4.9/5 z 10.000+ opinii klientów
Darmowa dostawa
Skuteczność potwierdzona klinicznie
27.000 członków w Pranamat Polska Forum
Twój koszyk jest pusty

Dodaj coś do mnie aby mnie uszczęśliwić :)

Kup teraz
Kontynuuj zakupy

Twój koszyk

Karolina Kosicka
Apr 13, 2020
Pranamat....moja nowa miłość, lek na całe zlo;) oczywiście na początku wątpiłam w jej cudowne właściwości...bo jak można czuć relaks na igielkach...ale że jestem typowym cholerykiem z milionem napięć mięśniowych i wiecznie narastającym stresem musiałam spontanicznie zaryzykować. Przyszedł mój piękny zestaw... jakość rewelacyjna,dopracowana w najmniejszym szczególe aż chce się na nią patrzeć nonstop.Ale jej prawdziwe piękno ukryte jest w maleńkich igielkach, które mają jakąś niezwykłą energię.Oczywiscie rozebrałam się do majtek od razu ciach pyk i leżę;) Pierwszy kontakt to efekt potłuczonego szkła w ciele;) ale rezultat zupełnie inny;) usnęłam w jakieś 7min.gdzie bezsenność towarzyszy mi prawie każdej nocy.Obudzilam się po 3 h kiedy chciałam się przewrócić...tutaj to już level hard;)ale komfort psychiczny jakiego doświadczyłam do tej pory nie był mi znany...pranacudo nie jest wymysłem....teraz jest moim towarzyszem i przyjacielem,ale najważniejsze,że radzi sobie z bólem jak żadna tabletka...migreny,czy ból menstruacyjny są przez nią rozganiane jak zgromadzenia w kwarantannie;) czasem trzeba poleżeć chwilę dłużej ale to za każdym razem się opłaca...i co waznie nie pakujesz w siebie chemii;) Dodatkowo ulga mięśni,jaka przynosi mata jest jedynym skutkiem ubocznym...ale za to jak bardzo pozytywnym.Po każdym treningu cardio czuje ogromne napięcia w karku i nogach. Zawsze się rozciągam ale dopiero rozciąganie w połączeniu z masażem ciała na macie przynosi faktyczną ulgę dla mięśni. Stojąc na macie czuje jak cały stres i napięcie schodzi z każdej części ciała,a leżąc czuje się jak w spa...bo za każdym razem ogarnia mnie taka błogość. I tak naprawdę cena tu nie gra roli.Ja też długo dojrzewałam do decyzji zakupu...ale dziś nie żałuję ani złotówki...to masażysta, fizjoterapeuta,psychiatra w jednym...w twoim domu non stop.Placisz raz...korzystasz do woli.najlepszy zakup ever.❤️❤️❤️
Katarzyna Wątka
Apr 09, 2020
15lat temu musiałam zakończyć karierę sportową przez kręgosłup, z bólem żyje codziennie. Do zakupu maty byłam sceptyczna(próbowałam wielu metod zmniejszenia bólu), ale ta mata działa cuda! Polecam każdemu!
Domi Zal
Apr 07, 2020
Bardzo polecam te matę dla każdego. Swoją matę mam od miesiąca i jestem zachwycona. Dzięki macie zszedł ze mnie stres oraz moja córeczka (która karmie piersią) zrobiła się dużo spokojniejsza. Zrelaksowana mama to zrelaksowane dziecko no i oczywiście mąż :)
Byłam cały czas zmęczona przez nocne wstawanie a dzięki macie podczas swojego krótkiego snu wypoczywam w pełni i nie mam już bólu głowy pomimo tak zmiennej pogody!
Ta mata to wybawienie! Nawet mąż chętnie korzysta
Kasia Gerke
Apr 05, 2020
polecam z całego serca. już namowilam parę osób
Dorota KM
Apr 04, 2020
Polecam 😊😊na stres tych dni masaż idealny 👍👍👍👏👏👏zakup genialny😊😊😊
Anna Żach
Apr 04, 2020
Używam zestawu Pranamat codziennie od zakupu:), szkoda, że tak długo się zastanawiałam, super relaksujący masaż, nawet mąż mi podkrada poduszkę. Wszystkim niezdecydowanym polecam:) nie będziecie żałować:) Na początku trzeba się do niej przyzwyczaić, ale moje ciało pokochało matę i poduszkę szybko, teraz nie wyobrażam sobię, aby zabrakło mi zestawu Pranamat:)
Karolina Bożek
Apr 02, 2020
Moja mate zamówiłam ze względu na bułeczki w plecach po drugim dziecku. Nie mam gdzie oddać dzieci żeby chodzić gdzieś na zabiegi czy masaże. Przez przypadek wyświetliła mi sie reklama na FB, wpierw sprawdziłam wszędzie opinie na temat produktu i byłam zdziwiona, że jest tak mało negatywów. przecież naszym sportem narodowym jest narzekanie - a tu same pozytywy. Potem przyszła promocja na black friday, trzy dni namysłu i w końcu taki ból że było mi wszystko jedno. ZAMÓWIŁAM! oczywiście nim zdążyłam się na niej położyć to przeciełam rękę wiec już wiedziałam, że żartów nie ma. Od razu na gołą skórę (ale na łóżku), myślałam że mi oczy z orbity wyskoczą, ale byłam na to przygotowana w końcu tyle tego wcześniej przeczytałam jakbym już odiesiaca ją miała. najwspanialsze było to że minął mój ból w plecach i tej nocy pierwszy raz od dwóch lat spałam jak zabita. Nadal nie rozumiem do końca JAK to działa, ale DZIAŁA!!! Jestem zachwycona i każdemu polecam. Już dwie osoby udało mi się namówić i nikt nie żałuje!
Pranamat to produkt najwyższej jakości. I to prawda że mimo tego początkowego bólu na tej macie można spokojnie zasnąć. Wydawało mi się to niemożliwe, ale gdy kilka razy sama zasnęłam to przestałam się masować przed samym snem... ;)
Justyna Piotrowska
Apr 01, 2020
Kupiłam zestaw w prezencie urodzinowym dla męża i to był najlepszy wybór 😉
Prezent trafiony 🙂 mąż zadowolony 😁
Mata rewelacja 👌pozbyliśmy się uporczywego bólu głowy !! Super relaks po ciężkim dniu pracy.
Polecam z czystym sumieniem 🤗
Anna Jaworska
Mar 31, 2020
z zamiarem kupienia maty nosiłam się ok. 8 miesięcy. Nie ukrywam, że powstrzymywała mnie cena i.... komentarze, że to naciągactwo. Zawsze czyhałam na promocje,które mnie omijały. W między czasie zdiagnozowano u mnie rwę barkową. Trafiła się promocja urodzinowa. To były najlepiej wydane pieniądze w moim życiu. NIE, NIE PRZESADZAM. Rwa barkowa ustąpiła. Ja stałam się spokojniejsza, zrelaksowana, lepiej śpię. Wróciła normalność.
Anna Chlebio
Mar 31, 2020
Mata i poduszka Pranamat pozwala mi zrelaksować się po ciężkim dniu. Dzięki temu zestawowi zapominam o bólach pleców, głowy, czy bólach menstruacyjnych. Po masażu czuję się odprężona, wypoczęta i rozluźniona.
Nie wyobrażam sobie dnia bez masażu matą Pranamat. 🖤
Zdecydowanie polecam, gwarantuję, że nie będziecie żałować swojej decyzji. 😍
Dorota Sawicka-Szałek
Mar 31, 2020
Mata i poduszka codziennie wieczorem daj mi wytchnienie i przestał boleć mnie bark. Mam siłę na jogging o wczesnych porach. Wtaje bez problemu jak nowo narodzona. Chyba więcej nie trzeba pisać. Mata mnie ratuje. Choć muszę przyznać, że zaprzyjaźniałyśmy się przez koszulkę. Teraz jestem matowym hardcorem😜
Silwia Kobierecka
Mar 31, 2020
No to jestem i ja! Kolejna sposób setki, a może i tysięcy 😎 zadowolonych klientów! Oczywiście jak to na początku bywa, byłam bardzo sceptycznie nastawiona. Nawet już nie chodziło o to, że myślałam "tak jasne, że jakieś kwiatki mają mnie rozluźnić, usniezyc ból..." bardziej chyba odstarszala mnie cena 🙈 ale przyszedł taki czas, że urodziłam synka, najlepszy czas w moim życiu! No i się zaczęło... Noszenie, kolysanie, zabawy... Już w ciąży miałam problemy z bólem pleców, jak to w ciąży bywa 🤷‍♀️ ale teraz, gdy też moja aktywność jest inna niż dotychczas, plecy dawały o sobie znać, bardzo.... No i nagle jest, trafiło się, PROMOCJA, ok i tak wydaje się dużo, ale przecież jest możliwość zwrotu, ZAMAWIAM! 😍 Dwa dni i jest, zaczynamy wspólna przygodę. Oj, oj, oj, boli, nie tak miało to wyglądać, miało mnie to rozluźnić 🙃 początkowo w cienkim ubraniu, jest! Dało się, wylezalam swoje i.... Jakby to powiedzieć, jestem rozluźniona, zrelaksowana, a nawet i bardziej zadowolona, nie myślę o zmęczeniu.... Jak to? Przecież to był kolejny ciężki dzień z moim małym urwisem.... KOCHAM CIĘ MATO ❤️ no i tak się zaprzyjaźniłyśmy, co lepsze, mój mąż też się bardzo z nią zaprzyjaźnił, a On to już w ogóle ma problemy... Pytanie, być zazdrosna o tą drugą? 😂 Nie no, nie. Jest dobrze, dzięki tej drugiej oboje jesteśmy zrelaksowani, odprężeni i wieczory są dla nas milsze, oboje zdecydowanie na tym skorzystaliśmy 😍 jestem zachwycona i jeżeli ktoś ma wątpliwości, bo drogo, bo są zamienniki.... To uwierzcie mi, warto. Na pewno się zwróci w formie "zrobiłam coś dla siebie, dla nas, a to jest najważniejsze"
Jeżeli to czytasz, to pamiętaj, by myśleć o sobie, sprawić sobie przyjemność, pójdziesz na serię masaży, wydasz krocie, serio, a tu możesz się relaksować kiedy tylko chcesz, czytając książkę, oglądając tv, a nawet obierając ziemniaki na obiad dla ukochanego męża, podkładasz sobie podusie pod plecki i efekt zadowolenia 2w1 "Ty i Twój mąż, bo obiadek będzie 😁😁"
Kinga Lewińska
Mar 31, 2020
Jestem 7 lat po operacji kręgosłupa , dwa tytanowe pręty usztywniają mój kręgosłup od szyi po kość ogonową . Stan po operacji nie pozwalał mi na to żebym mogła sama rozluźnić mięśnie , po dniu pracy ból kręgosłupa bardzo mi doskwierał , marzyłam o tym żeby poczuć coś innego . Oglądając zdjęcia maty i czytając recenzje nie myślałam o niczym innym tylko o tym żeby położyć się na niej . Kochany Mikołaj zostawił mi ja pod choinka, od 24 grudnia używam jej codziennie, jest to mój ulubiony moment dnia kiedy moje mięśnie się rozluźniają i ogarnia mnie ciepło , od jakiegoś czasu nie doskwiera mi już ból ale nie przestaje używać maty bo stała sie moim małym rytuałem. Jest warta każdych pieniędzy uwolniła mnie od bólu kręgosłupa ! Kocham ja ! Bardzo polecam ! ❤️
Zuzanna Metkowska
Mar 31, 2020
Usłyszałam o Pranamacie w podcaście Tu Okuniewska i przyznaję, że na początku dość sceptycznie podchodziłam do skuteczności Waszego produktu. Pierwsze spotkanie z matą też nie było zbyt przyjemne, mimo dodatku naturalnych materiałów mata nie była miła w odbiorze. Mam ją już jakiś czas i leżenie na niej nadal jest dla mnie dość bolesne i nie wyobrażam sobie snu na Waszych kolcach :) Ale uzależniłam się od Pranamaty - nie od leżenia ani od relaksu (być może wreszcie poczuję się na niej komfortowo, jestem przekonana, że wymaga to czasu). Dla mnie największą wartością, bezcenną, jest to jak czuję się, gdy po kilkudziesięciu minutach leżenia wstanę i odłożę matę. To nieopisana ulga, razem z bólem naciskających na plecy kolców odchodzą wszystkie spięcia, wszystkie mikrostresy zamknięte w mięśniach, napięcia zgromadzone w ciągu dnia ustępują miejsca totalnemu rozluźnieniu. :)
Patrycja Jaskólska
Mar 28, 2020
Maty i poduszki używam od miesiąca, codziennie wieczorem kładę się na ok 30 minut i muszę przyznać, że sama jestem zdziwiona tym jak mata na mnie wpływa. Od miesiąca nie odczuwam bóli kręgosłupa, które mi dolegały od dłuższego czasu, zwłaszcza w odcinku lędźwiowym. Zdecydowanie polepszyła się też jakość mojego snu, lepiej się wysypiam i nie budzę się "połamana" i przede wszystkim mata jest świetnym sposobem na zrelaksowanie się po pracy 🙂 sama wahałam się długo czy kupić matę i czy będę ją używać, ale teraz nie żałuję ani złotówki i wiem, że leżenie wieczorem na macie to już mój codzienny rytułał 🙂 zdecydowanie polecam osobom, które kiepsko śpią i mają bóle kręgosłupa. Dziękuję Pranamat! ❤️
Katarzyna Ratajczak
Mar 27, 2020
Polecam! Dzisiaj doszła moja mata z poduszka - już po pierwszych minutach spięcie pleców mniejsze. Z racji akcji #zostanwdomu pracuje w domu i już teraz wiem, że mata będzie ukojeniem dla moich pleców 😅 naprawdę polecam!! A początkowy ból po chwili staje się przyjemny 🤷🏼‍♀️
Maja MG
Mar 26, 2020
Mata i poduszka są warte każdej wydanej złotówki! Przyszłych posiadaczy mogę jedynie ostrzec - korzystanie z zestawu uzależnia! 😉
Paulina Dominiczak
Mar 21, 2020
Polecam wszystkim ,którzy tak jak ja zmagają się z częstymi bólami głowy oraz karku. Wysoka jakość wykonania. Jej zakup to strzał w dziesiątkę.
Olga B-ska
Mar 19, 2020
Jestem szczęśliwą posiadaczką maty i poduszki. Ratuję się nią przy bólach migrenowych. Mężowi przynosi ulgę w bólach kręgosłupa. Zestaw w pełni spełnił nasze oczekiwania dlatego chętnie polecam Pranamat innym.
Anna Rudiuk-Dadacz
Mar 18, 2020
Niesamowicie miła obsługa, mata super - uzależnia. Zdecydowanie polecam!
Klaudia Mędrala
Mar 17, 2020
Nade wszystko polecam matę ! Udało mi się w „czarny piątek” kupić matę - bo marzyłam ale cena troszkę mnie stopowały - i udało się !! Kupiłam i ratuje mnie, gdy po 12 godzinach pracy w domu seniora przychodzę i ból kręgosłupa daje o sobie znać! Również cellulit dostaje w kość 🥴😜 polecam !! To świetny prezent dla samej siebie ❤️
Joanna Wiśniewska
Mar 17, 2020
Witam, ja mam swój zestaw tj. matę i poduszkę od 30 stycznia, od tego dnia moje ciało się zaczęło zmieniać na lepsze. Nigdy wcześniej nie miałam cellulitu, nawet po dwóch ciążach nic. Dopiero jakieś 4-5 lat temu jak pojawiły się moje problemy z za wysoką prolaktyną i musiałam brać tabletki, to sukcesywnie przytyłam około 10 kg! i ku mojej rozpaczy pojawił się cellulit! Normalnie dziury, doły, nierówności- szczególnie na pupie i udach! Żadne preparaty nie pomagały a uwierzcie wypróbowałam ich sporo. Odkąd leżę na macie, 48 już dni- widzę dosłownie widzę jak mi ten cellulit znika! Skóra się cudownie napięła, zrobiła się elastyczna ale nie wysuszona wręcz przeciwnie. Fakt zawsze po leżeniu na macie wmasowywuję balsam do ciała. Ja sobie zrobiłam swój system korzystania z maty, a więc najpierw z rana przed pracą-jakieś 20 minut- plecki, pupa i uda- a potem zmiana - brzuch i uda i kolanka :) jak zdążę to jeszcze chwilkę stopy/ręce. Natomiast wieczorem to samo, lecz dłużej, minimum 30-40 minut. Często poduszkę podkładam pod łydki, jak mnie bolą. Moja mama ma żylaki i się obawiam że genetycznie ja też mogę je mieć, często mnie właśnie te łydki "rwą" i wtedy ta mata jest jak zbawienie. Jak położę na nią łydki to czuję jak ból odchodzi. Nie będę też ukrywać że przy okazji zaczęłam regularnie ćwiczyć od 17.02- 5 dni w tygodniu - 40 minut. to taki dodatek do późniejszego relaksu na macie ;) Długo się zastanawiałam zanim matę kupiłam, czytałam opinie- przyznam cena mnie odstraszała. Ale tak raz usiadłam i policzyłam ile pieniędzy u masażysty można zostawić to stwierdziłam, że zaryzykuję, tym bardziej że Pranamat daje nam 30 dni na wypróbowanie i ewentualne odesłanie jak nam się produkt nie spodoba. Ja po pierwszym leżeniu wiedziałam, że nie odeślę! To jest moja mata i tylko moja! no może czasem córki na nią wpuszczę 😁😁😁
Dorota Bobryk
Mar 17, 2020
Bardzo ładnie wykonana poduszka i mata z bardzo dobrych materiałów jedyny minus to myślałam, że przy tej cenie zakupu torba jest w zestawie.
Monika Rosińska
Mar 17, 2020
używam maty już kilka miesięcy i realnie wpłynęła na poprawę mojego życia! staram się korzystać z niej jak najczęściej i wręcz zapomniałam jak to jest mieć bóle kręgosłupa czy spięty kark. polecam każdemu warte każdej złotówki.