4.9/5 z 10.000+ opinii klientów
Dostawa do paczkomatów za 0 zł
Skuteczność potwierdzona klinicznie
27.000 członków w Pranamat Polska Forum
Twój koszyk jest pusty

Dodaj coś do mnie aby mnie uszczęśliwić :)

Kup teraz
Kontynuuj zakupy

Twój koszyk

Patrycja Piela
Apr 28, 2020
Moja przygoda z Pranamat Polska rozpoczęła się mniej więcej rok temu, gdy po raz pierwszy zobaczyłam matę na Instagramie u jednej z influencerek, od tamtej pory aż do września 2019 długo zastanawiałam się nad zakupem i wydaniem dużej kwoty (studenckie życie 😅) na przedmiot, który nie wiadomo czy się sprawdzi. Zaryzykowałam i we wrześniu podjęłam najlepszą decyzję. Początkowo zakupiłam tylko matę (i będąc szczerą, chodziła za mną myśl "kupię, sprawdzę, że na mnie nie działa i oddam przed upływem 30 dni") Mata przyszła, więc zaczął się rodzinny proces testowy. Okazało się, że zwrot nie będzie konieczny, ponieważ mata bardzo przypadła mi do gustu, pomogła na bóle pleców, które często nie pozwalały mi wysiedzieć na zajęciach. Zakup poduszki miał miejsce w lutym. W przeciągu pół roku:
- Pozbyłam się uciążliwego bólu pleców
- Pozbyłam się celulitu
- Ból menstruacyjny nie jest już tak uciążliwy odkąd regularnie się masuję
- Lepiej śpię i szybciej zasypiam
- Nie drętwieją mi nogi, tak jak to miało miejsce wcześniej
Podsumowując, mata i poduszka zdają egzamin, bardzo polecam każdemu, kto tylko ma ochotę o niej słuchać. Ostatnią rzeczą brakującą do kompletu jest torba, która znacznie ułatwiłaby mi przewożenie zestawu między domem a Krakowem. Dlatego też czekam, aż będzie można zakupić samą torbę, co bardzo ułatwi mi podróżowanie z moim zestawem. Jeszcze raz BARDZO POLECAM <3
Aga Papuga
Apr 28, 2020
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką maty Pranamat Eco 🌸 Z czystym sumieniem bez żadnego mydlenia oczu chciałabym polecić ją każdej osobie,która tak jak ja boryka się z :
- bólem pleców i krzyża 💥
- napięciem i skurczem mięśni ⚡️
- dotkliwymi migrenami 🌪
- uciążliwym bruksizmem 😬
- uczuciem niespokojnego i mało efektywnego snu 🥱
Po dłuższym czasie używania maty uważam,że spełnia ona swoje zadanie w 100% gdyż pozbyłam się okropnego uczucia spiętych mięśniu, dotkliwego bólu głowy i w końcu zaczęłam lepiej sypiać.
To tylko parę przykładów jaki wpływ na nasze ciało ma mata ale zapewniam ze ma ich bardzo dużo w zanadrzu !
Strach, który pojawia się na początku przygody z matą Pranamat Eco bardzo szybko przeradza się w bezgraniczną miłość !
Z głębi papugowego serducha ❤️🦜
Polecam !
Anna Maria
Apr 28, 2020
Zakup zestawu (mata + poduszka) był genialną inwestycją zdrowotną 😉 Rok temu, spontanicznie, acz przemyślanie (bóle kręgosłupa, głowy i zamiłowanie do masaży) dokonałam zakupu i nie żałuję. Jesteście warci każdej złotówki 🥰 Zachwycona byłam wykonaniem mat, wzorem lotosu oraz składem, zatem nawet nie szukałam gdzie indziej. Polecam Was znajomym, którzy lekko nie dowierzają, że te "kolce" mogą nieść przyjemność 😉 Czas na macie, przy dźwiękach spokojnej muzyki, z opaską na oczach i często psem na mnie 😂🐾, to jedne z fajniejszych chwil w ciągu dnia ❤ Pełen relaks i...ogień 🔥Jest moc, jest energia, spokój i szczęście. Czego chcieć więcej? 😉 A czy mata pomogła na bóle? Zdecydowanie jest lżej, a świadomość, że w razie większego bólu jest obok, pomaga bardzo ☺ Dzięki, że jesteście 🙏☺❤
Agnieszka Brasqiewitch
Apr 28, 2020
Długo się zbierałam, ale w końcu mam. Mata jest przepięknie wykonana. Nie wiem czy rzeczywiście robi takie cuda jak w opisie, ale na 100% bardzo relaksuje. Po ciężkim dniu uwielbiam na niej leżeć. Polecam w zestawie z poduszką, bo dużo lepszy efekt niż bez.
Kornelia Botke
Apr 28, 2020
Mata jest cudowna, produkt najwyższej jakości wykonany z wielką starannością. Codzienne sesje dodają energii, pomagają z bólem pleców po całodziennej pracy przy komputerze. Zdecydowanie warto 💜💙💚
Anna Manicka
Apr 28, 2020
Zbierałam się rok do zakupu. O rok za długo. Serio! Mata jest warta każdej wydanej złotówki. Dawno nie miałam tak rozluznionych mięśni pleców, a to nie jedyna zaleta. Choruje na rzs, rano nie wstawałam z łóżka, tylko się zwlekałam. od kiedy stosuje matę, znowu rano mogę się cieszyć kolejnym dniem w dobrej kondycji.
Mata działa też super w stanach zdenerwowania, rewelacyjnie odpręża i rozluźnia ❤
Ma jedna wadę.... wszyscy w domu chcą z niej korzystać, jeszcze trochę trzeba będzie robić zapisy na wieczór 😂
Katarzyna Fydrych
Apr 27, 2020
Świetna jakość maty i poduszki do masażu, super wypełnienie i kształt poduszki, polecam bardzo :) warto spróbować!
Dominika Ligara
Apr 22, 2020
Super mata i podusia :) piękna, funkcjonalna i naprawdę działa. Obsługa na najwyższym poziomie. Dziękuję 😃
Aleksandra Jakubowska
Apr 20, 2020
Razem z mężem użytkujemy Pranamat Eco od jakieś dwóch tygodni, jest super, mąż na początku był sceptyczny ale teraz jest bardziej zaangażowany niż ja! :)
Agnieszka Aga Cywka
Apr 19, 2020
Uwielbiam! Mam matę i poduszkę. Stosuję od 2 tygodni i już wiem, że zostaną ze mną na długo:) Idealne na ból pleców, szyi po siedzeniu przy biurku, czy na rozluźnienie spiętych mięśni po treningu.
Agata Kocęba
Apr 17, 2020
Matę i poduszkę kupiłyśmy z synową na spółkę 🙂 Synowa testowała jako pierwsza i jest zadowolona, ból karku i głowy zniknął. Teraz moja kolej, mam nadzieję że moja opinia również będzie pozytywna
Angelika Krzywniak
Apr 17, 2020
Zestaw kupiłam jako prezent urodzinowy. Osoba, która go otrzymała jest bardzo zadowolona. Relaks, odprężenie, poprawa samopoczucia, zmniejszenie bólu kręgosłupa. Polecam produkt, jednak zachęcam do polowania na promocję 🙂
Agata Zet
Apr 17, 2020
piękne wykonanie, fajna jakość. duża skuteczność w działaniu. uwielbiam swoją matę i poduszkę. dzień bez relaksu dniem straconym.
Agnieszka Gawkowska
Apr 17, 2020
Super mata i podusia :) piękna, funkcjonalna i naprawdę działa a miałam kilka innych mat. Obsługa na najwyższym poziomie. Dziękuję 😃
Magda Fitał
Apr 17, 2020
Rzadko kiedy pisze opinie na temat produktów, które kupiłam, ale w tym przypadku muszę to zmienić. O macie usłyszałam z kanału Modny_tata. ( i tutaj wielkie dzięki) I nie powiem, w pierwszej kolejności zachwyciły mnie kolory, Są takie intensywne, ciepłe. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Od dłuższego czasu zmagam się z bólem kręgosłupa i szukałam czegoś co będzie skuteczne, ale przede wszystkim nie zrobi mi krzywdy.
Postanowiłam kupić matę i to najlepiej zainwestowane pieniądze. Szybka dostawa, produkt taki sam jak przedstawiany jest na stronie, ale przede wszystkim działanie...woooow! Za pierwszym razem leżałam na macie w koszulce, następnego dnia już bez i tak jest do dziś.
Początkowo kłuje jak cholera, ale po 7-10 minutach czuć błogość. Aż nie chce się wstawać. Cały dzień czekam na to by położyć się na macie przed snem. A moment położenia się do łóżka po macie jest nie do opisania. Jak kiedyś bolało tak teraz czuję błogość i ulgę. Zasypiam szybko i bezboleśnie.
Polecam każdemu, kto się waha i zastanawia ( tak jak ja swego czasu) pieniądze dość duże, ale efekty z działania bezcenne.
Polecam z czystym sercem!
Paweł Bienia
Apr 16, 2020
Na początku czujemy bardzo intensywne uklucia ,ale po chwili nadchodzi błogie rozluźnienie i odprężenie :) Jestem zadowolony z produktu , który oferuje firma Pranamat Eco . szczerze polecam !!! :)
Oliwia Miklasz
Apr 14, 2020
Na dostawę Pranamat Eco bardzo krótko czekałam,
Zakupu ani przez moment nie pożałowałam.
Od tego czasu matę codziennie użytkuję,
Całą rodzinę do tego czynu angażuję.
Cudowna mata na wiele dolegliwości pomaga,
To nad innymi matami jej spora przewaga.
Odczucia na macie, choć bolesne, ulgę przynoszą,
Można je nazwać nawet rozkoszą.
Ból pleców przeszedł po tygodniu użytkowania,
Od tego czasu nie mam problemu 'spania'.
Jakość produktu powala na kolana,
Mieszanka materiałów idealnie dobrana.
Uwielbiam tą matę za eko wykorzystanie,
Podobać mi się nigdy nie przestanie.
Kolor khaki polecam każdemu,
Nawet temu najbardziej wymagającemu!
Natalia Niedziela
Apr 14, 2020
Pranamat...wybawicielu ty nasz ❤️
Wiele osób słysząc o tej macie i jej właściwościach uważa, że jest to nie możliwe. Ba! Jeszcze ta cena! Na popularnych serwisach aukcyjnych kupimy ją za grosze...kto by myślał o tym, aby wydawać tyle na coś co pewnie nie zadziała? -> otóż to jest mylne myślenie!
Opinia pochodzi od dwóch osób *córka i mama*-Jedna z nich ma dość sporą skoliozę, druga jest po 3 operacjach kręgosłupa, posiada pręty i cierpi na zwapnienie kręgosłupa.
W momencie gdy odpakowałyśmy paczkę byłyśmy w szoku. Mata jest wykonana starannie, każdy detal jest piękny, a kwiaty lotosu naprawdę ostre! 🌸🌸
Do zestawu jest dołączona książeczka, która odpowie na każde pytanie i przybliża do pierwszego użycia. Pierwsze użycie powinno trwać krótko i użytkownik powinien mieć lna sobie bluzeczkę bawełnianą.
Na początku sprzeczałyśmy się która pierwsza. I w sumie było to słuszne, bo kurier przyjechał o 12, a matę do przetestowania dostałam pod wieczór...🙀 Nasz pierwszy raz z pranamat wyglądał następująco:
Obydwie położyłyśmy się bez koszulek i leżałyśmy minimum godzinę. Stan po leżeniu był...nieziemski😻 Uczucie jakbyśmy się paliły normalnie uzależnia więc radzimy uważać 🔥🔥🔥
My osoby z bólami kręgosłupa czułyśmy się jakby ktoś nam wstawił w plecy nówkę sztukę! Normalnie szok!!!
Maty używamy codziennie-plecy, brzuch, kark, pośladki, uda. Efekty są i nie wyobrażamy sobie teraz życia bez maty. Mama ma teraz home office i siedzi po 10 godzin przy komputerze-oczywiście z poduszką w odcinku lędźwiowym.
Wiemy, że mata posłuży nam pare pięknych lat i ujarzmi bóle, migreny z którymi się zmagamy.
Dla nas minus jest taki->mamy tylko jedną piękną czarną matę+poduszkę i często jest kłótnia o to, która będzie ją teraz używać. Nasze samopoczucie dzięki tej macie jest wspaniałe!
Pranamat wychodzi z możliwością zwrócenia maty w ciągu 30 dni jeżeli się nie sprawdzi. Wiadomo koszt maty nie jest najniższy(same z zakupem zwlekałyśmy od listopada),ale jest możliwość rozłożen
Danuta Andryskowska
Apr 14, 2020
Swoją matę dostałam w pierwszy dzień mojego Nowego Życia - w prezencie od dzieci, gdy przeszłam na emeryturę. Przyznam, że cieszyłam się na ten czas. Mówiłam, że będę miała więcej czasu, by przytulać się do męża. Nie jestem wymagająca i wiele do szczęścia mi nie potrzeba. Na szczęście dzieci pomyślały o moim zdrowiu. Od jakiegoś czasu borykałam się z bólem biodra. Przeszłam nawet kilka zabiegów rehabilitacyjnych, ale po miesiącu bóle wracały. Teraz mogę rehabilitować się systematycznie w domu. Codzienne seanse na macie sprawiają, że czuję się jakbym nadal miała 40 lat! Żyję pełnią życia! Niestety często muszę czekać na swoją kolej, bo matę podkrada mi mąż. A gdy do domu zjadą się dzieci, to w ogóle jest do niej kolejka jak w prawdziwym senatorium. Polecam!
Adrianna Sitko
Apr 14, 2020
Od grudnia zmagałam się z chronicznym bólem pleców aż do dnia w którym przyszła moja Pranamat ❤ zakup rozważałam od dawna jednak była dla mnie za droga. W swoich zakupach stawiam na jakość dlatego też nie zdecydowałam się wcześniej na zakup tańszej podróbki. W chwili gdy wyświetliła mi się informacja o ofercie urodzinowej wiedziałam że jak teraz jej nie kupię to z powodu bólu zwariuje. Stwierdziłam że nic nie tracę bo w razie co mogę odesłać, A ból był tak okropny że czekałam aż tylko mata przyjdzie i da mi ukojenie. I też tak się stało ❤ Była to miłość od pierwszego leżenia ❤ już po pierwszym razie czułam znaczną ulgę. Kolejne dni sprawiły że ból całkowicie zniknął. Teraz leżę na niej 20 min rano i 40 wieczorem
Zmiany jakie czuje odkąd używam systematycznie maty to przede wszystkim redukcja bólu, mimo że wcześniej nie opuszczał mnie na krok. Moje samopoczucie jest lepsze, mam więcej energii :) Patrząc na matę widać jakość samą w sobie ❤ na takie produkty wlasnie stawiam!! Żałuję że nie zdecydowałam się na nią wcześniej. Teraz pozostanie ze mną na zawsze ❤
Katarzyna Janik
Apr 14, 2020
Jestem trenerem personalnym i fizjoterapeutą. Moje życie opiera się na pracy z ciałem. Staram się, by ciało służyło mi jak najdłużej w jak najlepszym stanie. To samo tyczy się osób z którymi współpracuję na siłowni czy pomagając im w dolegliwościach kręgosłupa. No właśnie kręgosłupa! Nie znam osoby, która nigy sie nie skarżyła na bóle pleców. Czasami wynikają one ze zbyt długiej pracy przy komputerze, czasami ze zbyt mocnego trenignu, albo ze zbyt długiej przerwy w treningach, a jeszcze inni kumulują swoje stresy w okolicach szyi. Jest na to rada – moje ręce 😊 Ale moja doba ma tylko 24h. Nie jestem w stanie pomóc wszystkim, a obecnie panujący Covid-19 mi to jeszcze utrudnia. Dlatego z czystym sumieniem polecam codzienne seanse na tej macie. Początkowo leżenie na Pranamat Eco może sprawiać więcej bólu niż przyjemności, ale (tak jak w treningu) liczy sie systematyczność. Wystarczy 20min przed snem położyć się i np. poczytać a nasz sen zyska na jakości, a nasze mięśnie się zrelaksują. Częste bóle odcinka lędźwiowego podczas home office? Polecam położyć grykową poduszkę przy oparciu fotela i napierać plecami podczas pracy przy komputerze. Uciążliwe dolegliwości odejdą w niepamięć. Bóle stóp od całodniowego chodzenia w szpilkach? Wystarczy stanąć kilka minut na macie np podczas wieczornej toalety. To nie magia, to nasz organizm sam się regeneruje. Mata sprawia, że dana część ciała jest lepiej ukrwiona, odżywiona i dotleniona.
Ponieważ moja przygoda ze sportem, regeneracją, rehabilitacją trwa już ponad 20 lat to mam wiele doświadczeń. Już 10 lat temu używałam zwykłej plastikowej maty akupresurowej. Ale to jak jazda maluchem i mercedesem. Dojedziesz z punktu A do punktu B, ale nie wiadomo w jakim czasie i w jakim stanie... Używając Pranamat Eco już po pierwszym seansie czuję się lepiej, a na ten sam efekt z plastikowym odpowiednikiem musiałam czekać kilka dni.
Nie powiem, że leżenie na macie jest równie dobre co profesjonalny masaż z uciskiem punktów spustowych, ale w
Karolina Kosicka
Apr 13, 2020
Pranamat....moja nowa miłość, lek na całe zlo;) oczywiście na początku wątpiłam w jej cudowne właściwości...bo jak można czuć relaks na igielkach...ale że jestem typowym cholerykiem z milionem napięć mięśniowych i wiecznie narastającym stresem musiałam spontanicznie zaryzykować. Przyszedł mój piękny zestaw... jakość rewelacyjna,dopracowana w najmniejszym szczególe aż chce się na nią patrzeć nonstop.Ale jej prawdziwe piękno ukryte jest w maleńkich igielkach, które mają jakąś niezwykłą energię.Oczywiscie rozebrałam się do majtek od razu ciach pyk i leżę;) Pierwszy kontakt to efekt potłuczonego szkła w ciele;) ale rezultat zupełnie inny;) usnęłam w jakieś 7min.gdzie bezsenność towarzyszy mi prawie każdej nocy.Obudzilam się po 3 h kiedy chciałam się przewrócić...tutaj to już level hard;)ale komfort psychiczny jakiego doświadczyłam do tej pory nie był mi znany...pranacudo nie jest wymysłem....teraz jest moim towarzyszem i przyjacielem,ale najważniejsze,że radzi sobie z bólem jak żadna tabletka...migreny,czy ból menstruacyjny są przez nią rozganiane jak zgromadzenia w kwarantannie;) czasem trzeba poleżeć chwilę dłużej ale to za każdym razem się opłaca...i co waznie nie pakujesz w siebie chemii;) Dodatkowo ulga mięśni,jaka przynosi mata jest jedynym skutkiem ubocznym...ale za to jak bardzo pozytywnym.Po każdym treningu cardio czuje ogromne napięcia w karku i nogach. Zawsze się rozciągam ale dopiero rozciąganie w połączeniu z masażem ciała na macie przynosi faktyczną ulgę dla mięśni. Stojąc na macie czuje jak cały stres i napięcie schodzi z każdej części ciała,a leżąc czuje się jak w spa...bo za każdym razem ogarnia mnie taka błogość. I tak naprawdę cena tu nie gra roli.Ja też długo dojrzewałam do decyzji zakupu...ale dziś nie żałuję ani złotówki...to masażysta, fizjoterapeuta,psychiatra w jednym...w twoim domu non stop.Placisz raz...korzystasz do woli.najlepszy zakup ever.❤️❤️❤️
Katarzyna Wątka
Apr 09, 2020
15lat temu musiałam zakończyć karierę sportową przez kręgosłup, z bólem żyje codziennie. Do zakupu maty byłam sceptyczna(próbowałam wielu metod zmniejszenia bólu), ale ta mata działa cuda! Polecam każdemu!
Domi Zal
Apr 07, 2020
Bardzo polecam te matę dla każdego. Swoją matę mam od miesiąca i jestem zachwycona. Dzięki macie zszedł ze mnie stres oraz moja córeczka (która karmie piersią) zrobiła się dużo spokojniejsza. Zrelaksowana mama to zrelaksowane dziecko no i oczywiście mąż :)
Byłam cały czas zmęczona przez nocne wstawanie a dzięki macie podczas swojego krótkiego snu wypoczywam w pełni i nie mam już bólu głowy pomimo tak zmiennej pogody!
Ta mata to wybawienie! Nawet mąż chętnie korzysta