4.9/5 z 10.000+ opinii klientów
Dostawa do paczkomatów za 0 zł
Skuteczność potwierdzona klinicznie
27.000 członków w Pranamat Polska Forum
Twój koszyk jest pusty

Dodaj coś do mnie aby mnie uszczęśliwić :)

Kup teraz
Kontynuuj zakupy

Twój koszyk

Sandra Szostak
Apr 10, 2021
O Pranamat myślałam od dawna, jednak zawsze blokowała mnie kwestia ceny, czy nie warto jednak kupić podobną matę innej marki za dużo mniejszą cenę?
Postanowiłam, ze być może poczekam na jakąś promocje. Przeglądając stronę, tego samego dnia natrafiłam właśnie na taką promocje. Nadal nie byłam pewna czy warto. Ale co mnie najbardziej przekonało? W pełni polski produkt, wiedziałam ze kupując Pranamat wspieram polską gospodarkę, nadal zbyt mało ludzi zwraca na to uwagę.
Kiedy przyszła paczka nie wiedziałam czego się spodziewać, jednakże odrazu poraziła mnie jakość! Widziałam ze ktoś włożył ogrom pracy i serca w ten produkt. Wykonanie, materiały, szwy i sam kwiat lotosu tak ślicznie wyszywany z tyłu, spodziewałam się, że będzie to zwykły nadruk. Trzymając w rękach czułam, że dobrze wydałam pieniądze. Postanowiłam odrazu przetestować. Oczywiście jak to ja, odrazu na całość, mata na podłodze i gole plecy. Bolało! 😂 Jednak udało mi się poleżeć kilka minut. Wstając odrazu poczułam się rozluźniona, bez problemu mogłam utrzymać prawidłową postawę pleców co zwykle sprawia mi problem. Jeżeli efekty poczułam już po pierwszych kilku minutach użycia maty to co przy regularnym stosowaniu?
Polecam każdemu przekonać się samemu 💕
Silvia Tere
Apr 09, 2021
Trochę się wąchałam z zakupem maty. Produkt nie jest tani, myślałam o zamiennikach, które są tańsze.Po obejrzeniu filmików porównujących produkty i opiniach klientów odrazu podjęłam decyzje o zakupie Pranamat ECO.
Teraz nie wyobrażam sobie ze dziennie nie leżę na macie ♥️ to wielka ulga dla moich pleców i karku. Z czystym sumieniem polecam matę na prawo i lewo. Moja strefa relaksu..
Natalia Wencel
Apr 09, 2021
Zamówiłam z myślą że jak nie zadziała to najwyżej oddam. Teraz nie oddałabym jej za żadne skarby. Do dziś jestem zdziwiona, że to działa. Mam dyskopatie w dwóch odcinkach kręgosłupa i często rano miałam problem ze wstaniem z łóżka.
Plus napięcie mięśni od dźwigania ciężkich rzeczy w pracy.
Już po pierwszym użyciu maty widziałam dużą poprawę. W domu przestali się ze mnie śmiać, że chodzę jak stara babcia.
Nie mam pojęcia jak to działa ale najważniejsze, że działa 🤣
Polecam z czystym sumieniem. 🥰❤️❤️❤️
Kasia Werra
Apr 09, 2021
Zrobione ❤❤❤ Mam od komplet od ponad roku, zapowiadało się że nie będę w stanie korzystać bo pierwszy raz położyłam się w sukience ale teraz wiem ze mimo na początku ciut boli, to po chwili czuje się przyjemne ciepło i odprężenie, takie które nie raz pozwalało mi usnac na macie, mysle że to ważne że przy regularnym stosowaniu można pozbyć się napięcia i dolegliwości bólowych 😍
Agnieszka Koszowska
Apr 09, 2021
Po dłuuuuższym czasie obserwacji maty u innych osób w sieci, w końcu zdecydowałam, że teraz jest czas na mnie. Ostatni rok bardzo dał mi popalić: zostałam mamą i mimo cudowności tego czasu z Maluszkiem, moje ramiona i plecy nigdy nie czuły się gorzej. Na macie się odprężam i wstaję zupełnie rozluźniona. Wieczorny relaks na macie jest najbardziej wyczekiwanym momentem dnia:) PS. Opinie o bolesnym kłuciu u mnie się nie potwierdzają.
Agnieszka Bebak
Apr 09, 2021
Polecam z pełnym przekonaniem.Kupiłam cały zestaw po konsultacji z fizjoterapeutą i rzetelnym rozeznaniu w internecie.Od trzech tygodni korzystam codziennie przez pół godziny przed snem i czuję zdecydowaną poprawę - przestały mi dokuczać bóle napięciowe głowy i napięcia w łydkach, plecy i kark też mniej bolą, lepiej śpię i mam więcej energii.Poza tym mata jest bardzo ładna😊Warta tych pieniędzy
Aga Barjasz
Apr 09, 2021
Bardzo długo zastanawiałam się nad zakupem maty. Kiedy już ją zamówiłam, miałam tak dużo wątpliwości, że zanim przesyłka dotarła do mnie, miałam już doktorat z tego jak matę zwrócić 🤦‍♀️🤣 potem zrobiłam habilitację porównując Pranamat z tańszymi matami i.... Pranamat został! A właściwie ofiarowałam matę Mamie, bo od początku to miał być prezent właśnie dla Niej. Efekt? Przez pierwszy tydzień mata była u mnie i obowiązywały zapisy kto kiedy będzie jej używał, bo wszyscy chcieli się na niej wylegiwać 🤪 to niesamowite, jak człowiek rozluźnia się i relaksuje, moja córka usypia po 10 minutach leżenia na macie 😁 dzięki Pranamat pozbyłam się uporczywego drętwienia ręki, jest rewelacyjna na bóle napięciowe, rozluźnienie mięśni po długim wybieganiu. Mama jest tak zachwycona prezentem, że niemal od razu chciała się zrewanżować kupując mi identyczny zestaw 😉 czy poleciłabym Pranamat ECO? Zdecydowanie TAK! 😍 I piszę to jako posiadaczka maty, poduszki, żółwika 🐢 i walentynkowego Pranamat serca ❤️
Zuzanna Szlęk
Apr 09, 2021
Reklamę Pranamat zobaczyłam po raz pierwszy na Instagramie. Mata wydawała mi się bardzo estetyczna, a komentarze użytkowników były zachęcające, ale dość wysoka cena długo powstrzymywała mnie od zakupu. W końcu się zdecydowałam (w ramach prezentu dla samej siebie na święta ❤️) i był to zdecydowanie prezent idealny! Nie żal ani złotówki!

Żeby nie przedłużać, największe zalety:

+ Redukcja bólu szyi, karku, zwłaszcza kapturów, z którymi miałam notorycznie problem przez wielogodzinną pracę przy komputerze. Teraz dużo rzadziej doświadczam spięcia tych mięśni,a ich rozluzowanie jest dużo łatwiejsze ❤️

+ Niesamowite rozluźnienie całych pleców i lepsze zasypianie. Codziennie wieczorem przeznaczam średnio między 5 a 20 minut na relaks, już w łóżku. Błogie rozluźnienie (zarówno mięśni, jak i relaks psychiczny, bo traktuję to jako chwilę na medytację) pomaga usnąć nawet po ciężkim dniu ❤️

+ Walka z cellulitem. Przyznam, że nigdy o tym nie czytałam, ale w czasie wieczornej relaksacji na macie zawsze są plecy i pośladki. Już po tygodniu zauważyłam różnicę! Skóra pośladków jest zdecydowanie gładsza (mogłabym chodzić i się po nich głaskać 😂😂).

+ plusik za estetykę, mata jest przepiękna 😉

Używam maty regularnie, ale nadal położenie się na twardej po drodze to całkowicie niemożliwa sprawa ;) natomiast mata położona na łóżko przynosi wielkie odprężenie, a ból jest delikatny i bardzo przyjemny.

Zdecydowanie polecam Pranamat ECO wszystkim (już niejednokrotnie namawiałam znajomych do zakupu, a ci, którzy się skusili, również są zadowoleni!). Nie do uwierzenia, że leżenie plackiem, może być tak relaksujące i mieć tak pozytywny wpływ na nasze ciało ❤️😌
Justyna Kudła
Apr 08, 2021
Moje wiecznie spięte plecy wreszcie zaznały ulgi! Gorąco polecam ❤️a tym bardziej że cellulit na nogach też powoli znika 🤗
Katarzyna Sokolowska
Apr 08, 2021
Mata kupiona spontacznicznie..jeszcze się testujemy, ale zrobiłam porownanie z tańszą matą, wykonaną z podobnych materiałów. Mata tańsza jest mniejsza, a kolce są zakończone kulkami, leżenie na niej nie sprawia problemu, natomiast prananat to wyzwanie..Kolce są ostre i jest ich więcej. Leżenie boli, ale wiem, że wtedy działa. Przyzwyczajamy się.. I myślę , że się polubimy😁👍 Dziękuję za wydłużenie okresu testowego. Obsługa klienta na najwyższym poziomie 👍
Paulina Jagiełło
Apr 08, 2021
Polecam bardzo. Mata pomogła mi w czasie lockdownu zastępując rehabilitanta 😊
Ewa Młynarczyk
Apr 08, 2021
Dość długo zastanawiałam się nad kupnem maty Pranamat Eco. Nie wiedziałam, czy dam radę położyć się na kolcach, na co dzień preferuję miękkie ubrania i duże miękkie poduszki. Pewnego dnia dowiedziałam się, że moja koleżanka ma taką matę od dawna i bardzo poleca zakup. Wtedy już wiedziałam, że kupno jest przesądzone 🙂
Mam matę i poduszkę od dwóch miesięcy. Używam prawie codziennie. Mąż i dzieci wiedzą, że gdy leżę na macie, to nie ma sensu mi przeszkadzać, bo wstanę najwcześniej za 30 minut 😀
Polecam każdemu na stres i zmęczenie.
Koniuniu Nie
Apr 08, 2021
Długo szukałam informacji na temat tego produktu, obserwowałam aż w końcu zdecydowałam się na zakup.
Kręgosłup a najbardziej odcinek lędźwiowy dawał popalić.
Zestaw został doręczony w expresowym tempie i rozpoczęła się zabawa😃.
Oj cieżkie były początki🤣 ale cierpliwym trzeba być.
Bóle ustały, świetnie się czuje.
Polecam w 100%.
Anna AK
Apr 08, 2021
Mam poduszkę, matę i mały masażer. Poleciła mi koleżanka, której mata Pranamat bardzo pomogła na bóle lędźwiowe, a naszej wspólnej koleżance na spokojny i relaksujący sen. Zastanawiałam się nad zakupem jakieś 2 tygodnie, oprócz opinii koleżanek przekonał mnie również fakt, że badania kliniczne potwierdziły skuteczność Pranamat. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. U mnie zmniejszyły się bóle głowy i karku, sen też jakby lepszy :-) i oszczędności duże, bo swojego masażystę odwiedzam już znacznie rzadziej ;-) serdecznie polecam Pranamat :-)
Karolina Laskowska
Apr 08, 2021
Mata plus poduszka odmieniły moje życie...koniec z bólem.
Ewa Rutowicz
Apr 08, 2021
Dlugo się zastanawialam nad kupnem tej maty gdyz cena wydawalo mi sie dosc wysoko. Ale wszystko zmieniło sie po pierwszych 10 minutach ma niej.Trudno opisac to uczucie najpierw ból I uczucie gorąca a potem błogość. Nie moglam uwierzyc co bylo potem niesamowity zastrzyk energii.Chciałam śpiewać ,tańczyć skakać. No I uśmiech nie schodzi mi z twarzy. Polecam polecam polecam.Kocham ja od pierwszego masażu
Kasia Jaworska
Apr 08, 2021
Kupiłam zestaw dla męża , długo zwlekałam z decyzją 😉 ból pleców narastał , aż powiedziałam dość , cudownym zbiegiem okoliczności natrafiłam na promocję , dzięki czemu mamy cały zestaw , a nie sama mate jak było w planie 😉 używamy od ok 2 tygodni i działa lepiej niż profesjonalne masaże 😉 polecamy znajomym 😉
Dominika Stachera
Apr 08, 2021
Do zakupu przekonała mnie produkcja w UE oraz certyfikaty, ponieważ nie chciałam chemicznego produktu z Chin. Pranamat używam min 4 razy w tygodniu - głównie na brzuch, kark oraz pośladki+uda. Skóra po użyciu maty jest czerwona, pracuje i świetnie wchłania balsam, dzięki czemu wiem, że Pranamat działa i pomaga tam, gdzie tego chcę i potrzebuję.
Ewelina Bury
Apr 07, 2021
Niesamowite jak szybko poradziłam sobie z bólem pleców (który towarzyszył mi ładnych parę lat) dzieki Pranamat. Myślałam, że to fajkowa mata. Wszedzie ludzie reklamują, wszędzie się nią zachwycają. Niemożliwe, żeby "zwykla" mata działała cuda jakie wypisują. A jednak! Serio jestem w niemałym szoku, bo raczej sceptycznie podchodzę do tego typu rzeczy. Z ręką na sercu kilka serii po 40 min i nie wiem kiedy ostatnio czułam ten przeszywajacy towarzyszący mi od zawsze ból. Polecam. Warta swojej ceny.
Justyna Krzemińska
Apr 07, 2021
Mam matę z poduszka są super! Mi bardzo pomogły w dolegliwości bardzo nie typowej, mam ostrogę piętową, od kiedy staje na macie codziennie ok 15 min moje problemy z bólem nóg minęły 😊 a do tego mata świetnie poradziła sobie z napięciem mięśniowym w odcinku szyjnym. Super produkt!!! Polecam bardzo i to nie tylko na kręgosłup ale tez i na stopy 👍
Basia Trzebiatowska
Apr 07, 2021
Posiadam matę i poduszkę. poduszkę uwalnia mnie od bólów głowy A mata niweluje bóle dolnych pleców. jestem zadowolona w 100% polecam z całego serca. W naszej rodzinie już każdy ma swój zestaw. nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez @pranamat eco🥰🥰🥰
Zuzia Muszyńska
Apr 07, 2021
Od kilku miesięcy posiadam poduszkę oraz matę pod plecy. Na zakup zdecydowałam się dość szybko, przez męczące bóle przeciążeniowe całych pleców i szyi - dosłownie chodziłam przez nie po ścianach. Stwierdziłam, że zdrowie jest ważniejsze od jakiejkolwiek sumy pieniędzy i muszę próbować wszystkiego (leków nie chciałam).
Pranamat przyszła szybko, szybciej niż myślałam. Dobry kontakt z klientem, gwarancja satysfakcji.
Od razu zakochałam się w jej kolorze (pomarańczowym) i wyglądzie, jest cudna. Z początku leżałam 15 minut w ubraniu i już to przyniosło mi niezwykłą ulgę, wszelkie napięcia w plecach zniknęły! Już po tygodniu leżałam na niej około 1h dziennie, i to bez niczego. A moje zdrowie zaczęło bardzo szybko wracać do normy. Teraz jest świetnie, czuję się świetnie. a to wszystko dzięki Wam! Mata - sztos! ;) polecam każdemu niezdecydowanemu z całego serca
Małgorzata Stula-Tischbierek
Apr 07, 2021
Nad zakupem maty zastanawiałam się cała ciążę, kiedy już urodziłam decyzja była prosta i mata znalazła się w naszym domu :) polecam każdemu świeżo upieczonemu rodzicowi bo jak każdy wie plecy przy niemowlaku padają w sekundę... Wystarczy 10 minut leżenia i puszcza napięcie w całych plecach :)
Marta Pytlarczyk
Apr 07, 2021
panamat odmieniła moje życie ;)

Kiedy usłyszałam o Waszej macie, zaczęłam czytać, szukać recenzji. Znalazłam kilka zamienników. problem był jedynie w cenie produktu. Jednak ze względu na ogromne problemy z kręgosłupem, bólem w części krzyżowo-lędzwiowej postanowiłam kupić Pranamat. zainwestowalam. nie żałuję. zainwestowalam w lepsze życie.

odkąd ją mam, nie biorę żadnych leków przeciwbólowych. dodam, że leki które brałam, były na receptę.

nawet jeśli mam gorszy dzien, pojawi się lekki ból, klade się na mate i.... po bólu;)

DZIĘKUJĘ ❤❤❤❤