ile leżeć, jak i kiedy) Jestem bardzo zadowolona i serdecznie polecam!
Adrianna Meres
Pranamat ECO
Dec 06, 2021
Pranamat ECO
Właśnie mija miesiąc odkąd kupiłam matę Pranamat. Mata pomogła mi głównie w bólu łydek (ćwiczę kick-boxing), wykorzystuje ją także podczas pracy zdalnej na kanapie :) Dostałam również w prezencie małego żółwia, który idealnie sprawdza się jako poduszka do masażu głowy oraz karku. Polecam kupić od razu torbę, miałam problem z chowaniem maty bo jest bardzo ostra, a mój pies potrafi wskoczyć na każdą półkę i otwiera sam szafę :) Dokupiłam na
Black Friday i po problemie :)
Adrian Iwanowski
Pranamat ECO
Dec 06, 2021
Mata została kupiona jako prezent dla mamy, która ma prace siedzącą i doskwierają jej bolt pleców. Mata zrobiła furorę od razu po rozpakowaniu i od razu była testowana. Oprócz zmniejszonych dolegliwości moja mama nauczyła się też systematyczności, co jest świetnym dodatkowym benefitem!
Iwona Chmielewska
Pranamat ECO
Dec 06, 2021
Pranamat ECO
Moja historia …

Pare miesięcy temu zaczęła puchnąć mi kostka… potem kolano od obiło posłuszeństwa… az w końcu kręgosłup odcinek lędźwiowy… straciłam miejscowo czucie w stopach!
Nie chce nikogo z Was zanudzać … w skrócie: usg, prześwietlenia, rezonans magnetyczny! Maści, pigułki, kinezyterapia osobista… Mam prywatna opiekę medyczna! Dobra opiekę!

Byłam Dziewczyna bardzo aktywna, tańczyłam w balecie nowoczesnym, biegałam z moim psem, jeździłam na rowerze górskim! I nagle zostałam skazana na ‚będę lub nie będę chodzic’!

Tydzień temu najlepszy Chłopak na świecie kupił mi Pranamat✨

Na początku bolało, potem przyszedł spokój, ukojenie w bólu i wyczekiwana poprawa!
Warto walczyć o siebie i próbować również medycyny znanej od lat… medycyny mądrych ludzi wschodu!

Dziękuję Pranamat za spełniona nadzieję❣️

IC
Patryk Kuc
Pranamat ECO
Dec 05, 2021
WItam, na początku byłem dość sceptycznie nastawiony do Pranamat, lecz po kilku użyciach moje bóle kręgosłupa, których doświadczam po dłuższych ponad 20km wybieganiach stały się przeszłością. Za każdym razem wstając z Pranamat czuję się jak po wypiciu porannego espresso. Ta mata rzeczywiście działa i nie wyobrażam sobie bez niej regeneracji po aktywnościach sportowych. a także jest ogromnym wsparciem w walce ze stresem. Gorąco polecam
Tomasz Mickiewicz
Pranamat ECO
Dec 04, 2021
Godny polecenia produkt dla osób z dolegliwościami bólowymi kręgosłupa, kupione jako prezent dla Żony, na początku wymagający cierpliwości (głównie mojej ;)) ale warto poczekać na efekty, serdecznie polecam!
Marta Anna
Pranamat ECO
Dec 04, 2021
Pranamat ECO
Zakupiona terapeutyczna mata Pranamat Eco to najlepiej wydane ostatnio przeze mnie pieniądze! Pierwsze od roku przespane całe noce! Ból pleców minął! Poleciłam zakup maty całej rodzinie i przyjaciołom! Sam produkt wygląda i działa doskonale, dokładnie tak jak ma działać, jeśli nie lepiej! Dbałość o jego wykonanie, customer service, marketing firmy, PR, mail z informacją jak używać i dbać o matę wysłana na mój adres mailowy po zakupie w 100% oceniam na 10/10!
Ewelina Rzeszutko
Pranamat ECO
Dec 03, 2021
Pranamat ECO
Matę zakupilam ze względu na silny ból w okolicach lędźwiowych oraz nie przesypianych nocy. Podchodziłam do niej z nie niedowierzaniem ale ona naprawde działa. Ból pleców znikł ciało odprężone. Polecam z czystym sumieniem.
Gabriela
Pranamat ECO
Dec 02, 2021
Pranamat ECO
W koncu mam i ja długo się zastanawiałam nad kupnem bo już od ponad roku obserwuje stronę, nawet miałam tańsza wersję maty i leżałam na niej a nawet zasypiałam na niej na parę godzin. W końcu gdy przyszła do mnie moja wymarzona mata i poduszka z Pranamat Eco stwierdziłam że różnica jest bardzo duża. Mimo że moje ciało przyzwyczajone do różyczek to już nie było tak łatwo zasnąć. Zaczynam od 15 min i na pewno czas się będzie wydłużał. Najbardziej jestem zadowolona z podusi i małej macie po której lubie dreptać, uwielbiam to rozprężenie jakie dają te różyczki . Nie żałuję zakupu mimo wysokiej ceny. Warto ❤
Karolina Wilk
Pranamat ECO
Dec 02, 2021
Polecam!
agata dudzinska
Pranamat ECO
Dec 02, 2021
kupilam matę z gdyz wierze w medycynę chińską oraz w moc naszego ciała do samoloczenia. Ponieważ jestem mamą 3 latki nie mam czasu na chodzenie na masaże i terapie - ale mogę ich uniknąć dzięki korzystaniu z maty w zaciszu domowym. Mata pomogła mi w bezsenności, oraz potwornym bólu pleców. polecam!
Gabriela Wolak
Pranamat ECO
Dec 01, 2021
Do zakupu pranamat zbierałam się pół roku. Ja z natury niedowiarek czytałam i czytałam, patrzyłam na podróbki, ponieważ były tańsze. W końcu ból mięśni pleców stał się tak nieznośny... I właśnie wtedy - 30% było tylko impulsem. Matę kupiłam w nocy, tuż przed zaśnięciem kliknęłam na mojego blika, manicure, pedicure i wizyta u fryzjera poczeka. Teraz każdego wieczoru kładę się na macie i poduszce, ulga w bólu gwarantowana.
Katarzyna Piekart
Pranamat ECO
Dec 01, 2021
Kupiłam matę dla sprawdzenia, z lekkim niedowierzaniem co do opisywanego działania. Ale jednak działa, ból i napięcie karku minęło (ten kto ma siedzący tryb pracy zna ten problem).
Karolina Kajetaniak
Pranamat ECO
Dec 01, 2021
Produkt pranamat mam od niedawna. Przesyłka przyszła bardzo szybko. Zakup produktu tez przebiegał sprawnie - teraz mogę cieszyć i użytkować w wolnej chwili matę pranamat.
Jestem pełna pozytywu jeżeli chodzi o działanie maty. Relaksuje, rozluźnia i odstresowywuje bez żadnych wibracji - to na prawdę działa!
Katarzyna Pluskota
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
Pranamat ECO
Niedawno kupilam swoją matę wraz z poduszką, ale zastanawiałam się nad zakupem od dawna. Powstrzymywała mnie cena, więc postanowiłam kupic tańszy zamiennik - matę i wałek pod głowę, z innymi "kolcami". Średnio się z tym zakupem polubiłam.... a że moja córka jest posiadaczką pranamaty poprosiłam ją o przywiezienie poduszki na testy. Od razu kot się na poduszce rozłożył... ale i ja poczułam różnicę. Wiedzialam że muszę uzbierać fundusze, czekać na promocję i sprawić sobie taki prezent. Potem jeszcze jeden trudny etap- wybór koloru....tak, nie jest to łatwe przy taaakich możliwościach. Ale po tych wszystkich krokach mam już moją cudowną matę i najcudowniejszą poduszkę z którą się prawie nie rozstaję. Nie ma porównania z innymi produktami, nie warto kupować tańszych zamienników bo i tak tylko TEN produkt daje zupelnie inne doznania i rezultaty. Z serca polecam!
Kinga Mosiek
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
Pranamat ECO
3 lata temu na gwiazdkę do mnie zawitała, okazało się że jest wspaniała. Początki na macie bywały bolesne, niczym kary cielesne. Początkowy ból odczuwalny, po kilku dniach stał się niewyczuwalny. Co więcej, uczucie tak błogie, ze cały dzień chciałoby się leżeć odłogiem. W tym roku dodatkowo do łóżka, zawita także poduszka. W listopadowym półmroku, nie mogę się doczekać, aż otworzę prezent w tym roku.
Agnieszka Wojt-Kaczmarek
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
To nie pierwszy i na pewno nie ostatni produkt Waszej marki w mojej kolekcji! Tym razem zakupy w prezencie - bo tak jak kiedyś moja Mama testowała mleko czy nie jest zbyt gorące dla swojej pociechy, tak ja przetestowałam Wasze produkty i teraz z czystym sumieniem mogłam zrobić Mamie prezent na święta - relaks, odprężenie i poprawę jakości snu dzięki macie i poduszce! Dziękuję i polecam każdemu, dla siebie i dla najbliższych!
Izabela Freus
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
Pranamat ECO
Pierwszy mój zakup z serii pranamat był dla mojego męża jako prezent na urodziny. I okazał się on strzałem w dziesiątkę. Już po pierwszym użyciu mąż był zachwycony. Bóle pleców i stres to u niego codzienność. Mata pomaga mu się rozluźnic i łagodzi ból. Po stosowaniu mówi, że czuję przyjemne mrowienie i radość :) również masaż stóp okazał się rewelacyjny. Ja po jednej sesji na macie również zapragnęłam mieć swoją, więc szybko poszło nowe zamówienie z serii pranamat. I teraz obydwoje możemy się relaksować w tym samym momencie :) do tego mini żółwik jest rewelacyjny jako mini masażer na ręce. Tylko nasz żółw poczuł się obrażony, że ma konkurencję :)
Karina Adamczyk
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
Na początku chyba jak większość nie mogłam się przyzwyczaić do tego nowego uczucia, że coś się we mnie wbija :D po kilku dniach zaczęło mi się to bardzo podobać i teraz nie wyobrażam sobie, żeby przynajmniej dwa razy dziennie nie poleżeć chociaż te 15 niewyobrażalnie przyjemnych minut! Polecam z całego serca, mata wraz z poduszką pomogła mi zniwelować napięcie i drętwienie w okolicach barków i ból głowy. Nie ma co się dłużej zastanawiać! :))
Kamila Woźniak
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Mam problemy z napięciami w ciele i szukałam sposobu na pozbycie się ich. Przypadkowo natknęłam się na blog pewnej blogerki którą obserwuje na fb, opisywała swoje doświadczenia z matą pranamat. Postanowiłam zakupić i spróbować. Mogę przyznać szczerze że nie żałuje. Codziennie kładę się na macie i czuje dużą ulgę w ciele. Jest bardzo dobrze wykonana z dobrej jakości materiałów. Odkąd kupiłam matę jest to dla mnie chwila relaxu, swojego rodzaju rytuał który wykonuje w miarę systematycznie. W końcu znalazłam coś co daje mi ulgę i łagodzi ból.
Karolina O.
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Bóle mięśniowe czy kręgosłupa to coraz częstsze tematy poruszane na imprezach a to oznaka że lata lecą a peselica coraz bardziej dolega Coś z tym zrobiłam bo zamiast wydawać na maści i masażystów zainwestowałam w mate z której korzysta cała rodzina.Ba!Każdy kto do mnie przychodzi i ma z pranamatą styczność,wraca do domu z zamówionym zestawem. Jak na razie nie widzę minusów, za to na pewno:wstaje wypoczęta i zrelaksowana, cały stres pięknie odpuszcza,ból ramion po ciężkim dniu w pracy poszedł w zapomnienie. Dla mnie to zakup roku i mam nadzieję że z czasem powiększe kolekcję pranamaty Eco ❤️
Joanna Markowska
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Zestawy kupiłam rodzicom i teściom, zmagającymi się z bólem pleców. Jedni i drudzy zadowoleni, Pranamat spełnia swoją rolę i przynosi ulgę.
Ewa Wojasińska
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Pierwsze odczucia bardzo intensywne i raczej z gatunku nie najprzyjemniejszych :) Jednak po kilku dniach stosowania początkowe nieprzyjemne uczucia zniknęły, a odczuwam cudowne odprężenie. Kilka razy zdarzyło mi się nawet zasnąć na macie. Codziennie leżę na macie 20 minut i zdecydowanie zauważam zmniejszenie poziomu codziennego stresu i dużo lepsze samopoczucie.
Danuta
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Produkt wykonany estetycznie, dobrej jakości materiały. To moje pierwsze doświadczenie z matą do masażu. Czy boli? Na początku tak, ale samopoczucie potem super. Polecam
Agata
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Cudo, zamawiajcie! Wasze ciało wam podziękuje!
Dorota Domagała
Pranamat ECO