Twój koszyk jest pusty

Dodaj coś do mnie aby mnie uszczęśliwić :)

Kup teraz
Kontynuuj zakupy

Twój koszyk

Hinc Amelia
Apr 14, 2021
Używam matę codziennie od kilku miesięcy. Jestem bardzo zadowolona i nie żałuję zakupu. Muszę przyznać, że ból pleców w znaczącym stopniu znikł. Mata fantastycznie rozluźnia napięte miejsca i pomaga zasnąć. W połączeniu z ćwiczeniami/jogą daje znakomite efekty. Duży plus za produkt eco friendly!
Anna Malinowska-Niszta
Apr 14, 2021
Moją matę użytkuje od ponad roku. Stosuję ja codziennie ok 30 minut zaraz po powrocie z pracy, gdyż po calym dniu przy komputerze łagodzi mi ból pleców i pozwala sie zrelaksować i obnizyc napiecie towarzyszące w ciągu dnia. Dzieki macie i krótkiej sesji masażu odzyskuje energie i moge sie cieszyć zabawa z dzieckiem. Mate kupilam z koleżanką na tzw. spółkę ale juz po 3 tygodniach kazda z nas zapragnęła miec ją na wyłączność i dokupilysmy drugą 😄. Polecam z calego serca chociaz na samym początku użytkowania nie jest łatwo... w efekcie po paru sesjach 3 -5 minutowych ciało zaczelo sie przyzwyczajać i czerpac tylko przyjemność. POLECAM
Kamila Migdalska
Apr 14, 2021
Ja swoją matę zamówiłam stosunkowo niedawno. Bardzo długo czytałam, zastanawiałam sie jednak było to dla mnie trochę za drogo. Kilka miesięcy temu zamówiłam matę teściowej. Niestety ja w tym czasie nie mogłam jej spróbować ponieważ byłam w ciąży, ale obiecałam sobie, że po ciąży sobię ją zamówię. Dobrze wiedziałam co czeka mój kręgosłup po ciąży, gdzie na codzień mnie bolał nawet jak w ciąży nie byłam. Miałam nadzieję, że choć odrobinę pomoże przy 2 dzieci i mój kręgosłup nie będzie bolał aż tak bardzo. Po tym jak mata przyszła ciężko było się na nią położyć bez koszulki, a w koszulce mało czułam. W końcu się udało. Najgorsze było pierwsze 5 minut, kolce się wbijały a mnie bolało, jednak po 5 minutach - szok. Wszystkie mięśnie się rozluźniły, zrobiło mi się ciepło a ja poczułam jak wszystkie bóle powoli ustępują. Staram stosować się ją codziennie chociaż na 30-40 minut. Szczerze mój kręgosłup w końcu odżył. Ja mogę swobodnie nosić moje dwie córeczki i nie przejmować się tym, że za chwilę będzie bolał mnie kręgosłup. Można powiedzieć że mata dała mi nowe życie, życie bez większego bólu, teraz mogę się bawić razem z moimi pociechami. Polecam każdemu, na prawdę nie szkoda wydać taką kwotę. Patrząc na to ile wydała bym na rehabilitację i masaże moich pleców to koszt maty jest bardzo mały. Nigdy nie zrezygnuję z niej i z ręką na sercu to mój najlepszy zakup. Nawet moja 3 letnia córeczka chcę na niej leżeć ❤️
W najbliższym czasie mam plan zamówić jeszcze poduszkę.
Ada Piekut
Apr 13, 2021
Najlepszy zakup jaki kiedykolwiek mogłam dokonać. W koncu nic mnie nie boli. Nie czuję bólu karku i pleców. Wszystko odchodzi jak ręką odjął. Polecam z całego serca!!! W koncu można cieszyć się innymi rzeczami nie myśląc o ciągłym bólu.Pranamat można nazwać takim spa bo jest to przemiłe uczucie odchodzącego bólu🥰 Prawdziwy relaks!!! Jeżeli nadal się zastanawiasz nad kupnem to kupuj kupuj kupuj!!! nie pożałujesz!!!
Dorota Monika Sieroń
Apr 11, 2021
Ekspresowa wysyłka. Dobrze zapakowana. Mata i poduszka porządnie wykonana i wizualnie bardzo ładna. Używam jej przede wszystkim leżąc na plecach. Na początku był to hardcore. Teraz zdarza mi się tak zrelaksować, że zasypiam. Pomaga na dolegliwości bólowe pleców. Matę wykorzystuję również do leżenia na brzuchu i udach, niwelując w ten sposób niedoskonałości takie jak cellulit. Polecam z całego ❤️
Ju Ska
Apr 10, 2021
Nareszcie koniec z bólami pleców!!
Agnieszka Koszowska
Apr 09, 2021
Po dłuuuuższym czasie obserwacji maty u innych osób w sieci, w końcu zdecydowałam, że teraz jest czas na mnie. Ostatni rok bardzo dał mi popalić: zostałam mamą i mimo cudowności tego czasu z Maluszkiem, moje ramiona i plecy nigdy nie czuły się gorzej. Na macie się odprężam i wstaję zupełnie rozluźniona. Wieczorny relaks na macie jest najbardziej wyczekiwanym momentem dnia:) PS. Opinie o bolesnym kłuciu u mnie się nie potwierdzają.
Kasia Jaworska
Apr 08, 2021
Kupiłam zestaw dla męża , długo zwlekałam z decyzją 😉 ból pleców narastał , aż powiedziałam dość , cudownym zbiegiem okoliczności natrafiłam na promocję , dzięki czemu mamy cały zestaw , a nie sama mate jak było w planie 😉 używamy od ok 2 tygodni i działa lepiej niż profesjonalne masaże 😉 polecamy znajomym 😉
Agata Czaplicka
Apr 07, 2021
Polecam z całego serca. Posiadam zestaw poduszka + mata. Uwalnia mnie od bólów głowy i pleców. To dobrze zainwestowane pieniądze w siebie! Polecam jeszcze raz i dziękuje Pranamat ❤️
Małgorzata Stula-Tischbierek
Apr 07, 2021
Nad zakupem maty zastanawiałam się cała ciążę, kiedy już urodziłam decyzja była prosta i mata znalazła się w naszym domu :) polecam każdemu świeżo upieczonemu rodzicowi bo jak każdy wie plecy przy niemowlaku padają w sekundę... Wystarczy 10 minut leżenia i puszcza napięcie w całych plecach :)
Zuzia Muszyńska
Apr 07, 2021
Od kilku miesięcy posiadam poduszkę oraz matę pod plecy. Na zakup zdecydowałam się dość szybko, przez męczące bóle przeciążeniowe całych pleców i szyi - dosłownie chodziłam przez nie po ścianach. Stwierdziłam, że zdrowie jest ważniejsze od jakiejkolwiek sumy pieniędzy i muszę próbować wszystkiego (leków nie chciałam).
Pranamat przyszła szybko, szybciej niż myślałam. Dobry kontakt z klientem, gwarancja satysfakcji.
Od razu zakochałam się w jej kolorze (pomarańczowym) i wyglądzie, jest cudna. Z początku leżałam 15 minut w ubraniu i już to przyniosło mi niezwykłą ulgę, wszelkie napięcia w plecach zniknęły! Już po tygodniu leżałam na niej około 1h dziennie, i to bez niczego. A moje zdrowie zaczęło bardzo szybko wracać do normy. Teraz jest świetnie, czuję się świetnie. a to wszystko dzięki Wam! Mata - sztos! ;) polecam każdemu niezdecydowanemu z całego serca
Basia Trzebiatowska
Apr 07, 2021
Posiadam matę i poduszkę. poduszkę uwalnia mnie od bólów głowy A mata niweluje bóle dolnych pleców. jestem zadowolona w 100% polecam z całego serca. W naszej rodzinie już każdy ma swój zestaw. nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez @pranamat eco🥰🥰🥰
Ewelina Bury
Apr 07, 2021
Niesamowite jak szybko poradziłam sobie z bólem pleców (który towarzyszył mi ładnych parę lat) dzieki Pranamat. Myślałam, że to fajkowa mata. Wszedzie ludzie reklamują, wszędzie się nią zachwycają. Niemożliwe, żeby "zwykla" mata działała cuda jakie wypisują. A jednak! Serio jestem w niemałym szoku, bo raczej sceptycznie podchodzę do tego typu rzeczy. Z ręką na sercu kilka serii po 40 min i nie wiem kiedy ostatnio czułam ten przeszywajacy towarzyszący mi od zawsze ból. Polecam. Warta swojej ceny.
Agnieszka Zabielska
Apr 06, 2021
kupiłam zestaw bez namysłu, jak tylko zobaczyłam, że jest taki "wynalazek", z polecenia mojego syna. Dzięki macie przetrwałam pracę zdalną w domu, majac za plecami w fotelu nawet 8 godzin dziennie. Po roku intensywnego użytkowania z matą ani z poduszką nic złego się nie dzieje. Polecam wszystkim znajomym mającym problemy z kręgosłupem i mięśniami
Dominika Bartkowiak
Apr 05, 2021
Złoto, decyzja o zakupie zapadła w kilka minut.
Moje plecy są bardzo wdzięczne <3
Mogę polecić każdemu <3
Iza Mataśka
Apr 05, 2021
Gorąco polecam, kupiłam do walki z bólem pleców, a dodatkowo zniknął ból głowy. Z maty korzystają wszyscy w domu, nawet kot, więc każdy da radę się położyć na kolcach 🐱
Beata Baran
Apr 04, 2021
Do zakupu przymierzałam się dobre kilka miesięcy, odstraszała mnie cena. Skuszona pozytywnymi opiniami i rabatem kupiłam matę tydzień temu. Ja jak i mój mąż i 8 letni syn relaksujemy się wieczornym odpoczynkiem na macie. Pranamat pomogła na bol pleców męża, ja natomiast uwielbiam się na niej relaksować, gdy klujac daje uczucie ciepła i rozluźnienia każdego mięśnia. Polecam każdemu. Warta jest każdej wydanej złotówki!
Katarzyna Gałązka
Apr 04, 2021
Mam i polecam. Super na ból pleców
Katarzyna Polańska
Apr 04, 2021
Zakupilam od razu i to komplet. Polecam z czystym sumieniem. Swietny relaks i ulga w bólach pleców. Dobre i staranne wykonanie. Prezent na długie lata. Polecam
Anna Szutenberg
Apr 01, 2021
Polecam wszystkim, zwłaszcza na obolale plecy, lepszy sen i poprawę mikrokrazenia. Mała sesja na pranamacie to duża dawka energii, a także trochę adrenaliny :)
Kasia Wasylów
Apr 01, 2021
Nie spodziewałam się, że po kilku sesjach na macie, bóle kręgosłupa ustąpią. Leżeć teraz na niej to czysta przyjemność. Polecam każdemu, dla dobrego samopoczucia.
Marlena LoveAmelcia Wróblewska
Apr 01, 2021
Mata profesjonalna!!! Spełniła moje najważniejsze oczekiwania czyli zlikidowała ból pleców w odcinku lędźwiowym jak i szyjnym.Przy kolejnym bólu po prostu korzystam znów z maty i ból zanika. Serdecznie wszystkim polecam!!!!!
Anna Kwiatkowska
Apr 01, 2021
Moja córka o Pranamat opowiadała klika miesięcy ale
nie wierzyłam do czasu kiedy sama zaczęłam czytać opinie i stwierdziłam iż kupię jej matę w prezencie.
Jest zachwycona, pozytywne opinie sprawdziły się w 100%-skończyły się bóle pleców i głowy.Namówiła już kuzynkę która zakupiła Pranamat i jest mega zadowolona nawet jej 3-letni synek korzysta z maty.Teraz kolej na mnie bo widzę że to nie jest kolejny gadżet ale konkretna pomoc.
Ewa Szery
Apr 01, 2021
Rozmyślałam o zakupie prawie 2 miesiące 🙈 a teraz pukam się w czoło! Namyślanie zakupy maty powinno zająć 2 minuty 🤩 całą rodziną zachwycona może mój 4latek troszkę mniej ale jak pisnę słówko, że plecy bolą od razu mówi "Mamo idź szybko na kolce - od razu Ci przejdzie" 🥰 najlepszy masaż to poduszka pod głowę, i plecy a potem stopy! Po dźwiganiu cały dzień 9miesieczniaka ulga i rozkosz. Nie wyobrażam sobie życia bez maty. Polecam wszystkim w koło! 🥰
Martyna Jasik
Apr 01, 2021
Ból pleców dawał mi się coraz bardziej we znaki. O Pranamat słyszałam już dawno, ale nie potraktowałam ich produktów „na serio”🤦🏻‍♀️ gdy pojawiły się ponowne dolegliwości postanowiłam spróbować. Na początku przeczytałam chyba z milion opinii, oczywiście same pozytywne. Wtedy moje wątpliwości się rozwiały, siłą rozpędu złożyłam zamówienie.
I jestem mega zadowolona. Przesyłka doszła w ekspresowym tempie, a z produktu korzystają już wszyscy członkowie rodziny.
Polecam wszystkim niezdecydowanym 👍👍👍👍👍👍👍👍
Magdalena Muszyńska
Mar 31, 2021
Pranamat to najlepszy prezent jaki można zrobić sobie i bliskim.
Decyzję podejmowałam kilka miesięcy więc byłam świadoma, że to najlepszy produkt do masażu.
Moim ulubionym miejscem do „naprawy” są tylne partie ud ze względu na cellulit, ale dla mojego męża to zbawienie na bolący kręgosłup.
Polecam zakup Pranamat z pełnym przekonaniem.
Barbara Mrz
Mar 31, 2021
polecam serdecznie !!!!! stosowanie maty złagodziło bóle głowy i kręgosłupa. Po bolesnych trzech pierwszych minutach następuje wspaniałe uczucie mrowienia na całych plecach i boskie uczucie ciepełka😁 można się uzależnić 😉
Marzena Szkodzińska
Mar 31, 2021
Polecam i to z całego serca. Mata pomogła mi pozbyć się bólów kręgosłupa - a bolał mnie właściwie codziennie. Lepiej śpię, jestem zrelaksowana i pełna życia. Jeżeli jeszcze się zastanawiasz czy warto - to tak warto. Dzięki tej macie odzyskałam radość i energię. Ty też możesz.
Kasia Ka
Mar 31, 2021
Ja nie wiem jak ja mogłam funkcjonować wcześniej bez Pranamat - długo zastanawiałam się nad jej zakupem i żałuję tylko tego, że tyle myślałam 😂 odkąd mam matę i regularnie z niej korzystam znacząco zmniejszyły się moje bóle barków i pleców, a silne migreny stały się rzadkością. Polecam każdemu kto waha się nad zakupem tego cuda
Karolina Różańska
Mar 31, 2021
Jako studentka spędzam całe dnie przed komputerem, a co za tym idzie - cierpi na tym mój kręgosłup. Postanowiłam zainwestować w coś, co pomoże przetrwać mi ten okres, jak i każdy następny. Zestaw uratował moje plecy przed bólem. Mogę polecić to cudo całym serduszkiem!
Ewelina Wiedyska
Mar 31, 2021
Od dłuższego czasu borykam się bólami pleców ,próbowałam już Wszystkiego , masaż , akupunktura ,refleksologia !!!
Za każdym razem czułam że to jeszcze nie jest to czego oczekuje .Koleżanka poleciła mi Pranamat Eco i po dwóch tygodniach zakupiłam ja . Pierwsze mojej spotkanie z matą było bardzo bolesne nie mogłam się przyzwyczaić do niej .Stosuje ja co dzień !!!
Nie wyobrażam sobie teraz abym mogła z niej zrezygnować !!!❤️🥰
Polecam każdemu kto ma jakiekolwiek dolegliwości myślę że będziecie tak samo zadowoleni jak Ja 🥰❤️❤️!!!!
Ola Jeda
Mar 30, 2021
Używam maty i poduszki Pranamat ECO od kilku miesięcy i jestem zachwycona! Codzienne używanie zestawu sprawiło, że kręgosłup przestał boleć a mięśnie są rozluźnione. Dawka reklaksu, która jest pod ręką, zawsze wtedy, kiedy najbardziej jej potrzebuję :) po pierwszym użyciu maty Pranamat ECO wiedziałam, że już na zawsze zostaje ze mną :)
Jakość materiałów, z których wykonany jest cały zestaw jest niesamowta, a dodatkowo mata wygląda i prezentuje się pięknie!
Polecam zawsze i wszystkim! :)
Kinga Śleszyńska
Mar 30, 2021
Kupiłam zestaw mata + poduszka już kilka lat temu i używam regularnie. m
Mając problemy z kręgosłupem jest to coś co odmienia moje życie każdego dnia ❤️ to nie tylko przyjemność z samego leżenia ale działanie jest porywające. Kiedy tylko się przepracuje i bolą plecy, lecę na matę, a już po kilku minutach czuje jak energia przechodzi przez cale moje ciało. Po 20 min jestem jak nowonarodzona 🤸 poduszki używam cały czas kiedy siedzę w pracy i masuje mi odcinek lędźwiowy - game changer!!! To nie jest tylko mata to jest - magiczna mata i w dodatku Eco 🙏 ostatnio namówiłam chłopaka który jest zawsze sceptyczny na takie rzeczy i sam mi przyznał że to magia ✨ polecam z całego serca, a ci którzy mają problemy z kręgosłupem tak jak ja, to jest MUST HAVE! 💯👌
koleżanka już kupiła z mojego polecenia 💪 dobro wraca 🙏❣️
Kamila Kruczek
Feb 17, 2021
Jeśli ktos mnie pyta co to jest pranamat odpowiadam, ze to moje marzenie, marzenie które chce spełnić po długim dniu w pracy- chcę się położyć i zrelaksowac, odprezyc i zniwelowac bol plecow. Co prawda zabieram ją do pracy i tez korzystam gdy moge, dlatego musze zaopatrzyc sie w jakas miniaturke 😁.
Noemi Małek
Feb 04, 2021
Najlepszy relaks po ciężkim dniu. Zakup maty był zdecydowanie jedną z lepszych decyzji zakupowych! Niesamowita ulga dla bolących pleców 🙏🏼
Magda Tarczewska
Dec 31, 2020
O Pranamat usłyszałam najpierw od dwóch wspaniałych kobiet, które są moimi szefowymi. Oczywiście chciałam kupić od razu, ale cena...mąż ostudził mój zapał...taki wydatek przy małym dziecku. Był foch. Cały rok przed tą sytuacją jeszcze kontynuowałam rehabilitację odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa, z którym często mam problemy - miałam poprzerywane przestrzenie miedzykręgowe (po rehabilitacji wraca wszystko do normy, ale trzy lata temu na rehabilitację rocznie wydałam ponad 7 tysięcy zł...). Generalnie jestem też pracoholiczką i pedantką - nie odpoczywam, dopóki w domu wszystko nie błyszczy. Co oczywiście skutkuje notorycznie bólami pleców i mimo ćwiczeń wzmacniających przeciążeniami na co dzień, które bywają bardzo bolesne. W tym roku po raz kolejny nie tylko pewnie przez przebyty covid, ale i na pewno pracę zdalną miałam kolejne niefortunne zdarzenie - byłam nawet zaraz u mojego fizjoterapeuty, ale cudów od razu nie ma - nastawił, zalecił plik ćwiczeń i walcz kobieto - a do tego pracuj zdalnie, jak nie jesteś w stanie wytrzymać nawet pół godziny siedzenia. I stał się cud - mój mąż widząc jak po raz kolejny się męczę, nic nie mówiąc zamówił mi mój wymarzony zestaw, oczywiście czarny 🙂 dotarł do mnie w poniedziałek, pamiętam jak dziś, u mnie kurier bywa z reguły po 9 rano. Otwieram, patrzę, kłuje jak diabli, piszę do szefowej - słuchaj mam już ją, jak to używać? O 11 usiadłam na macie, a poduszkę miałam pod odcinkiem piersiowym - kilka poprzednich dni nie byłam w stanie siedzieć dłużej niż kilkanaście minut i musiałam się położyć, a tu niespodzianka. Oczywiście schodziłam w międzyczasie, ale przesiedziałam na niej do końca dnia. Nazajutrz rano - ból przy wstawaniu był o wiele mniejszy, ponownie tym razem od samego rana wytrzymałam na niej cały dzień siedząc. Następnego dnia rano nie wierzyłam - nie bolało mnie już zupełnie nic. Bez problemu i bólu byłam w stanie wykonać ćwiczenia wzmacniające, ale też normalnie poruszać się i pracować. I tak Pranamat Eco stał
Olga Matak-Litvinova
Dec 31, 2020
Codziennie przenoszę góry miłości (moje dzieci:)). Sama czerpię z tego wiele przyjemności i poczucia bliskości. Niestety moje ciało ma inne zdanie. Strasznie się spina :/ Postanowiłam dać mu trochę rozluźnienia. Mata doskonale się w tym sprawdza. Po igłowej sesji czuję wdzięczność moich pleców, karku, głowy... Dziękuję , czuję się PRANAMAsTycznie !
Marcin Kleszcz
Dec 31, 2020
Zakupiliśmy matę i poduszkę. Spory wydatek porównując do innych zamienników. Na szczęście poczytaliśmy trochę opinii recenzji. Kwestia szczegółów, materiałów i wykonania. Maty używamy ponad miesiąc. Maty używam na fotelu, a maty i poduszki do leżenia. Na początku w koszulce, teraz już częściowo bez koszulki. Mata pomaga na ból pleców, barków, głowy. Matę polecamy, świetny zakup. Wiem ile kosztuje rehabilitacja, więc dobrze jednak mieć w domu możliwość masażu przez kolce. Polecamy!
Agnieszka Włodarczyk
Dec 29, 2020
Jakieś pół roku chodziła mi po głowie ta mata - bardziej myślałam o mężu który wracał z pracy i zamiast uśmiechu i zadowolenia był ciągły ból pleców. Z jednej strony, no jak można wydać 800zl na mate z kolcami, ale z drugiej strony była możliwość zapłacenia Paypo (zapłać później) i zwrot towaru, więc myślę sobie że nic nie tracę - spróbujemy, najwyżej oddamy.
Mata przyszła - miała być prezentem pod choinkę, ale z racji możliwości zwrotu mąż prezent dostał wcześniej do przetestowania.
Podsumowanie:
- plecy już nie bolą po TYGODNIU używania.
- minęło 1,5 miesiąca - Mata została z nami już na zawsze.
- PREZENT UDANY (pod choinka był kolejny) 😉
Karolina Przesmycka
Dec 29, 2020
Długo zastanawiałam się nad zakupem Pranamat ECO, obawiając się, że wydam sporo pieniędzy na przereklamowany produkt. Uporczywe bóle pleców, głowy i bezsenne noce przyspieszyły podjęcie decyzji o dokonaniu zakupu. Dzisiaj nie oddałbym swojego kompletu nikomu! Po miesiącu codziennego używania maty oraz poduszki dostrzegam znaczną poprawę samopoczucia. Bezsenne noce stały się przeszłością, bóle głowy (prawdopodobnie spowodowane spięciami w ramionach i plecach) niemal całkowicie zniknęły. Polecam wszystkim, którzy prowadzą siedzący tryb życia! Bóle pleców znikają po ok 10-15 min masażu (choć ja na swojej macie lubię leżeć dłużej, np. oglądając serial). Po całym dniu pracy przed komputerem nic tak nie koi i rozluźnia jak wygodne ułożenie się na macie i poduszce przy ulubionym serialu lub książce :).
Zdecydowanie wybieram Pranamat jako źródło endorfin zamiast tabliczki czekolady ;)

Karolina i Elżbieta Przesmyckie polecają z czystym sumieniem!
Ewelina Cisińska
Dec 23, 2020
Żałuję, że dopiero teraz się na nią zdecydowałam, cierpię na nawracające bóle kręgosłupa po ciąży, matę mam od wczoraj i od wczoraj mogę w końcu normalnie funkcjonować, fakt jest droga, ale warto śledzić promocje, czy media społecznościowe w poszukiwaniu kodów :)
Aneta Dymek
Dec 23, 2020
Początkowo podchodziłam do maty z dystansem- nie mogłam uwierzyć, że tak po prostu wystarczy jedynie poleżeć i ból pleców minie.
Pierwsze sesje były wręcz szokiem 😵 - "wystarczy jedynie poleżeć" okazało się nie do końca "jedynie"😅, ale efekt jest niesamowity- to naprawdę pomaga!
Zdecydowanie polecam! 👌
Natalia Bilicka
Dec 22, 2020
Jako Mama karmiąca ciagle jestem narażona na bóle kręgosłupa pochylanie się nad maluchem, dziwne pozycje podczas snu aby nakarmić maluszka, noszenie na rękach , targanie wózka ... ktora Mama tego nie zna ? Bolesność pleców była ogromnym problemem, w końcu zdecydowałam się za zakup maty i nie żałuje go do dzisiaj. Poziom zrelaksowania po leżeniu na macie jest tak dobry, że swojej maty już nie oddam ;) Moje plecy już nie bolą, a jeśli czasem nawet pojawia się jakiś problem, wystarczy kilka minut sesji i po sprawie ;) polecam ogromnie ! 🥰
Agnieszka Janik
Dec 21, 2020
super wykonanie, szybka wysyłka. Cała rodzina z niej korzysta, łącznie z 5 i prawie 7 latkiem. Mi i Mężowi pomaga w bólach plecow a dzieci codziennie korzystają z masażu stóp😉👍
Izabela Korban
Dec 21, 2020
Decyzja o zakupie Pranamat ECO okazała się bardzo dobrą decyzją. Byłam nastawiona sceptycznie do tego zakupu i jeszcze po paru dniach użytkowania powątpiewałam jak coś, co wydaje się działać powierzchownie może wpłynąć na moje samopoczucie. Wpłynęło. I to bardzo dobrze. Ból pleców przy dłuższym użytkowaniu znika. Gorąco polecam !:)
Maciek Maj
Dec 21, 2020
Rozbija wszelkie jądra bólu pleców. Niweluje zakwasy i rozgrzewa tkankę. Istny kosmos.
Klementyna Dmowska
Dec 21, 2020
Polecam, pomaga na ból pleców po siedzeniu pół dnia przed komputerem... w połączeniu z ćwiczeniami jest cudo 🥰
Martyna Frychel
Dec 21, 2020
Oczywiście, że polecam! Bardzo pomaga z bólami pleców.
Efekty bardzo szybko odczuwalne, także zadowolenie z produktu 100%. ❤️

Relaksujący masaż po kiepskim dniu jest złotem 🥇😁
Marzena Litera
Dec 21, 2020
Z całego serca polecam. Mata pomogła na bóle pleców. Ponadto idealnie sprawdza się na wieczorny relaks :)
Gabriela Neptun Andrzejczyk
Dec 16, 2020
Bardzo pomocna podczas migren, bólów mięśni i od niedawna- moja codzienność na dręczące mnie bolące plecy ☺
Ania Zapotoczna
Dec 15, 2020
Do zakupienia maty zbierałam się długo, ale nie żałuję jej kupna! Moje bóle pleców w końcu ustąpiły, a poza tym leżenie na Pranamat stało się moim rytuałem, podczas którego nadrabiam zaległości podcastowe! Polecam!
Emila Kopycińska
Sep 15, 2020
Mata Pranamat była moim małym marzeniem. Cena jest wysoka, ale naprawdę adekwatna do jakości jej wykonania. Od kwietnia posiadam matę oraz poduszkę. Pomagają mi na bóle pleców, barków, na bóle menstruacyjne oraz na cellulit. 🍊 To jest coś czego moje ciało potrzebowało. Serdecznie polecam 😊 PS. warto czekać na bardzo korzystne promocje. 💰💲
Izabela Ziaja Kałuża
Aug 26, 2020
Polecam gorąco matę Pranamat.
Długo zastanawiałam się nad zakupem i był to strzał w 10.
Super relaks, opoczynek, uśmierzenie i złagodzenie dolegliwości bólowych pleców. Poduszka działa świetnie na bóle głowy. Jednym słowem - NIEZASTĄPIONA ❤️❣️❤️
Asia Kępa
Aug 24, 2020
Jak dla mnie bomba! Uwielbiam leżeć na Pranamat Eco. Przede wszystkim (w moim przypadku) pomaga zwalczyć bóle pleców i karku, do tego niesamowicie relaksuje. Nie zmieniła bym na żadną inną. No i co najważniejsze to zakup na lata 🥰 Polecam gorąco🥰
Karolina Majak
Aug 10, 2020
Od wielu lat zmagam się z bólami kręgosłupa i żadne masaże ani plastry nie pomogły mi tak jak mata z PRANAMAT. Był to miłe zaskakujący zakup, polecam wszystkim którzy się jeszcze zastanawiają nad zakupem.
Kinga Deiksler
Aug 06, 2020
Matę i poduszkę Pranamat zamówiłam kilka miesięcy temu z powodu problemów z kręgosłupem oraz częstych bólów głowy. Po otwarciu przesyłki zachwyciła mnie ich jakość i wygląd, ale kiedy się położyłam...nie od razu się polubiłyśmy ;) Na szczęście po kilku minutach dyskomfort minął i teraz używam maty prawie codziennie. Jestem naprawdę zdumiona jej działaniem - przy regularnym stosowaniu nie czuję już bólu pleców, a bóle głowy są zdecydowanie rzadsze i lżejsze niż wcześniej. Poza tym jest to świetny relaks. Ten produkt nie jest tani, ale zdecydowanie wart każdej wydanej złotówki. Mogę z czystym sumieniem, szczerze polecić!
Bożena Sokołowska
Aug 05, 2020
Mate dostałam od swoich dzieci na prezent. Ma przepiękny kolor. Ciężko było przyzwyczaić się do igieł które wbijałby się w ciało, ale po dłuższym stosowaniu czuje ze komfort snu i ból pleców mija.
Dorota Adamska
Aug 05, 2020
Maty z Pranamat zastąpią niejeden masaż. Wystarczy położyć się na parę minut i od razu czuć ulgę. bóle kręgosłupa, bóle pleców mijają plus odprężenie a to wszystko bez wychodzenia z domu. Przekonaj się na własnej skórze tak jak ja i zamów! 😊
Matt Adams
Aug 05, 2020
Pranamat to świetny pomysł na prezent dla osób borykających się z problemami kręgosłupa, sam zakupiłem taki zestaw swojej mamie, która jest zadowolona z rezultatów. Pranamat to naprawdę świetny wybór. Polecam wszystkim niezdecydowanym.
Magdalena Świątkowska
Aug 04, 2020
Z całą pewnością i pewną odpowiedzialnością polecam mate. juz po kilku użyciach bóle w kręgosłupa przesty dokuczać, lepiej śpię i nie boli mnie głowa. jestem zachwycona i ciesze sie zę sie zdecydowalam. 😍😍😍
Polecam!!!!
Monika Goszczyńska - Malon
Aug 01, 2020
Jestem uzależniona od masażu. Przed pandemią, raz w miesiącu chodziłam na masaż tajski, dzięki któremu mogłam normalnie funkcjonować bez bólu kręgosłupa. Gdy utknęłam w domu - zamówiłam pranamat. Koszt wysoki, ale równy kilku masażom, na które nie mogłam pójść, a mata zostanie ze mną na długo. Jest super! Piękna, z ekologicznych materiałów, zdrowych dla skóry. Kolce są ostre, więc masaż jest mocny. Wystarczy poleżeć na macie, by poczuć ulgę. Dzięki niej nie męczą mnie bóle kręgosłupa, choć teraz pracuję tylko w domu, na kanapie (w mało ergonomicznym miejscu). W 100% spełnia swoje zadanie!
Adam Karpowicz
Jul 30, 2020
O macie dowiedziałem się od znajomej, która zaczęła stosować Pranamat na swoje bóle głowy i problemy z trawieniem. Z początku byłem sceptycznie do tego nastawiony i nie chciałem wierzyć w jego cudotwórcze działanie. Pierwszy próby nie były łatwe, czułem lekki ból i dyskomfort. Jednak z czasem ciało zaczęło się relaksować i mogłem coraz dłużej leżeć na macie. Przez mój stojący tryb pracy miałem zawsze ból w dolnym odcinku pleców i problemy z krążeniem w nogach. Po 3 miesiącach regularnego stosowania maty czuję znaczną poprawę w obydwu przypadkach. Jestem zaskoczony jak pozytywnie akupresura wpłynęła na moją poprawę regeneracji i codzienne samopoczucie! Z czystym sumieniem polecam moim znajomym matę Pranamat! 💚
Joanna Chomko-Białożyt
Jul 24, 2020
Od kilku lat zmagałam się z bólami kręgosłupa i kilkudniowymi migrenami u lekarzy słyszałam, że jak przestane nosić dziecko to ból kręgosłupa minie. Nic nie pomagało. Siostra przesłała mi informacje na temat maty Pranamat nie byłam przekonana kupując mate, ale postanowiłam z siostrą, że w razie jak mi się nie spodoba odeślę lub jej odsprzedam. Ale już po pierwszym położeniu się na macie powiedziałam, że nigdy nie oddam. Po jakimś czasie siostra kupiła swoją a ja polecam mate wszystkim znajomym. Nawet mój 7 letni syn lubi siedzieć na poduszce Pranamat. Bóle kręgosłupa jeszcze czasami mi dokuczają ale wystarczy poleżeć 10-20 minut i wstaje jak nowo narodzona a migreny też dużo szybciej mijają po relaksie na macie. Uwielbiam i polecam.
Monika Zurawski
Jul 23, 2020
Super mata pomogła mi uporać się z bólami pleców relaksuje niesamowicie kupiłam również teściowej i również jest bardzo zadowolona polecam gorąco
Ania Sobiepanek
Jul 21, 2020
Wypróbowałam matę przy okazji zajęć jogi i tak dobrze zadziałała już przy 1 użyciu, na obolałe plecy i kręgosłup, że zdecydowałam się na wersję domową🤍 Mimo, że mam wrażliwą skórę, mogę spokojnie korzystać bez ubrania. Jest niesamowita 🤍
Ju Cieślica
Jul 21, 2020
Pranamat to idealny pomysł na prezent dla bliskiej osoby, która zmaga się z bólem kręgosłupa i złym samopoczucie. Już po kilku dniach stosowania widać znaczną poprawę :) Wystarczy tylko systematyczność i chęć przełamania się :)
Iwona Skrocka
May 27, 2020
Pranamat jest ostatnio najlepszym zakupem jaki zrobilam.Moi znajomi są zachwyceni, każdy był sceptycznie nastawiony, ale namówiłam ich i już w ciagu 6tyg.zamówiłam 5sztuk.poszlo lawinowo.masaż relaksuje i pomaga na bóle kręgosłupa 😍
Justyna Kalksztejn
Apr 30, 2020
Mata rewelacyjna 👍👍💪💪kupiłam ja ze względu na bóle pleców swoich i męża.... Bardzo pomaga na dolegliwości i przy tum mega relaksuje😌mega polecam każdemu, nie tylko na bóle 💪
Ewa Szyndlar
Apr 30, 2020
Mate kupiłam dwa tygodnie temu. Miesiąc się zastanawiałam nad jej zakupem bo koszt niestety nie jest najmniejszy 😅 Przyznam, że gdy już zamówiłam to biłam się jeszcze z myślami czy zrobiłam dobrze czy te pieniążki można było wydać inaczej, lepiej. Teraz gdy ją już mam codziennie na niej leżę i uwielbiam to uczucie mrowienia😀 Masaż który mogę sobie zafundować kiedy mam ochotę, potrzebę, a najważniejsze ból pleców i ramion jeszcze nie znikł ale czuję różnice 😃 Masaż stóp rewelacja, czysta przyjemność😃
Anna Gad
Apr 30, 2020
Bardzo długo zastanawiałam się nad zakupem 😅 prawie rok ale to też wina tego że zaszłam w ciążę, teraz nie żałuję ratuje mnie po ciężkim dniu. Bóle pleców ustępują a przy okazji mata i poduszka nieźle relaksują 🤩
Natalia Wiewióra
Apr 29, 2020
Dobry sposób na relaks i moment dla siebie. Długo zastanawiałam się nad zakupem i napewno nie żałuję! Teraz zabieram ją wszedzie że sobą! Bo często doskwiera mi ból pleców, a Pranamat jest moim naturalnym lekarstwem! ❤
Magdalena Lasek
Apr 29, 2020
Mata pranamat trafiła do nas w grudniu , jako prezent dla mojego męża który często narzekał na ból pleców. Odkąd ją mamy co wieczór się o nią spieramy 😜 Rozluźnia niesamowicie! A dowodem jest na to fakt iż mój mąż zasypia na niej w kilka minut...a ma z tym problem. Niedawno zakupiliśmy poduszkę na moją długą szyję i fakt , że spędzam przed komputerem długie godziny... Bolący kark to już wspomnienie. Polecamy ją dalej, bo mata jest tego warta. Ostatnio poleciłam ją teściowej i udało mi się tym zapunktować 😁
Patrycja Piela
Apr 28, 2020
Moja przygoda z Pranamat Polska rozpoczęła się mniej więcej rok temu, gdy po raz pierwszy zobaczyłam matę na Instagramie u jednej z influencerek, od tamtej pory aż do września 2019 długo zastanawiałam się nad zakupem i wydaniem dużej kwoty (studenckie życie 😅) na przedmiot, który nie wiadomo czy się sprawdzi. Zaryzykowałam i we wrześniu podjęłam najlepszą decyzję. Początkowo zakupiłam tylko matę (i będąc szczerą, chodziła za mną myśl "kupię, sprawdzę, że na mnie nie działa i oddam przed upływem 30 dni") Mata przyszła, więc zaczął się rodzinny proces testowy. Okazało się, że zwrot nie będzie konieczny, ponieważ mata bardzo przypadła mi do gustu, pomogła na bóle pleców, które często nie pozwalały mi wysiedzieć na zajęciach. Zakup poduszki miał miejsce w lutym. W przeciągu pół roku:
- Pozbyłam się uciążliwego bólu pleców
- Pozbyłam się celulitu
- Ból menstruacyjny nie jest już tak uciążliwy odkąd regularnie się masuję
- Lepiej śpię i szybciej zasypiam
- Nie drętwieją mi nogi, tak jak to miało miejsce wcześniej
Podsumowując, mata i poduszka zdają egzamin, bardzo polecam każdemu, kto tylko ma ochotę o niej słuchać. Ostatnią rzeczą brakującą do kompletu jest torba, która znacznie ułatwiłaby mi przewożenie zestawu między domem a Krakowem. Dlatego też czekam, aż będzie można zakupić samą torbę, co bardzo ułatwi mi podróżowanie z moim zestawem. Jeszcze raz BARDZO POLECAM <3
Aga Papuga
Apr 28, 2020
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką maty Pranamat Eco 🌸 Z czystym sumieniem bez żadnego mydlenia oczu chciałabym polecić ją każdej osobie,która tak jak ja boryka się z :
- bólem pleców i krzyża 💥
- napięciem i skurczem mięśni ⚡️
- dotkliwymi migrenami 🌪
- uciążliwym bruksizmem 😬
- uczuciem niespokojnego i mało efektywnego snu 🥱
Po dłuższym czasie używania maty uważam,że spełnia ona swoje zadanie w 100% gdyż pozbyłam się okropnego uczucia spiętych mięśniu, dotkliwego bólu głowy i w końcu zaczęłam lepiej sypiać.
To tylko parę przykładów jaki wpływ na nasze ciało ma mata ale zapewniam ze ma ich bardzo dużo w zanadrzu !
Strach, który pojawia się na początku przygody z matą Pranamat Eco bardzo szybko przeradza się w bezgraniczną miłość !
Z głębi papugowego serducha ❤️🦜
Polecam !
Sonia Kowalik
Apr 28, 2020
Najlepiej wydane na przedmiot pieniądze 😍 na początku zastanawiałam się czy warto inwestować ale ze względu na uporczywe bóle pleców postanowiłam zaryzykować. Było to bardzo dobra decyzja! Przez prawie 4 miesiące leżałam na macie codziennie. Teraz 1-2 w tygodniu bo dużo rzadziej bolą mnie plecy. Do tego pozwala zrelaksować się przed zaśnięciem. To doskonały zakup, szczególnie biorąc pod uwagę ile kosztują regularne masaże. Ostatnio z ciekawości położyłam się na zamienniku znajomej i w ogole nie czułam, ze leżę na macie ponieważ przyzwyczaiłam się już do ostrości Pranamatu, a zamiennik dawał „masaż” o dużo mniejszej intensywności.
Kornelia Botke
Apr 28, 2020
Mata jest cudowna, produkt najwyższej jakości wykonany z wielką starannością. Codzienne sesje dodają energii, pomagają z bólem pleców po całodziennej pracy przy komputerze. Zdecydowanie warto 💜💙💚