Twój koszyk jest pusty

Dodaj coś do mnie aby mnie uszczęśliwić :)

Kup teraz
Kontynuuj zakupy

Twój koszyk

Michalina Cel
Pranamat ECO
Dec 07, 2021
Pranamat ECO
Kupiłam Pranamat w momencie gdy gdy byłam narażona i na dużą ilość stresu i wysiłku fizycznego. Miałam nadzieję chociaż na odrobinę ulgi... I udało się! Udało mi się zmniejszyć bóle głowy spowodowane stresem i rozluźnić. Fakt trzeba nauczyć się z nią funkcjonować (chyba każdy musi pod siebie dobrać ile leżeć, jak i kiedy) Jestem bardzo zadowolona i serdecznie polecam!
Adrianna Meres
Pranamat ECO
Dec 06, 2021
Pranamat ECO
Właśnie mija miesiąc odkąd kupiłam matę Pranamat. Mata pomogła mi głównie w bólu łydek (ćwiczę kick-boxing), wykorzystuje ją także podczas pracy zdalnej na kanapie :) Dostałam również w prezencie małego żółwia, który idealnie sprawdza się jako poduszka do masażu głowy oraz karku. Polecam kupić od razu torbę, miałam problem z chowaniem maty bo jest bardzo ostra, a mój pies potrafi wskoczyć na każdą półkę i otwiera sam szafę :) Dokupiłam na
Black Friday i po problemie :)
Adrian Iwanowski
Pranamat ECO
Dec 06, 2021
Mata została kupiona jako prezent dla mamy, która ma prace siedzącą i doskwierają jej bolt pleców. Mata zrobiła furorę od razu po rozpakowaniu i od razu była testowana. Oprócz zmniejszonych dolegliwości moja mama nauczyła się też systematyczności, co jest świetnym dodatkowym benefitem!
Iwona Chmielewska
Pranamat ECO
Dec 06, 2021
Pranamat ECO
Moja historia …

Pare miesięcy temu zaczęła puchnąć mi kostka… potem kolano od obiło posłuszeństwa… az w końcu kręgosłup odcinek lędźwiowy… straciłam miejscowo czucie w stopach!
Nie chce nikogo z Was zanudzać … w skrócie: usg, prześwietlenia, rezonans magnetyczny! Maści, pigułki, kinezyterapia osobista… Mam prywatna opiekę medyczna! Dobra opiekę!

Byłam Dziewczyna bardzo aktywna, tańczyłam w balecie nowoczesnym, biegałam z moim psem, jeździłam na rowerze górskim! I nagle zostałam skazana na ‚będę lub nie będę chodzic’!

Tydzień temu najlepszy Chłopak na świecie kupił mi Pranamat✨

Na początku bolało, potem przyszedł spokój, ukojenie w bólu i wyczekiwana poprawa!
Warto walczyć o siebie i próbować również medycyny znanej od lat… medycyny mądrych ludzi wschodu!

Dziękuję Pranamat za spełniona nadzieję❣️

IC
Patryk Kuc
Pranamat ECO
Dec 05, 2021
WItam, na początku byłem dość sceptycznie nastawiony do Pranamat, lecz po kilku użyciach moje bóle kręgosłupa, których doświadczam po dłuższych ponad 20km wybieganiach stały się przeszłością. Za każdym razem wstając z Pranamat czuję się jak po wypiciu porannego espresso. Ta mata rzeczywiście działa i nie wyobrażam sobie bez niej regeneracji po aktywnościach sportowych. a także jest ogromnym wsparciem w walce ze stresem. Gorąco polecam
Tomasz Mickiewicz
Pranamat ECO
Dec 04, 2021
Godny polecenia produkt dla osób z dolegliwościami bólowymi kręgosłupa, kupione jako prezent dla Żony, na początku wymagający cierpliwości (głównie mojej ;)) ale warto poczekać na efekty, serdecznie polecam!
Marta Anna
Pranamat ECO
Dec 04, 2021
Pranamat ECO
Zakupiona terapeutyczna mata Pranamat Eco to najlepiej wydane ostatnio przeze mnie pieniądze! Pierwsze od roku przespane całe noce! Ból pleców minął! Poleciłam zakup maty całej rodzinie i przyjaciołom! Sam produkt wygląda i działa doskonale, dokładnie tak jak ma działać, jeśli nie lepiej! Dbałość o jego wykonanie, customer service, marketing firmy, PR, mail z informacją jak używać i dbać o matę wysłana na mój adres mailowy po zakupie w 100% oceniam na 10/10!
Ewelina Rzeszutko
Pranamat ECO
Dec 03, 2021
Pranamat ECO
Matę zakupilam ze względu na silny ból w okolicach lędźwiowych oraz nie przesypianych nocy. Podchodziłam do niej z nie niedowierzaniem ale ona naprawde działa. Ból pleców znikł ciało odprężone. Polecam z czystym sumieniem.
Gabriela
Pranamat ECO
Dec 02, 2021
Pranamat ECO
W koncu mam i ja długo się zastanawiałam nad kupnem bo już od ponad roku obserwuje stronę, nawet miałam tańsza wersję maty i leżałam na niej a nawet zasypiałam na niej na parę godzin. W końcu gdy przyszła do mnie moja wymarzona mata i poduszka z Pranamat Eco stwierdziłam że różnica jest bardzo duża. Mimo że moje ciało przyzwyczajone do różyczek to już nie było tak łatwo zasnąć. Zaczynam od 15 min i na pewno czas się będzie wydłużał. Najbardziej jestem zadowolona z podusi i małej macie po której lubie dreptać, uwielbiam to rozprężenie jakie dają te różyczki . Nie żałuję zakupu mimo wysokiej ceny. Warto ❤
Karolina Wilk
Pranamat ECO
Dec 02, 2021
Polecam!
agata dudzinska
Pranamat ECO
Dec 02, 2021
kupilam matę z gdyz wierze w medycynę chińską oraz w moc naszego ciała do samoloczenia. Ponieważ jestem mamą 3 latki nie mam czasu na chodzenie na masaże i terapie - ale mogę ich uniknąć dzięki korzystaniu z maty w zaciszu domowym. Mata pomogła mi w bezsenności, oraz potwornym bólu pleców. polecam!
Gabriela Wolak
Pranamat ECO
Dec 01, 2021
Do zakupu pranamat zbierałam się pół roku. Ja z natury niedowiarek czytałam i czytałam, patrzyłam na podróbki, ponieważ były tańsze. W końcu ból mięśni pleców stał się tak nieznośny... I właśnie wtedy - 30% było tylko impulsem. Matę kupiłam w nocy, tuż przed zaśnięciem kliknęłam na mojego blika, manicure, pedicure i wizyta u fryzjera poczeka. Teraz każdego wieczoru kładę się na macie i poduszce, ulga w bólu gwarantowana.
Katarzyna Piekart
Pranamat ECO
Dec 01, 2021
Kupiłam matę dla sprawdzenia, z lekkim niedowierzaniem co do opisywanego działania. Ale jednak działa, ból i napięcie karku minęło (ten kto ma siedzący tryb pracy zna ten problem).
Karolina Kajetaniak
Pranamat ECO
Dec 01, 2021
Produkt pranamat mam od niedawna. Przesyłka przyszła bardzo szybko. Zakup produktu tez przebiegał sprawnie - teraz mogę cieszyć i użytkować w wolnej chwili matę pranamat.
Jestem pełna pozytywu jeżeli chodzi o działanie maty. Relaksuje, rozluźnia i odstresowywuje bez żadnych wibracji - to na prawdę działa!
Katarzyna Pluskota
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
Pranamat ECO
Niedawno kupilam swoją matę wraz z poduszką, ale zastanawiałam się nad zakupem od dawna. Powstrzymywała mnie cena, więc postanowiłam kupic tańszy zamiennik - matę i wałek pod głowę, z innymi "kolcami". Średnio się z tym zakupem polubiłam.... a że moja córka jest posiadaczką pranamaty poprosiłam ją o przywiezienie poduszki na testy. Od razu kot się na poduszce rozłożył... ale i ja poczułam różnicę. Wiedzialam że muszę uzbierać fundusze, czekać na promocję i sprawić sobie taki prezent. Potem jeszcze jeden trudny etap- wybór koloru....tak, nie jest to łatwe przy taaakich możliwościach. Ale po tych wszystkich krokach mam już moją cudowną matę i najcudowniejszą poduszkę z którą się prawie nie rozstaję. Nie ma porównania z innymi produktami, nie warto kupować tańszych zamienników bo i tak tylko TEN produkt daje zupelnie inne doznania i rezultaty. Z serca polecam!
Kinga Mosiek
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
Pranamat ECO
3 lata temu na gwiazdkę do mnie zawitała, okazało się że jest wspaniała. Początki na macie bywały bolesne, niczym kary cielesne. Początkowy ból odczuwalny, po kilku dniach stał się niewyczuwalny. Co więcej, uczucie tak błogie, ze cały dzień chciałoby się leżeć odłogiem. W tym roku dodatkowo do łóżka, zawita także poduszka. W listopadowym półmroku, nie mogę się doczekać, aż otworzę prezent w tym roku.
Agnieszka Wojt-Kaczmarek
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
To nie pierwszy i na pewno nie ostatni produkt Waszej marki w mojej kolekcji! Tym razem zakupy w prezencie - bo tak jak kiedyś moja Mama testowała mleko czy nie jest zbyt gorące dla swojej pociechy, tak ja przetestowałam Wasze produkty i teraz z czystym sumieniem mogłam zrobić Mamie prezent na święta - relaks, odprężenie i poprawę jakości snu dzięki macie i poduszce! Dziękuję i polecam każdemu, dla siebie i dla najbliższych!
Izabela Freus
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
Pranamat ECO
Pierwszy mój zakup z serii pranamat był dla mojego męża jako prezent na urodziny. I okazał się on strzałem w dziesiątkę. Już po pierwszym użyciu mąż był zachwycony. Bóle pleców i stres to u niego codzienność. Mata pomaga mu się rozluźnic i łagodzi ból. Po stosowaniu mówi, że czuję przyjemne mrowienie i radość :) również masaż stóp okazał się rewelacyjny. Ja po jednej sesji na macie również zapragnęłam mieć swoją, więc szybko poszło nowe zamówienie z serii pranamat. I teraz obydwoje możemy się relaksować w tym samym momencie :) do tego mini żółwik jest rewelacyjny jako mini masażer na ręce. Tylko nasz żółw poczuł się obrażony, że ma konkurencję :)
Karina Adamczyk
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
Na początku chyba jak większość nie mogłam się przyzwyczaić do tego nowego uczucia, że coś się we mnie wbija :D po kilku dniach zaczęło mi się to bardzo podobać i teraz nie wyobrażam sobie, żeby przynajmniej dwa razy dziennie nie poleżeć chociaż te 15 niewyobrażalnie przyjemnych minut! Polecam z całego serca, mata wraz z poduszką pomogła mi zniwelować napięcie i drętwienie w okolicach barków i ból głowy. Nie ma co się dłużej zastanawiać! :))
Kamila Woźniak
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Mam problemy z napięciami w ciele i szukałam sposobu na pozbycie się ich. Przypadkowo natknęłam się na blog pewnej blogerki którą obserwuje na fb, opisywała swoje doświadczenia z matą pranamat. Postanowiłam zakupić i spróbować. Mogę przyznać szczerze że nie żałuje. Codziennie kładę się na macie i czuje dużą ulgę w ciele. Jest bardzo dobrze wykonana z dobrej jakości materiałów. Odkąd kupiłam matę jest to dla mnie chwila relaxu, swojego rodzaju rytuał który wykonuje w miarę systematycznie. W końcu znalazłam coś co daje mi ulgę i łagodzi ból.
Karolina O.
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Bóle mięśniowe czy kręgosłupa to coraz częstsze tematy poruszane na imprezach a to oznaka że lata lecą a peselica coraz bardziej dolega Coś z tym zrobiłam bo zamiast wydawać na maści i masażystów zainwestowałam w mate z której korzysta cała rodzina.Ba!Każdy kto do mnie przychodzi i ma z pranamatą styczność,wraca do domu z zamówionym zestawem. Jak na razie nie widzę minusów, za to na pewno:wstaje wypoczęta i zrelaksowana, cały stres pięknie odpuszcza,ból ramion po ciężkim dniu w pracy poszedł w zapomnienie. Dla mnie to zakup roku i mam nadzieję że z czasem powiększe kolekcję pranamaty Eco ❤️
Joanna Markowska
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Zestawy kupiłam rodzicom i teściom, zmagającymi się z bólem pleców. Jedni i drudzy zadowoleni, Pranamat spełnia swoją rolę i przynosi ulgę.
Ewa Wojasińska
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Pierwsze odczucia bardzo intensywne i raczej z gatunku nie najprzyjemniejszych :) Jednak po kilku dniach stosowania początkowe nieprzyjemne uczucia zniknęły, a odczuwam cudowne odprężenie. Kilka razy zdarzyło mi się nawet zasnąć na macie. Codziennie leżę na macie 20 minut i zdecydowanie zauważam zmniejszenie poziomu codziennego stresu i dużo lepsze samopoczucie.
Danuta
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Produkt wykonany estetycznie, dobrej jakości materiały. To moje pierwsze doświadczenie z matą do masażu. Czy boli? Na początku tak, ale samopoczucie potem super. Polecam
Agata
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Cudo, zamawiajcie! Wasze ciało wam podziękuje!
Dorota Domagała
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
O macie Pranamat eco, którą dostałam w prezencie, przypominam sobie, kiedy bolą mnie nogi, kręgosłup lub głowa. Chwila położenia na niej stóp, nóg albo podłożenia pod plecy i głowę, podczas siedzenia na kanapie zupełnie wystarcza aby poczuć się lepiej.
Właśnie kupiłam cały zestaw na prezent urodzinowy mojej synowej, która ode mnie pożyczała tą matę. Polecam.
Karolina Paździoch
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Matę kupiłam z polecenia, kto nie próbował ten był zachwycony, znajomi pożyczyli mi oryginalną matę Pranamat Eco i tańszą wersję innej firmy, po wypróbowaniu od razu zamówiłam oryginał, jakość, odczucia, działanie, zupełnie bezkonkurencyjna !
Sylwia Turczyn
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Pranamat ECO
Mata pranamat to dobrze wydane pieniądze,było warto,polecam ❤️
Rafał Tyczyński
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Polecam wszystkim jeśli ciezko pracuja używam tego praktycznie codziennie. znajomi tez kupują :) polecam PRANAMATECO!
Agnieszka Rudzka
Pranamat ECO
Nov 29, 2021
Pranamat ECO
Od ponad roku polowałam na matę, aż wkoncu zrobiłam sobie przedwczesny prezent urodzinowy. Relaksuje się na macie 5 razy w tygodniu przed snem masując plecy i kark. Wykorzystuje również matę na siedząco podczas pracy zdalnej. Uwielbiam kwiatuszki lotosu i uczucie kiedy z początkowego dyskomfortu, przechodzi w mrowienie aż do całkowitego relasku i odprężenia. Polecam wszystkim ☺️
Julia Szymczak
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Mata jest rewelacyjna. Jakość wykonania na wysokim poziomie. Pomaga przy bólu pleców oraz ułatwia zasypianie. Wahałam się nad zakupem ze względu na cenę ale nie żałuję absolutnie, cena idzie w parze z jakością. Szybka dostawa, polecam serdecznie !
Kasia
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Mam cały zestaw i nawet żółwia :) materiały fajne, jestem na początku akupresury, na razie przyzwyczajam się. Mam nadzieję maty pobudzą do dziaļania moje ciało.
Justyna Wiąckiewicz
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Zestaw Pranamat Eco zamówiłam po długim czasie namysłu. Od kilku lat mam problemy ze zwyrodniałym odcinkiem szyjnym kręgosłupa. Lekarz zaskoczony wynikami badań zapytał czy pracowałam na budowie, że w wieku ponad 30 lat mam już takie problemy. A to po prostu skutek długotrwałej pracy przy komputerze. Na co dzień pracuję z dziećmi. Muszę być sprawna i aktywna fizycznie. Dolegliwości związane z kręgosłupem często nawracają. Postanowiłam w końcu zadbać o siebie, zwłaszcza że nieustanna rehabilitacja zabiera sporo czasu i pochłania zasoby finansowe. Po miesiącu stosowania Pranamat Eco czuję ogromną różnicę. Korzystam z maty zwłaszcza w momentach dużego napięcia lub zmęczenia. Półgodzinny odpoczynek na macie sprawia, że czuję się rozluźniona, wyregulowana i zregenerowana. Mimo, że wydatek był spory - nie żałuję! Mam pod ręką narzędzie do poprawienia swojego stanu. Nie muszę jeździć na masaże, czy wydawać krocie na fizjoterapię. Nawet jeśli moja regeneracja z matą nie jest regularna - bo jeszcze zdarza mi się zapominać, że ją mam - to gdy czuję się po prostu źle, doświadczam napięcia lub bólu i sięgam po matę, czuję wdzięczność wobec siebie, że zdecydowałam się zadbać o siebie i mam teraz pomoc na wyciągnięcie ręki. Polecam wszystkim, którzy borykają się z dolegliwościami związanymi z kręgosłupem lub zwyczajnie zmęczonym, przestymulowanym, wyczerpanym. To dobrze zainwestowane pieniądze - w dodatku na rzecz najważniejszej osoby w Twoim/moim życiu - siebie samej/samego!
Tatiana Piliszek
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Jestem posiadaczem maty od kilku tygodni, bardzo polecam wszystkim. Mata daje możliwość rozliczenia mięśni oraz relaksu po całym dniu. Wygoda i podręczna dająca możliwość zabrania w każde miejsce.
Jakub Wróblewski
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Zdecydowanie polecam poduszkę oraz matę. Regularne stosowanie daje naprawdę niesamowite efekty. Wystarczy 20min wieczorem żeby rozluźnić napięcie w plecach oraz zblokowany kark. Doświadczenie potwierdzone przez 3 osoby, które korzystają z poduszki i maty.
Anna P.
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Mata początkowo może wydawać się lekkim rodzajem tortur, ale już po niedługim czasie pozwala zmienić nasze zdanie o niej. Tego było trzeba moim zmęczonym plecom :)
Weronika Kowalczyk
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Najlepsze co mogłam zrobić dla mojego kręgosłupa. Natychmiastowa ulga, piękne i solidne wykonanie.
Roksana Bandzarewicz
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Kupiłam matę ze względu na bóle pleców, które pojawiały się po długim noszeniu na rękach córki. Początkowo, chyba jak większość, byłam dosyć sceptycznie nastawiona ale teraz zupełnie nie żałuje że ją kupiłam, bo mata naprawdę działa. Używam jej stosunkowo krótko, bo raptem Ok 2 tyg a ból pleców już jest mniejszy. Kładę się codziennie na około 10-20min i to w zupełności wystarcza! I pomimo, że leżenie na kolcach początkowo może być bolesne ciało szybko się przyzwyczaja i teraz te 10min są już moim relaksem, dlatego polecam matę dla wszystkich, tych z bólami pleców oraz tych którzy szukają miejsca/ sposobu na wyciszenie i relaks!
Renata Romańska
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Pranamat ECO
Używam maty Pranamat od kilku lat. Leże na niej codziennie. Kupiłam zestaw mata plus poduszka i był to strzał w dziesiątkę. Skończyły się bóle głowy i pleców. Szybko się zaprzyjaźniłyśmy i momo, że jestem mało odporna na ból, w przypadku Pranamat nie musiałam się wdrażać. Od razu rzuciłam się na głęboką wodę czyli na golasa na matę. I wiecie co? Przeżyłam:) Nie wiem do czego porównać uczucie błogostanu, jake się odczuwa leżąc na macie, ale jest to najwyższy poziom przyjemności. Moje ciało codziennie jest mi wdzięczne, a ja dziękuję Wam za ten cudowny produkt, bez którego nie wyobrażam sobie dnia.
Natalia Piech
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Pranamat ECO
O zakupie maty Pranamat myślałam od roku. Pierwszy raz zobaczyłam ją na insta-stories kilku osób które obserwuję. Pomyślałam, że to może coś dla mnie, ze względu na to, że borykam się z problemem bólu pleców w odcinku lędźwiowym i piersiowym. Poza tym zaczęłam też interesować się tematem akupunktury i akupresury - stwierdziłam, że fajnie mieć w domu coś takiego, co pozwoli mi samodzielnie wykonać taki rodzaj masażu. Po roku przemyśleń i wyczekiwania, aż mata będzie w promocji w końcu zdecydowałam się ją kupić. I nie żałuję!! To był najlepszy zakup tego roku i jednocześnie najlepszy prezent ode mnie - dla mnie. Testuję mate już ponad tydzień i śmiało mogę powiedzieć, że to działa. Już po pierwszym razie zauważyłam, że moje ciało jest bardziej rozluźnione i zrelaksowane. Maty i poduszki używam zawsze tak samo, kładę je na podłodze, po czym siadam delikatnie na końcu maty i układam plecy ma macie, a głowę na poduszce. Pierwsza minuta jak dla mnie jest najlepsza, bo jestem tylko ja i moja mata. Ciężko myśleć o tym co na obiad podczas leżenia na macie. Jest to dobry sposób na medytacje, skupienie myśli na tym co odczuwa nasze ciało i po prostu na bycie tu i teraz. Kolejne minuty leżenia to już tylko sama przyjemność. Czuję po prostu jak moje spięte mięśnie się odprężają i jak moje całe ciało przeszywa taki dziwny ale przyjemny dreszcz. Czuję jakby energia w ciele zaczęła swobodnie przepływać. Jest to super uczucie od którego można się uzależnić! Uwaga! Na macie zalecane jest leżeć 15-20 minut, a ten czas tak szybko i przyjemnie płynie ☁️ Polecam też do tego włączyć sobie ulubioną mantrę i błogi relaks - w moim przypadku przed snem - gwarantowany! Po użyciu maty na plecy, lubię też stanąć na niej bosymi stopami. Za pierwszym razem wytrzymałam niecałe pół minuty ale każdy kolejny raz to już nieco dłużej stania. Na początku czuć lekkie mrowienie w stopach, ale po chwili uczucie jakby cała energia skumulowana w ciele płynęła z góry na dół i odwrotnie. Ogólnie moje odczucia po użyciu maty są mega pozytywne i zdecydowanie na plus. Jeżeli chodzi o moje plecy to uczucie jest porównywalne do tego jakbym zrzuciła z siebie kilkanaście kg ciężaru! Na pewno poleciłabym Pranamat bliskim osobom i myślę, że jest to idealny pomysł na prezent nie tylko dla osób borykających się z problemami pleców ale dla każdego kto potrzebuje relaksu i chwili wyciszenia. Mając matę już naprawdę nie mam wymówek, że nie ma czasu na relaks! Polecam cała sobą! Ja oczywiście wybrałam zestaw - matę i poduszkę w kolorze klasycznej pomarańczy.
Paulina Zuch
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Pranamat ECO
Pranamat jest ulubieńcem całej naszej rodziny już od roku. Teraz kupiliśmy zestaw dla moich rodziców na 55 urodziny- żeby nie musieli cały czas pożyczać naszej maty. Prezent już przyszedł więc oczywiście testujemy- moi chłopcy są zachwyceni serduszkiem i wiem że ciężko im będzie się z nim rozstać.
Ula Cwalińska
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
To moja pierwsza przygoda z matą, doznania są nie do opisania. Kto nie spróbuje ten się nie dowie. Dla mnie produkt wow. Polecam
Anna Błażejewska
Pranamat ECO
Nov 28, 2021
Ja jestem bardzo zadowolona z maty którą u Was zakupiłam, a moja ekscytacja jest jeszcze większą ponieważ mata będzie prezentem pod choinkę dla mojego kochanego męża. Mąż jest kurierem nanosi się ciężkich paczek i często skarży się na bóle pleców, liczę że z Waszą matą będzie bardziej zrelaksowany.
Maria Nowicka
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Zamówiłam matę i poduszkę i są niesamowite! Plus dostałam takiego małego uroczego żółwika, który świetnie się sprawdza do masaży dłoni :) Używam maty od prawie miesiąca i jestem zachwycona! Nawet kilkanaście minut na macie przynosi niesamowite ukojenie i rozluźnienie! Odpoczywa nie tylko kręgosłup, ale całe ciało nabiera sił witalnych po masażu. Dodatkowo mata pomaga na bóle głowy, serio! A największe zaskoczenie to to, że ukoiła mój ból menstruacyjny! Naprawdę ta mata zmienia życie! Pierwsze dni były wymagające, bo kolce są naprawdę profesjonalne i kłują, ale jak schodzisz z maty to czujesz, jak to Ci dobrze robi xD Jakość i wykonanie produktu na najwyższym poziomie! Polecam każdemu :)
Maria Nowicka
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Mata i poduszka są rewelacyjne! polecam każdemu! to niesamowite, jaki rozluźnienie może przynieść zaledwie kilkanaście minut na macie! ja jestem zachwycona! dodatkowo działa super na bóle głowy :)
Barbara Wesołowska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Swój parnamat użytkuje od ponad 2 lat jest ratunkiem dla męża po ciężkim dniu pracy fizycznej . W listopadzie zakupiłam tacie i też już odczuwa ulgę w bólu kręgosłupa . Polecam ❤️
Łukasz Brzozowski
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Matę posiadamy dopiero od 3 dni i już zdążyliśmy poczuć ulgę na zmęczonych plecach po całym dniu pracy. Materiał kolców jest świetny, wygląda niepozornie, ale jest super wytrzymały. Proste urządzenie, a daje mega odprężenie. Polecam z czystym sumieniem.
Malgorzata Czerwińska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Samego produktu jeszcze nie używałam, ponieważ będzie to prezent dla mamy, ale już przebieram nóżkami, żeby sobie poleżeć. Przesyłka błyskawiczna, zamówienie przyjazne.
Małgorzata Karczewska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Cd. matę stosuje na cały kręgosłup, najwygodniej jest się po prostu na niej położyć. Oglodam film razem z matą, to proste i skuteczne poprawia krążenie. Polecam wszystkim. Wygloda groźnie ale szybko się z nią zaprzyjaźnisz!
Małgorzata Karczewska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Zakupiłam matę i teraz ustawia się do niej kolejka, tylko kot ją omija. Przyjemnie pobudza krążenie i działa jakby była na masażu pobudzającym. Bardzo dobra jakość i świetne wykonanie sprawia że ciągle leży na narożniku i już tam zostanie. Polecam
Sylwia Kowalska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Używam maty i poduszki pranamat od 2 tygodni, jest to zaskakująco przyjemne. To 20 minut relaksu na macie. Do poduszki jeszcze sie nie przekonałam ale wszystko przede mną. Kupilam zestaw sobie na prezent i jestem zadowolona.
Renata Kańska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Mate miałam okazje przetestować już wcześniej u koleżanki, wiec nie zastanawiałam się zbyt długo nad zakupem. Cóż mogę powiedzieć kto jeszcze nie ma maty nie wie co traci. Moim ulubionym masażem jest masaż pleców dzięki macie można się cudownie zrelaksować i wyciszyć. To takie kilkanaście minut tylko dla siebie by wypocząć i się zrelaksować. Najlepsza inwestycja w ostatnim czasie zdecydowanie, inwestycja w zdrowie. Polecam zaopatrzyć się w swoją matę i przetestować :)
Robert Kawa
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
decyzja o zakupie zapadla o zakupie po dluzszym zastanowieniu. mi najbardziej odpowiada masaz plecow ze wzgledu na moja prace. napewno policilbym ja kazdemu. pelny relaks i zadowolenie. polecam
Kasia Starowicz
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Pranamata to wspaniała rzecz. Pomaga w wielu dolegliwościach. Zanim zakupiłam matę zastanawiałam się czy warto, moja przyjaciółka na kilka dni pożyczyła mi swoją matę. Po pierwszym użyciu wiedziałam że zakupię własną.
Jest pięknie wykonana. Może być wspaniałym prezentem, dla Ciebie i Twoich bliskich.
Joann Sasin
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Długo wahałam się czy kupić matę Pranamat. Ale zdecydowałam się kiedy bóle głowy i kręgosłupa były już nie dowytrzymania. Mata bardzo mi pomogła! Jest pięknie wykonana, starannie a przede wszystkim spełnia swoje zadanie :)
Leżenie na kolcach a szczególnie opieranie się szyją i potylicą - super uczucie! I bóle głowy są znacznie mniejsze teraz :)
Polecam!
Aleksandra Lewandowska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Nad zakupem Pranamat myślałam już od dłuższego czasu. W końcu natchniona promocyjną ceną zakupiłam matę. Pierwsze próby położenia się na niej skutkowały ogromnym bólem. Teraz kładę się już na gołe ciało i nie wyobrażam sobie aby mogło jej zabraknąć. Polecam każdemu niezdecydowanemu. Produkt warty swojej ceny.
Gabriela Wężowicz
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Pranamat okazał się strzałem w 10! Świetnie pomaga w relaksie oraz w masażu pleców. Moją ulubioną metoda jest leżenie na macie na plecach lub podkładanie poduszki pod odcinek lędźwiowy. Takie położenie nie tylko relaksuje nadmiernie obciążony odcinek lędźwiowy, ale również pomaga na dolegliwości bólowe miednicy i brzucha ❤️
Klaudia Meronk
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Ten zestaw Pranamat ECO, został kupiony jako prezent, swój użytkuję od paru lat i polecam wszystkim wokół. To miłość od pierwszego...leżenia! Pobudza, relaksuje, rozluźnia, ujędrnia, działa przeciwbólowo. Czego chcieć więcej? Polecam z całego serca ❤❤
Natalia
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Super produkt, wiadomo zaczynam przygodę z mata, ale po pierwszym zastosowaniu wiem , ze warto;)
Monika Rówińska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Polecano mi inne tego typu maty. Jedną z takich polecajek wypróbowałam. Ale kiedy przyszła Prenasia a ja próbowałam jak hojrak od razu się położyć dech mi zaparło. Dosłownie. Jest extra. Ciężkie są moje początki fakira. Ale efekt przedni.
Robert Kwiatkowski
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Genialny produkt warty uwagi. Polecam
Bechta Ewa
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Mata Eco jest cudowna, pomocna w relaksacji i w odprężeniu się.
Jest ok
Alicja Stawicka-Stancel
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Pranamat ECO
Pranamat ratuje nam życie każdego dnia. Gdy bolą nas plecy, gdy mamy dużo stresów i napięć, zawsze możemy wyciągnąć naszą „kolczatkę” i rozluźnić nasze pospinane mięśnie. Polecam każdemu, kto potrzebuje relaksu i odprężenia:)
Małgorzata
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Póki co, krótko użytkuje Pranamat Eco, ale już wiem ze się pokochamy. Słyszałam na jej temat wiele dobrego i czuje ze to nie były naciągane opinie. Po ciężkim dni Pranamat pomaga się zrelaksować w zaciszu swojego domu. Gorąco polecam !
Ewa Tuszyńska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Mata jest prezentem dla córki od Mikołaja
Do tej pory nie miała maty ale pragnęła ja sobie kupić Koleżanka ma i bardzo chwali
Odkłada pieniądze ... Będzie miała niespodziankę
Ewelina Szlaur
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Kolejna do kolekcji! polecam
Sara Łagowska
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Nad zakupem Mojego zestawu Pranamat - Poduszki + Maty - zastanawiałem się równy rok. Rok temu w listopadzie widziałam ten szał na Black Friday, do tego doszły tony pozytywnych komentarzy, tych na stronie Pranamat, jak i znajomych, którzy sami się zaopatrzyli w to cudo :) Powiem tak... jestem bardzo sceptycznie nastawiona do takich rzeczy. Z zakupem czekałam do swoich urodzin, które są w listopadzie - stwierdziłam: A weźże kobieto zrób sobie sama prezent! No i tak zrobiłam. I teraz żałuję, że zrobiłam to tak późno! Pranamata i poduszka pomagają mi w migrenach, świetnie dają radę z bólami pleców, szyi, obrzękiem nóg, a dodatkowo po masażu śpię jak niemowlę. Po prostu produkt idealny :)
Dominika Schienke
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Polecam! Doskonale relaksuje moje spięte plecy po całym dniu pracy przy komputerze. Polecił mi ją mój fizjoterapeuta. Miał rację działa cuda! ❤️
Barbara Klin
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Przepięknie wykonany produkt wysokiej jakości. Tyle o nim słyszałam, że musiałam nabyć. Bardzo polecam ❤️
Tomasz Migalski
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Super
Daria Nowicka
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
jestem zachwycona jakością wykonania Pranamat ECO oraz tym, jak cudownie uśmierza mój ból. Często doświadczałam bólu barków i głowy, oraz odcinka lędźwiowego kręgosłupa. Odkąd zaczęłam używać Pranamat Eco czuję duże rozluźnienie tych okolic, nie doskwiera mi już ból ani odcinka lędźwiowego ani głowy! To dla mnie bardzo duża ulga, bo dużo siedzę przy komputerze oraz mam problem z napięciowymi bólami głowy, a Pranamat Eco skutecznie mi pomaga Dzięki Pranamat ECO!
Wiktoria Cz
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Łatwo pisze się dobrą opinie leżąc na macie i kłując się w najlepsze ;) Odpoczynek na macie daje mi ogromny komfort po całym dniu, a poranne wstawanie nie wiąże się już z szukaniem odpowiedniego kąta dla kręgosłupa. Szczerzę mogę polecić matę każdemu, kto się waha.
Magdalena Wojtkiewicz
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Rewelacja! Ból pleców minął praktycznie po tygodniu stosowania. Polecam wszystkim!!! To naprawdę działa!!!
Katarzyna Mikuła
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Z zakupem maty nosiłam się bardzo długo. Z jednej strony pochlebne opinie, z drugiej - wysoka cena produktów.
Zdecydowałam się dopiero, kiedy terapeuta zalecił mojemu niepełnosprawnemu dziecku akupresurę. To było takie "raz kozie śmierć" i od razu zamówiłam 3-częściowy zestaw.
Pierwsze wrażenia po rozpakowaniu: ładny, żywy kolor i porządna jakość wykonania.
Produkt cieszy oko i nie jest taki straszny w użyciu, jak opisują to niektórzy użytkownicy.
Jak zdążyłam się przekonać na własnej skórze, skutecznie zwalcza migrenę, kiedy medykamenty zawodzą.
O innych zaletach użytkowania mam nadzieję się przekonać za jakiś czas.
Piotr Janusz
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Rewelacja! Choć trzeba przyznać początek może być zaskakujący ;) ale po przyzwyczajeniu się, ze stajesz się fakirem i nachodzi bardzo przyjemne mrowienie a Twoje ciało napełnia się ciepłem to polecam każdemu ;)
Piotr Ślęczkowski
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Mata świetnie relaksuje i pomaga na bóle pleców :) Mam przepuklinę na kręgosłupie i momentami ciężko było funkcjonować, ale pół godziny dziennie i ból znika! :)
Paulina Biernat
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
Kupiłam sobie mini mate Pranamat na swoje 35 urodziny. I jestem zachwycona. Matę korzystam najczęściej tuż przed spaniem, leżąc na tej macie rozluźniam napięte mięśnie pleców i potem lepiej mi się śni. Zapomniałam dodać, że moje dzieci w wieku 4, 6 i 10 lat też czasem podbierają mi mate i robią sobie masaż.
Klara Łapszewicz
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Ta mata ratuje moje plecy! Jest genialna! Wystarczy nawet 15min i już ból odchodzi w zapomnienie:) bardzo polecam!
Joanna Gaba
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Dopiero sie zaprzyjaźniamy. Pożyjemy zobaczymy czy to bedzie przyjaźń na cale życie :)
Ewelina Foryś
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
O macie pranamat dowiedziałam się kilka lat temu od koleżanki w pracy. Zakupiłam wtedy matę, z której korzystam do dziś. Przynosi szybką ulgę, rozluźniając spięte mięśnie nadwyrężone pracą przy komputerze.
Gdy zostałam mamą, powiększyłam swoją kolekcję o poduszkę, mini matę i żółwika. Okazało się to dla mnie wybawieniem, ponieważ ciągłe noszenie "słodkiego" 7-mio kilowego (już) ciężaru dawało nieźle w kość.
Całego zestawu używam po zaśnięciu dziecka. Wtedy urządzam sobie kącik relaksu i korzystam z czasu dla siebie, włączając muzykę relaksacyjną na słuchawkach. Trwa to zazwyczaj 40 minut. Czasem udaje mi się zasnąć, a sen jest efektywny.
Natomiast w ciągu dnia korzystam "dorywczo" z mniejszych elementów i masuje części ciała, które najbardziej doskwierają w danym momencie. Gdy czuję ciężar w nogach, to masuje stopy mini matą (nawet podczas karmienia na siedząco). Następnie kładę poduszkę pod łydki. Uwielbiam to uczucie ciepła i rozluźnienia, a nogi stają się lżejsze. Gdy czuje, że kark jest spięty od częstego nachylania się nad niemowlakiem, to ratunkiem dla mnie jest żółwik, który jest zawsze pod ręką.
Aneta Pasternak
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
Zanim zdecydowałam się na zakup Pranamat ECO, przeszukałam cały internet w celu poznania opinii na jej temat, gdyż nie wierzyłam, że leżenie na takiej macie może przynieść ulgę osobie mającej problemy z kręgosłupem. Opinie były same pozytywne, dodatkowo mata jest wykonana z materiałów ekologicznych, więc zdecydowałam się na zakup. Dzisiaj jestem po pierwszym użytkowaniu. ONA rzeczywiście działa!!! Pierwsze minuty nie należały do najprzyjemniejszych, ale po 20 minutowej sesji czuję się jak po serii zabiegów fizjoterapeutycznych. Plecy są rozgrzane, rozluźnione i napięcie mięśniowe jest złagodzone. Matę dopiero poznaję, zobaczę jak działa na inne części ciała, ale napewno polecam każdemu, kto ma problemy z kręgosłupem.
Małgorzata Biros
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Zbyt długo zwlekałam z zakupem maty!
Relax, odprężenie i przede wszystkim ulga dla moich pleców. Polecam!
Fujak Anna
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
W wieku 30 lat mam stwierdzoną dyskopatie lędźwiową, jestem mamą 3 latka Mikołaja i 6 miesiecznego Beniamina, muszę być sprawną mamą. Mój kręgosłup krzyczał o pomoc i odkąd mam pranamat moje życie stało sie szczęśliwsze! Skutecznie odpręża i przeciwdziała bólu lędźwi ☺ nie wyobrażam sobie codzienności bez pranamat! ❤❤❤
Lukasz Szeflinski
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Kilka lat temu zakupiłem mate plus poduszkę dla siebie i zony. Super sie sprawdzała przez ten czas kiedy doskwierały jakieś bole , szczególnie po treningu. Ja zawsze jak sie położę zasypiam jak kamień :). Teraz kupiłem kolejny zestaw dla rodziny :)
Natalia Osińska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Perfekcyjne wykonanie maty i poduszki!
Rewelacyjna forma odprężenia!
Absolutny niezbędnik relaksu!
Niezbędny po ciężkim dniu!
Aktywność fizyczna na pranamat jest super!
Moje plecy i kark są dzięki Wam zrelaksowane!
Ani jednego spiętego mięśnia!
Twój pranamat czeka na Ciebie!
Malwina Grądek
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Do maty przekonała mnie moja serdeczna koleżanka :)
Bardzo długo zbierałam się na zakup ale właśnie w listopadzie się udało i to najlepsza decyzja tego roku! Pierwsze wrażenia wcale nie odstraszają, uświadamiają, że początki są trudne ale chce się leżeć na tej macie więcej i więcej :) pierwsze sesje krótkie ale bardzo przyjemne! Polecam każdemu kto się jeszcze zastanawia - naprawdę nie ma nad czym myśleć :)
Karolina Pluta
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Działa lepiej niż tabletka przeciwbólowa na ból plecow, pomogła w problemie z zasypianiem. Najlepszy zakup 2021.
Joanna Nowak
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Nad matą do akupresury zastanawiałam się już od prawie...2/3 lat! Cenie sobie naturalne metody uśmieżania bólu czy redukowania stresu, dlatego nie miałam wątpliwości co do tego, że kiedyś stanę się posiadaczką takiej maty. Stawiam w zakupach na dobrą jakość wykonania produktów, dlatego też mimo że znam maty innych producentów zdecydowałam zakupić matę prana mat. Ze zdrowiem się nie ryzykuje. I zdecydowanie nie jestem zawiedziona! Igiełkowe lotosy mają moc. Póki co jestem na etapie relaksacji w koszulce, na gołą skórę przyjdzie pora. Jako, że będę niedługo pełnoetatową mamą to myślę, że prana mat będzie moją najlepszą przyjaciółką.
Ewa Całus
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Maty są świetne! Nie jest łatwo - różyczki są ostre, ale warto, bo uczucie po masażu jest ekstra.
Grzegorz reksa
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Super uzywam od kilku dni i jest juz poprawa
Ewelina Lech
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
Rewelacyjny produkt. Od pierwszego użyciu czuję się zrelaksowana, lepiej śpię. To był strzał w dziesiątkę, jak wygrana w totka. Mata i poduszka zostają u mnie na zawsze❤️‍ Dziękuję PranamatEco❤️‍ i polecam każdemu!!!
Adam Sawicki
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Idealna mata do regeneracji ciała po ciężkim dniu pracy, polecam w 100%
Agnieszka Czekaj
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
Maty używam codziennie wieczorem.Najpierw przez 30 sekund stoję na niej boso. W tym czasie czuję jak przez moje ciało przechodzi fala ciepła tak jakbym weszła na chwilę do sauny. Następnie kładę się na niej tak żeby na całej długości leżeć na macie pośladkami i udami. Co 5 minut zmieniam stronę (lewy bok, prawy bok i na koncie klasnę się na niej przodem). Dzięki regularnemu używaniu maty zauważyłam znaczną poprawę w jędrności skóry i zmniejszenie cellulitu na nogach. Polecam każdej z Pań, które tak jak ja mają problem z "pomarańczową skórką "
Marta Piątkowska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Gorąco polecam, kupiłam dla siebie, a mamusia mi zabrała i leczy rwę kulszową.
Zosia Bielecka
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Kupiłam dla siebie i dla rodziców. Totalny gamę changer. Life changer! Naprawdę zmienia życie. Nie boli mnie tak kark, ani plecy, stopniowo zwiększam sobie intensywność. Polecam każdemu, szczególnie osobom, które mają siedzącą pracę;)
Agnieszka Rugień
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Cudo. Przestałam budzić się o 5 rano z bólem pleców!
Beata Schwientek
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Jestem mega zadowolona z Pranamat Eco nie wyobrażam sobie życia bez tych mat!
Angelika Cuchra
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
To naprawdę wyjątkowa mata - rozluźnia , dodaje energii i relaksuje. Polecam z całego serca każdemu kto ma problemy z bólem pleców i potrzebuje masażu ciała :)) polecam
Maria Lisowska Komuda
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
Uważam..ze to doskonały zakup..rozlużnia..zmiejsza bóle..kregoslupa..poprawia wygląd skóry..zmniejsza celulit...zakupilam sobie i 2 córkom
.polecam
Anna Grodzicka
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Najlepszy prezent!!! Mama nie może się rozstać z mata
Dorota Łodziak
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ratuje mi życie i resztki zdrowia, które pozostały.
Opieka nad dwiema osobami z niepełnosprawnością to nie lada wyzwanie nawet dla młodej osoby (jestem siostrą dla obu osób).
Gdy nie masz czasu, pieniędzy, możliwości na masaż, relax, energii na ćwiczenia, to taka mata naprawdę daje szansę na to by wyjść z tego całego impasu w miarę po ludzku. Stres, bóle kręgosłupa zelżały a to najważniejsze, bo poprawia to komfort życia zarówno mój jak i sióstr.
Karolina Misiewicz
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
To jest najlepszy prezent jaki moglam sprawdzic mojemu tacie na 70-te urodziny. Wlasnie ja testuje i mam nadzieje,ze jego zadowolone plecy jeszcze dlugo mu dobrze posluza. Pierwsze wrazenia sa bardzo pozytywne.
Bartek Darłak
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Kłuje czyli działa!
Michalina Wójcik
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
Jakość produktu na najwyższym poziomie. Jeśli chodzi o użytkowanie to początkowo minuta bólu a po 3 minutach całkowity relaks i odpłynięcie... Dobra opcja do medytacji, czyli dwie świetne rzeczy jednocześnie, a multitasking jest ważny mając dzieckoXD Już przy drugim użyciu miałam ciekawy efekt, położyłam się bardzo zdenerwowana (nawet nie wiedziałam dlaczego) i po paru minutach jakby cały stres puścił i zeszłam z maty wyluzowana:) Także polecam dla świadomych ludzi, wiedzących jak ważne i nieprzeliczalne na pieniądze jest dbanie o siebie!
Justyna Szweda
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Zestaw zakupiony na urodziny które wypadają w grudniu po południu, przynosi ulgę zmęczonym plecom oraz innym mięśniom. Dzięki codziennemu stosowaniu przed snem widzę poprawę jego jakości oraz mniejsze zmęczenie po wstaniu z łóżka, nie bolą mięśnie oraz stawy. Jak to się mówi na jednym się nie kończy i to prawda, do zestawu dołączył duży i mały żółw oraz mini mata.
Agnieszka Szęszoł
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Świetne odprężenie po całym dniu stresu i biegania. Niesamowita przyjemność od pierwszego użycia! Te małe, ostre kwiaty lotosu są fantastyczne! Podróbki nie są takie ostre - oryginał jest tylko jeden :)
Sylwia Udzik
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Nad zakupem maty i poduszki zastanawiałam się od wakacji. Moja siostra gorąco polecała mi zakup, udostępniła mi matę do wypróbowania ale potraktowałam to bardziej jako ciekawostkę. Moje zdanie zmieniło się, gdy pojawił się u mnie nieustanny ból pleców, zwłaszcza lędźwi (pracuję przy biurku). Obliczyłam sobie, że kilka masaży u specjalisty będzie kosztować mnie tyle samo co zakup maty.... i wybrałam matę (w razie gdyby mi nie odpowiadała jest przecież opcja darmowego zwrotu). Mata rozwiązała problem bolących pleców i teraz stosuję ją prewencyjnie. Po każdym masażu czuję się bardzo zrelaksowana! Początki były ciężkie, polecam włączyć jakiś serial albo muzykę żeby odciągnąć uwagę od dyskomfortu powodowanego przez kolce. Teraz, kiedy przywykłam do masażu nie oddałabym maty :) A największym zaskoczeniem było dla mnie odkrycie masażu stóp. Polecam spróbować :D
Marika Morawska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Zestaw mata + poduszka zamówiłam dla mamy w prezencie aby ulżyć jej w bólach migrenowych.
5 gwiazdek za szybkość realizacji zamówienia,
5 gwiazdek za jakość produktu,
5 gwiazdek za uśmiech mamy ❤️‍
Aleksandra Dec
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Nie wierzyłam w działanie maty ale już od pierwszego położenia się na nią poczułam „odpuszczanie” napięć nagromadzonych w moich plecach. Jest to najprostsza metoda na ulgę bóli mięśniowych, zwłaszcza dla zapracowanych ;)
Marta Janiszewska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Super produkt, bóle pleców znacznie się zmniejszyły, mata pomogła nawet mężowi, który cierpi na chorobę stawów. POLECAM!
Teresa Gabryniak
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Nad zakupem wahałam się przez kilka miesięcy- myślałam, że to kolejny dobrze reklamowany produkt, który okaże się zbędny. Skuszona promocją kupiłam matę i poduszkę; pierwszy masaż okazał się wcale nie taki zły jak piszą, do tego stopnia, że jeszcze tego samego dnia kupiłam kolejną matę na prezent dla moich Bliskich. Korzystam codziennie przed snem, a potem... nie wiem kiedy zasypiam, bez bólu barków i szyi po całym dniu pracy. Myślę, że odkrywanie kolejnych zalet to tylko kwestia czasu.
Zakup może do tanich nie należy, ale jak widzę ile pieniędzy zostawiamy w sklepach (te kosze pełne nazwijmy niezbyt potrzebnych rzeczy), to okazuje się, że ten zakup to inwestycja w nasze zdrowie i samopoczucie- a to jest bezcenne.
Anna Klekiel
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Kupiłam mate i poduszkę. Super sprawa. Codziennie na niej leżę. Masuję kark, szyję, głowę i plecy. Dodatkowo wykorzystuję matę podczas ćwiczeń na rozciąganie- stoję wtedy na niej i nakluwam stopy :) Szczerze polecam :)
Anna Klekiel
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Kupiłam mate i poduszkę. Super sprawa. Codziennie na niej leżę. Masuję kark, szyję, głowę i plecy. Dodatkowo wykorzystuję matę podczas ćwiczeń na rozciąganie- stoję wtedy na niej i nakluwam stopy :) Szczerze polecam :)
Maciej Krupiński
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Rewelacja! Moje pierwsze doświadczenie z matami do akupresury - nie spodziewałem się aż tak pozytywnego wpływu na kręgosłup, ale i samopoczucie, krążenie i rozluźnienie! <3
Anna
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Jak dla mnie rewelacja. Od kiedy używam maty pranamat przestały boleć mnie plecy. Poge polecić z całego serca. Mata pomaga mi nie tylko w bólu pleców, ale też pomaga rozluźnić wszystkie mięśnie. Polecam.
Sylwia Lipińska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Na bóle kręgosłupa w odcinku lędzwiowym mata jest niezawodna :)
Igor
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Serdecznie polecam, po bardzo przeciętnej skuteczności podróbek, jakiś czas temu moja dziewczyna zdecydowała się kupić oryginał. Różnica jest niesamowita, a skuteczność po prostu powala! Dlatego bez zastanowienia się zdecydowałem na zakup jako prezent, co było strzałem w dziesiątkę! Gorąco polecam, mata warta każdej swojej złotówki! :)
Hubert Biernacik
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Mata została zakupiona dla mamy, która jest zachwycona jej działaniem i nie wyobraża sobie teraz dnia bez jej używania!
Ewelina Jasik
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat kupiłam z polecenia na ból moich pleców w odcinku lędźwiowym.Pomoglo! Korzystam poduszki i maty
Anna Gołczyńska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Jestem zachwycona matą, mam wrażenie że pomaga na wszystko od bólu pleców po ból głowy. Polecam wszystkim!!!!!
Martyna Małż
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
Moja codzienna chwilę na relaks spędzam na niej ❤️ nie wyobrażam sobie jak wcześniej mogłam używać innej maty. Sposób w jaki jest zrobiona i ta "ostrość". Przez pierwsze 2 minuty mam ochotę uciec i nigdy więcej jej nie wyjmować, ale później nachodzi przyjemne mrowienie i rozluźnienie i jestem zrelaksowana. Nawet moje biegające i krzyczące urwisy mnie nie złoszczą :D
polecam wszystkim ❤️
Roksana Foit
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
W wieku 28 lat, krótko po pierwszym porodzie dostałam diagnozę: artroza kręgosłupa oraz choroba baastrupa w dwóch odcinkach, szyjnym i lędźwiowym. Dosłownie parę dni później zdecydowałam się na zakup maty Pranamat Eco. Wystarczyło, żebym użyła jej zaledwie kilka razy i poczuła ulgę. Wiadomo, że choroba nie zniknie ale ból, który się zmniejszył, jest dla mnie cudownym uczuciem. Dziękuję pranamat Eco!
agata otulak
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Mata super, pomaga na moje dolegliwości związane z napięciem mięśni. Fajnie rozluźnia, co daje efekt odprężający. Polecam
Agnieszka Chowaniec
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Ogromną ulga dla moich zmęczonych zdalną pracą pleców! Polecam!!!!
Magda
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Polecam produkty pranamat. Zbawienie dla pleców!
Dorota Małolepsza
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamat ECO
Mata jest rewelacyjna. Pomogła w moich bólach pleców. Teraz codziennie na niej się relaksuję.
WIESLAW LOCHANSKI
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Sorki ale nie moge sie podpisac sie na facebooku
gdyz poniewaz nie uzywam
Ewa Alberska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Cudo. Wszyscy polecali i nikt się nie mylił. Ani jeden komentarz nie jest wyolbrzymiony. My back pain is gone, baby!
Paulina Fehler
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Kupilam zestaw mate i poduszke dla mamy, która cierpi na bóle pleców, glowy. Uzywa jej od tygodnia, dlatego ciezko jest jeszcze powiedziec jak dziala ale ja wierze w jej moc!
WIESLAW LOCHANSKI
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
3 tygodnie uzywam Wasz produkt i jako typowy "niewierny Tomasz" rewiduje swoja opinie na temat korzysci lezenia na 'LOZU MADEJOWYM":
Bol w dolnej czesci kregoslupa wyparowal
Zmeczenie po graniu w tenisa wyparowalo
Zmeczenie po graniu w golfa wyparowalo
Zaczalem przysypiac na macie
I chyba stalem sie radosniejszy
DZIEKUJE BARDZO
Marta Olejnik
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Markę obserwowałam od długiego czasu, jednak nie mogłam się zdecydować. Namawiano mnie, żeby spróbować najpierw podróbki ‘bo to to samo’ - ale stwierdziłam ‘Albo Pranamat albo nic’. Częsta praca w warunkach domowych, mało ruchu i stres - człowiek nie czuje się już jak młody Bóg, którz z nas tego nie zna ;) Pierwsze uczucie na macie - specyficzne! Lecz wciagajaco przyjemne ❤️ Daje poczucie relaksu i wyciszenia, nawet po chwili lezenia. Mam jeszcze nadzieje, ze pozytywnie wplynie na problemy ze snem - zamierzam testowac wg zalecen przed pojsciem spac, aby szybciej zasnac i osiagnac lepsza jakosc snu.
Iwona
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Cudowna, najwspanialsza mata! Pierwsza kupiona dla siebie, a teraz druga dla Mamy :-)
Anna Wiśniewska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
I stało się! Poprawa samopoczucia, ustępują dolegliwości - jedyn słowem wracamy do życia! Polecam nawet niedowiarkom!
Tomasz Gondek
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Produkt spełnia swoje zadanie, za krótko żeby ocenić długotrwały efekt jednak przez te kilka razy które używałem czuje różnice.
Katarzyna Śmigowska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Pranamata naprawdę działa i w dodatku jest pięknie wykonana ❤️
Olga Fedorczyk
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Rewelacja. Korzysta cała rodzina. Bardzo pomaga na bóle w odcinku lędźwiowym. Polecam!
Katarzyna Raczkowska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
wspaniała sprawa, długo się zastanawiałam z racji na cenę, ale udało się, kupiłam w prezencie dla męża a korzystam i ja! :-)
Adam Kostka
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Bardzo się cieszę, że zdecydowaliśmy się na zakup zestawu maty + poduszka Pranamat. I choć nasze dzieci boją się "ała poduszki", za to rodzice ją uwielbiają :) Polecamy chorym i zdrowym!
Karo P
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Juz po pierwszym uzyciu maty jestem mile zaskoczona. Na pewno bedzie mi dobrze służyć :)
Karolina Ficek
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Polecam, dla młodej mamy idealne rozwiązanie na poradzenie sobie w tzw. Międzyczasie z bólem pleców :)
Aleksandra Momocka
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Zakupiłam dla siebie i się zakochała, ostatnio zamówiłam dwie kolejne, które sprezentuję mamie i siostrze na święta. <3
Aleksandra Momocka
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
CUDO! Mam problem z bezsennością, mata pomaga mi się odprężyć przed snem. Podchodziłam sceptycznie, ale po miesiącu widzę znaczną poprawę jakości snu. :)
Marta Jaskulska-Podgórska
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Jestem bardzo zadowolona z zakupionej maty . Zarówno w zakresie jakości obsługi jak i produktu. Wybierałam produkt świadomie , czytając min o produktach konkurencyjnych - nieco tańszych - jednak nie żałuję wyboru Pranamat :) Idealnie spełnia swoje relaksacyjne działanie .
Sabina Kondrot
Pranamat ECO
Nov 26, 2021
Początkowo mega dyskomfort, na szczęście zakończony mega luksusem ❤️
Mariola Kutra
Pranamat ECO
Nov 02, 2021
Pranamat ECO
Uwielbiam mają matę. Jest piękna, jest skuteczna i jest ekologiczna! Spędzam na niej wieczory, dzięki czemu zapomniałam o bólu pleców i głowy. Masaż nie tylko rozluźnia moje mięśnie, ale również relaksuje mój umysł. Po sesji na macie jestem wypoczęta i ożywiona. Polecam wszystkim!
Hofstätter Anna
Pranamat ECO
Nov 02, 2021
Pranamat ECO
Jestem bardzo zadowolona z jakości wykonania i działania maty Pranamat. Choć z początku bolało, to teraz nie potrafię sobie wyobrazić, że nie miałabym tego cuda. Polecam każdemu bez wyjątku, komu dokuczają plecy i nie tylko
Karolina Kraszewska
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Hej ho, hej ho – po Pranamat zawsze by się szło!
Skoro już tu jestem to Wam zarymuję,
matę mam od roku i bardzo ją szanuję!
Co prawda nie chodzi tu o rapera, więc nie rapuje,
ale za to skuteczny masaż akupresurowy funduje.
Każdego wieczoru tak zaczynam moje rytuały,
20 minut dziennie to mojej pielęgnacji sekret mały.
Zdradzę Wam jeszcze, że kiedyś nie byłam do niej przekonana,
a teraz żałuję, że tak późno zostałam nią obdarowana.
Prezent idealny, który odmienił moje życie,
dodaje mi energii i siły bardzo obficie!
Dzięki niej znika całe napięcie z mojego ciała,
odprężenie je zalewa niczym spokojna fala.
Mogę ją zabrać nawet w podróż dookoła świata,
to inwestycja dla zdrowia na kolejne lata.
Starożytna mądrość zamknięta w Pranamacie Eco,
uwierzcie mi, nie znajdziecie w życiu nic bardziej relaksacyjnego! :)
Agnieszka Ogrodnik
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Od ponad pół roku mam matę i poduszkę i jestem nimi wręcz zachwycona. Jakością, ekologicznymi materiałami, ale przede wszystkim - tym, że to naprawdę działa! I to w sposób, którego właściwie się nie spodziewałam... Korzystam z Pranamat ilekroć szczególnie bolą mnie plecy, po wyjątkowo stresującym dniu i zawsze, kiedy chcę mieć pewność, że dobrze prześpię noc. Działa ZAWSZE. Wspaniale łagodzi napięcia, rozgrzewa, a to, co jest dla mnie najważniejsze i co mnie zaskoczyło: leżenie kwadrans na kolcach, które przy pierwszym kontakcie wydaje się, że przebiją człowieka na wylot... uspokaja. I właśnie za to ostatnie cenię mój zestaw szczególnie - nie spodziewałam się aż takich efektów akurat w tym zakresie. Bywa tak, że jestem naprawdę solidnie zestresowana, nerwowa, rozzłoszczona, a już po kwadransie leżenia na Pranamat łagodnieję, wyciszam się, czuję ukojenie. Zasypiam potem mocno, jest mi dobrze i błogo.
Karina Gargas
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Moja przygoda z Pranamat zaczęła się nie dawno, natomiast od dawna mierzyłam się z zamiarem kupna. Tak schodziło, zawsze coś ważniejszego znalazlo się do kupienia, ale w końcu się zdecydowałam, i mam!!!
Jak na razie używam przed snem. I już po chwili leżenia zaczynam być senna. Super przygotowywuje mnie do spokojnego snu,rozluznia plecy które często bolą po całym dniu obowiązków, a że małe dzieci też są w domu to wiadomo tu rączki, tu trzeba się bawić na ziemi i tak się odbija na plecach. Zobaczymy jak będzie dalej, ale jak na razie polecam w 100% również dlatego że próbując podobnej maty, nie Pranamat, nie byłam tak zachwycona. Nie dałam na niej wyleżeć w ubraniach, po krótkiej chwilę dyskomfort, a tu całkiem inaczej, i dużo lepiej nawet na gole ciało. Także co jakość produktu, to jakość.
Karolina I
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Super, polecam ^^
Olga Zimka
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Doskwiera ci ból pleców, zmęczenie, stres? Wystarczy poświęcić kilkanaście minut na macie Pranamat Eco, a wszystko mija jak za pomocą czarodziejskiej różdżki. To była najlepsza inwestycja w swoje zdrowie i lepsze samopoczucie. Polecam każdemu, a szczególnie matkom, które nie chcą budzic się codziennie z bólem pleców!
Ewelina Wierzbowska
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Pranamat ECO zakupiłam po tym jak poleciła mi go moja Siostra. Bardzo mi pomógł podczas zeszłorocznej pandemi gdyż wszyscy wylądowaliśmy na HomeOffice bez biurek i foteli z komputerami na kanapach i taboretach to właśnie wtedy doceniłam dobroczynną moc Pranamat ECO która jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki uwalniała moje plecy od napięć i bólów. Zauważyłam też bardzo pożądane „skutki uboczne” w postaci zmniejszenia cellulitu i poprawy ukrwienia stop i dłoni których do tej pory nie mogłam skutecznie rozgrzać. Poduszka Pranamat jest tez bardzo przy migrenach.
Bardzo POLECAM
Ewelina Wierzbowska
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Pranamat ECO trafiła w moje ręczę dwa lata temu i czystym sumieniem mogę ją polecić wszystkim którzy miewają bóle pleców, migreny i pragną ujędrnić swoje ciało.
Szczególnie o dobroczynnych właściwościach maty przekonałam się podczas zeszłorocznej pandemii podczas której zaczęłam pracować z domu na kanapie i taborecie bez biurka i fotela. Po tych katuszach strasznie bolały mnie plecy ale 15 min z Pranamat ECO i napięcie mięśniowe odchodziło w niepamięć. Kolejnym atutem Pranamat jest niwelowanie bólu głowy podczas migreny, poduszka Pranamat ECO dosłowne działa cuda te małe lotosiki tak stymulują receptory na głowie ze ból po kilkunastu minutach stopniowo słabnie. Dodatkowo poduszka to must have kazdego wyjazdu. Zdecydowanym jednak „skutkiem ubocznym” stosowania maty jest zmniejszenie celulitu, poprawienie gęstości skóry dzięki lepszemu ukrwieniu.
Nie wyobrażam sobie życia bez Pranamat Polecam!
Monika Wawrzynów
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Mate pranamat eco polecam każdemu a zwłaszcza młodym mamom które często nie mają czasu żeby o siebie zadbać. Pranamat to inwestycja w lepsze samopoczucie :)
Krystian Mikołajczyk
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Stosuję matę Pranamat w związku z moimi bólami pleców. Wystarczy, że wieczorem zrobię sobie 15-minutową sesję na gołe ciało i rano jestem jak młody bóg - wstaję wypoczęty, a ból nie ogranicza moich ruchów. Dolegliwości minęły i teraz mogę bez żadnych ograniczeń aktywnie spędzać czas z moimi synkami. Wszystkim niezdecydowanym mogę powiedzieć - nie czekajcie - pozbądźcie się bólu i żyjcie pełnią życia.
Joanna Rokicka
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Długo zastanawiałam się nad zakupem maty i poduszki. Od jakiegoś czasu miałam silne zawroty głowy kilka razy w miesiącu i niestety nikt nie mógł znaleźć przyczyny. Byłam bardzo spięta, przemęczona po całym dniu w pracy i przy dwójce malutkich szkrabów. Jestem wizażystką i najgorsze były soboty po całym dniu makijaży nie mogłam znieść bólu w odcinku szyjnym. Dwa miesiące temu moja sąsiadka kupiła Pranamat ECO poduszkę i codziennie wieczorem pożyczałam ją na 15 minut . Kładłam ją raz pod głowę, raz na kręgosłup i od razu można było zauważyć cudowne rozluźnienie mięśni. Nagle wszystkie dolegliwości znikają. To jest jak cud, aż ciężko w to uwierzyć. Bez problemu położyłam się od razu bez ubrania. Od miesiąca nie mam już zawrotów głowy i nie wyobrażam sobie żeby mogło zabraknąć Pranamat ECO w moim domu! Zamówiłam od razu dwa zestawy dla mnie i mojej mamy. To jest najlepszy prezent jaki można sobie sprawić ZDROWIE!
Nowak
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Kupując matę nie byłam w 100% przekonana do jej skuteczność. Jak otworzyłam paczkę byłam przerażona. Ale jak to, ja się mam na tym położyć?! Pierwsza próba w koszulce, ale już tego samego wieczoru leżałam na niej jak się należy „skin to kolce” ;) A dziś. To już codzienność. Kocham mój wieczorny rytuał z Pranamat. Kąpiel, podcast i Ona. Często zdarza mi się na niej zasypiać. Rwą kulszowa i bóle głowy odeszły w niepamięć!!! Polecam KAŻDEMU!
Joanna Zielińska
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Od kiedy mam matę i poduszkę Pranamat Eco moje życie stało się łatwiejsze. Zamiast biec do apteki po środki przeciwbólowe kładę głowę na matę i czekam aż ból minie! Bolące lędźwia? Poduszka pod plecy i siedzę czekając aż mi ulży. Masaż nóg po bieganiu? Kładę się na matę. Ból u góry pleców? Poduszka pod kark i trochę cierpliwości :) mniej leków i więcej okazji do leżenia lub siedzenia! Czego chcieć więcej? Polecam!
Paulina Zatorska
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Pranamat to mój niezastąpiony produkt w domu, została moją drugą połówką z którą spędzam każdy wieczór. Tak naprawdę pozwoliła nie tylko zaoszczędzić mi pieniądze wydawane na fizjoterapie, ale również łagodzi dolegliwości bólowe kręgosłupa i szyi czy opuchliznę stop. Od kiedy ją posiadam polecam ją i moim klientką i znajomym. Wiem że część osób po moich poleceniach zakupiło ten produkt czy dla siebie czy komuś jako prezent i od nikogo nie usłyszałam że żałuje zakupu.
Klaudyna Góralska
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Nie podchodź do Pranamat jak pies do jeża ;) Fakt, oboje kłują, są piękne i pożyteczne, ale proszę, na jeżu się nie kładź :) Za to relaks na Pranamat wejdzie Ci w nawyk i zapomnisz o bólach mięśni, migrenach i zmęczeniu*!
*Testowane na charakteryzatorce w długotrwałych warunkach ekstremalnych ;)
Karina Duchewicz
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Matę kupiłam dla siebie z myślą o bolących plecach. Natomiast mata spodobała sie mojej córce, która ma mózgowe porażenie dziecięce i zaburzenia sensoryczne. Codziennie przed snem pół godziny akupresury i ma przespaną całą noc, co wcześniej się nie darzało. Poza tym, kiedy leży na macie nie występują u niej tzw. "współruchy" czyli machanie nogą czy wkładanie rąk do buzi. Polecam, na bolące plecy ale i dla osób z zaburzeniami sensorycznymi.
Tomasz Sierpiński
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Zestaw Pranamat ECO, czyli mata, poduszka oraz serce, kupiłem w marcu 2021 roku. Po kilkumiesięcznym użytkowaniu mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że była to bardzo trafiona decyzja względem mojego zdrowia i samopoczucia. Początki były trudne - nie dawałem rady zbyt długo leżeć na macie ze względu na zbyt duży ból. Od kiedy jednak zacząłem korzystać z maty kładąc się na niej na kanapie, bardzo łatwo i skutecznie się relaksuję. Produkty są wykonane bardzo porządnie, a ich design perfekcyjnie wpasowuje się w moje poczucie estetyki. Gorąco polecam osobom, które, tak jak ja, prowadzą siedzący tryb życia i szukają skutecznego sposobu na spięte mięśnie :)
Izabela Formela
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Początkowo padłam ofiarą tego, że przy trójce dzieci chciałam używa maty sama, w spokoju. Okazało się wtedy, że ona głównie leży i się kurzy. Dlatego zmieniłąm taktykę i jako pełnoetatowa mama, używam maty przy dzieciach. W zabawie, gdy czytamy, układamy klocki, czy prowadzimy niekończące się rozmowy o życiu ;). Mata pomogła mi pozbyć się pociążowego brzuszka, tym bardziej, że przeszedł od 2 cc, a później też domowy poród naturalny ;). A bombelki do lekkich nie należały :) Mata pomaga się odprężać, poprawia wygląd brzucha, pośladków. Jest naprawdę godnym zamiennikiem masaży, na które czas mamy wielodzietnej, jest, cóż... powiedzmy... znacznie ograniczony ;)
Aleksandra Kleinszmidt
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Polecam Pranamat. Użytkuję zestaw Pranamat ECO w kolorze pomarańczowym od miesiąca i śmiało mogę powiedzieć, że decyzja o zamówieniu pranamat bhka strzałem w 10. Mata pomaga mi na bóle menstruacyjne oraz bóle dolnej części pleców. Masaż głęboki, który mogę mieć w ciągu 15 minut, jakie znajdę wolne w ciągu dnia, to coś w sam raz dla zapracowanej młodej mamy, czyli mnie :) Polecam
Akielaszek Dominika
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Uratowaliście mi życie piękną matą, a co najmniej poprawiliście mój komfort! Po 8 godzinach pracy chodząco-stojącej moje plecy są w fatalnej kondycji, wtedy wystarczy chwila relaksu z tymi przyjemnymi kolcami i jestem jak nowa. Dla wszystkich, którzy się zastanawiają: każde pieniądze są tego warte. Gdyby nie choroby wykluczające to obdarowałabym matami pół rodziny. ❤️
Piotr Pochroń
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Mówisz, że masz dziecko, które kocha być na Twoich rękach? Teraz bolą Cię plecy? Mata od Pranamat jest za droga? I pewnie nie działa? Jeśli już to lepiej cztery razy tańszy zamiennik? A tak w ogóle to dzieci powinny być twarde, nie można ich zbyt często przytulać? Bawić też się przecież powinny w żłobku nie z Tobą? Masz już 30 lat, więc skoro boli to znaczy, że żyjesz? Opinie porównujące inne maty względem Pranamat Eco pewnie były opłacone? A wyniki badań to już na pewno? 30-dniowy okres próbny to taki chwyt marketingowy? ...będzie bolało, a wtedy wróć a zobaczysz jak wbrew pozorom tani jest ten produkt.
Katarzyna Niedziółka
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Cześć! Nazywam się Kasia i chciałabym co nieco opowiedzieć o tym wspaniałym produkcie jakim jest Pranamat ECO. Długo zastanawiałam się nad jego zakupem w głównej mierze ze względu na cenę. Próbowałam mat innych marek, które okazały się słabej jakości... Za namową mojego mentora oraz po przeczytaniu wielu opinii zdecydowałam się na zakup maty oraz poduszki. Na samym początku byłam mile zaskoczona promocją jaka w okresie zakupu miała miejsce. Paczka przyszła ekspresowo, bo już na drugi dzień czekała na mnie w paczkomacie! Jakie to było miłe zaskoczenie kiedy położyłam się w bieliźnie na matę i od razu wstałam! Nie byłam w stanie leżeć nawet minuty! Przy stosowaniu mat słabej jakości nawet leżenie w bieliźnie nie powodowało żadnych zmian i nie przynosiło efektów. Wtedy zrozumiałam z jakiej jakości produktem mam do czynienia. Nie zawiodłam się i z pranamatem staliśmy się nieodłączną parą w codziennej rutynie :) Każdy poranek z matą to moc endorfin, ukojenia oraz tony energii na rozpoczęcie nowego dnia. Wieczorem mata wraz z poduszką pomaga zdjąć napięcie mięśniowe, zredukować stres, odprężyć moje ciało i przygotować je do głębokiego snu. Od kiedy stosuję matę nie mam problemów z bólem w łopatkach, mój cellulit uległ redukcji, moje samopoczucie wskoczyło na poziom 100%, wysypiam się, a moje ciało jest zregenerowane na maxa! Polecam wszystkim kto jeszcze zastanawia się nad zakupem. Uwierzcie mi, że warto
Kasia Janik
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Jestem trenerem personalnym i fizjoterapeutą. Moje życie opiera się na pracy z ciałem. Staram się, by ciało służyło mi jak najdłużej w jak najlepszym stanie. To samo tyczy się osób z którymi współpracuję na siłowni czy pomagając im w dolegliwościach kręgosłupa. No właśnie kręgosłupa! Nie znam osoby, która nigy sie nie skarżyła na bóle pleców. Czasami wynikają one ze zbyt długiej pracy przy komputerze, czasami ze zbyt mocnego trenignu, albo ze zbyt długiej przerwy w treningach, a jeszcze inni kumulują swoje stresy w okolicach szyi. Jest na to rada – moje ręce. Ale moja doba ma tylko 24h. Nie jestem w stanie pomóc wszystkim, a obecnie panujący Covid-19 mi to jeszcze utrudnia. Dlatego z czystym sumieniem polecam codzienne seanse na tej macie. Początkowo leżenie na Pranamat Eco może sprawiać więcej bólu niż przyjemności, ale (tak jak w treningu) liczy sie systematyczność. Wystarczy 20min przed snem położyć się i np. poczytać a nasz sen zyska na jakości, a nasze mięśnie się zrelaksują. Częste bóle odcinka lędźwiowego podczas home office? Polecam położyć grykową poduszkę przy oparciu fotela i napierać plecami podczas pracy przy komputerze. Uciążliwe dolegliwości odejdą w niepamięć. Bóle stóp od całodniowego chodzenia w szpilkach? Wystarczy stanąć kilka minut na macie np podczas wieczornej toalety. To nie magia, to nasz organizm sam się regeneruje. Mata sprawia, że dana część ciała jest lepiej ukrwiona, odżywiona i dotleniona.
Ponieważ moja przygoda ze sportem, regeneracją, rehabilitacją trwa już ponad 20 lat to mam wiele doświadczeń. Już 10 lat temu używałam zwykłej plastikowej maty akupresurowej. Ale to jak jazda maluchem i mercedesem. Dojedziesz z punktu A do punktu B, ale nie wiadomo w jakim czasie i w jakim stanie... Używając Pranamat Eco już po pierwszym seansie czuję się lepiej, a na ten sam efekt z plastikowym odpowiednikiem musiałam czekać kilka dni.
Nie powiem, że leżenie na macie jest równie dobre co profesjonalny masaż z uciskiem punktów spustowych, ale w czasach izolacji to naprawdę dobry wybór,a gdy już wszystko wróci do normalności to będzie świetny element terapii pomiędzy wizytami u fizjoterapeuty.
Patryk Zatorski
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Hej, jakiś czas temu dołączyłem do szczęśliwego grona klientów firmy "pranamat eco" W swoim zestawie posiadam matę oraz zółwika mniejszych rozmiarów, pierwsza rzeczą która przykuła moja uwagę po zakupie była jakość wyrobu obu przedmiotów. Są one wykonane z niezwykła precyzją oraz dokładnością nie pozostawiając nic do życzenia, dzięki czemu żółw poza swoją funkcjonalnością związaną z akupresurą również służy jako ozdoba mojego mieszkania. Materiały z jakich wykonana została mata są pochodzenia naturalnego co było dla mnie kolejnym bardzo ważnym punktem przy zakupie maty. Jednak powyższe czynniki to nic przy tym jak przedmioty te sprawują się w użytkowaniu, poza przyjemnym rozluźnieniem mięśni oraz lepszym ukrwieniem związanym z użytkowaniem maty pomagła mi poprawić jakość snu, zwiększyła pobudzenie podczas dnia, kras zawsze pomaga mi zapomnieć chociaż na chwilę o napięciu które w danym momencie mnie otacza. Mógłbym rozpisać się jeszcze o wielu innych pozytywnych skutkach korzystania z przedmiotów od firmy pranamat eco, ale kto nie lubi niespodziankę, dla mnie zakup ten był to strzał w dziesiątkę i z czystą przyjemnością polecam go każdemu dając mu 5/5 gwiazdek.
Mateusz Pacholski
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Pranamat ECO odmienił moje spojrzenie na relaks. Jestem szczęśliwym użytkownikiem maty od 2 lat. Produkt zakupiliśmy wspólnie z dziewczyną szukając dozy ukojenia. Mata świetnie się sprawdza na ból kręgosłupa i głowy, rozładowuje napięcie po, którym magicznie ból znika. Hipnotyzujące lotosy są naszym wiecznym kompanem po wysiłku fizycznym (joga i bieganie). Mata jest wspaniałym lekarstwem po ciężkim i stresującym dniu w pracy, jest nieoceniona - daje ogrom odprężenia i wyciszenia. Nic nie jest w stanie jej dorównać. Gdy nastaje noc Pranamat ECO towarzyszy nam do rana. Ubóstwiamy, kochamy, nikomu i nigdy nie oddamy, najlepszy zakup pod słońcem. Polecamy do zakupu komu tylko możemy, ponieważ nie ma takiego drugiego produktu na rynku. Jest jeden mały "minus", mianowicie... mata niesamowicie uzależnia. W domu jest zawsze bój kto ma użytkować Pranamat ECO jako pierwszy.. czas na zakup drugiego zestawu :) Załączam zdjęcie dziewczyny po cudownym odprężeniu na Pranamat ECO :)
Majka Greczkowska
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Zestaw Pranamat Eco kupiłam przede wszystkim z myślą o bólu pleców, siedzenie za biurkiem zmieniłam na pracę z ośmiogodzinnym staniem na nogach, do tego mam lekkie skrzywienie kręgosłupa, miałam dość. I tutaj wchodzi zestaw Pranamat cały na biało (a raczej turkusowo). Ból pleców zniknął jak ręką odjął, zabierając ze sobą również bezsenność. Idąc za ciosem postanowiłam sprawdzić, czy pomoże mi również w nierównej walce z cellulitem, bo niestety trochę ze mnie leniuszek i odpuszczam ćwiczenia. Pierwszy raz (i kilka następnych razy) siadając na matę miałam minę jak na zdjęciu, było trudniej, ale dla rezultatów było warto. Najbardziej zaskoczyło mnie jednak, że Pranamat ratuje również od bólu głowy, kiedy przed ważnymi egzaminami miałam masę nauki + stresik, głowa pękała, a tu wystarczyło 15min z poduchą i matą i znów mogłam zebrać myśli.
Reasumując Pranamat Eco robi robotę!❤️
PS. Czy wiesz, że wystarczy zmienić kilka liter w słowie "Pranamat" i wychodzi słowo "Szczęście"? Przypadek? Nie sądzę.
Klaudia Łoś
Pranamat ECO
Nov 01, 2021
Pranamat ECO
Dziś 1 listopada, czyli czas podsumowań tego, co straciliśmy. Ja od momentu zakupu Pranamat 11 miesięcy temu, zauważyłam, że odszedł:
- BÓL PLECÓW
- Spięcie barków po wielogodzinnej pracy przy biurku
- Potrzeba wzięcia leków na bóle głowy i krzyży
- Zakwasy po ćwiczeniach, bo mata wyśmienicie rozluźnia po nich mięśnie
- Problem z samotnymi wieczorami (spędzam je z matą, a właściwie na niej oglądając seriale)
Podsumowując, uważam ten rok za najmniej bolesny w moim życiu, a powyższe „odejścia” zapewniły wzrost komfortu i relaksu, wiec zupełnie mi ich nie brakuje. Kocham Pranamat i serdecznie polecam ją wszystkim!!! Niech dowodem będzie na to fakt, że właśnie dziś domówiłam do zestawu poduszkę :)
Weronika Wrotkowska
Pranamat ECO
Oct 31, 2021
Pranamat ECO
Bóle napięciowe głowy? A co to takiego? Od kiedy regularnie leżakuję na Pranamat Eco zapomniałam co to ból. Na codzień jako fizjoterapeutka daję ukojenie innym poprzez jogę i masaż, niejednokrotnie zapominając o sobie samej. Pranamat umożliwia mi wyciszenie własnego układu nerwowego. Seans na poduszce to balsam na nadmiar bodźców. Polecam nie tylko swoim pacjentom, ale i najbliższym. ❤️
Weronika Brzyzek
Pranamat ECO
Oct 31, 2021
Pranamat ECO
Mate Pranamat Eco zakupiłam dosłownie kilka dni temu. Mam od dłuższego czasu okropne bóle kręgosłupa, lędźwiowe a przede wszystkim bóle głowy, które bardzo ograniczają moje funkcjonowanie, a mam też czwórkę małych dzieci, gdzie nie mogę sobie pozwolić na bycie ";bezradną". Czuję, że nadszedł w końcu czas żeby zadbać o samą siebie, żebym mogła być również dla innych. Największym argumentem przemawiającym za zakupem tej maty było właśnie poprawienie swojego samopoczucia, a przede wszystkim zdrowia. Bardzo się cieszę, że ją mam i że codziennie mogę z niej korzystać ;) niestety wygenerowanie 20min dla siebie przy tylu maluchach jest wyzwaniem, dlatego rewelacyjne jest to że można ją używać gdziekolwiek, tak więc przenoszę ją do bawialni i mam przy okazji wszystkich na oku ❤
Aleksandra Burdzy
Pranamat ECO
Oct 31, 2021
Pranamat ECO
Pranamat ECO to moje wybawienie w związku z szaleńczym trybem życia! Od lat ćwiczę swoje ciało i w domu, i na siłowni. Niestety pojawiły się problemy ze spiętymi mięśniami w szczególności pleców, które nasilały się także podczas dni pełnych stresu. Jednorazowe masaże pomagały na chwilkę i wszystko wracało. Odkąd posiadam komplet Pranamat (poduszka + mata), mam nielimitowany dostęp do najlepszego masażu, który pozwala mi odprężyć się i ściągnąć to okropne uczucie napięcia z pleców! Jest to jednorazowa inwestycja, która nie dość, że szybko się zwróci, polepszy komfort życia to jeszcze pięknie wygląda. Świetnie sprawdza się podczas wieczorów z książką, gorącą herbatą i ciepłym kocem, dla mnie czas z Pranamat ECO to idealny czas dla siebie i swojego ciała!
Marta Radoń
Pranamat ECO
Oct 31, 2021
Pranamat ECO
Cierpiałam na bóle pleców. Szczególnie dokuczały mi napięcia w okolicach szyi. Poleciła mi matę Pranamat Eco zaufana fizjoterapeutka. Długo czytałam w internecie i zastanawiałam się nad zakupem. Przyszedł czas, że postanowiłam kupić matę oraz poduszkę. Skusiła mnie możliwość zwrotu (30-dniowy okres), gdyby mnie zawiodła. Oczywiście dalej ze mną jest! Jestem osobą ceniącą estetykę oraz jakość. Produkty pranamat są dopracowane i pod tym kątem jestem bardzo zadowolona. Ale najważniejsze jest to, że spełnia swoją funkcje. Moim zdaniem robi to świetnie. Uczucie odprężenia oraz ulga od bólu są zdecydowanie najcudowniejsze. Najbliższa rodzina zakochała się w macie tak jak ja. Lubię wieczorną rutynę ze względu na to, że mam czas dla siebie a mata ma w niej swój udział. Najczęściej używam w zestawie mata+poduszka a na wyjazdy zabieram samą poduszkę ze względu na rozmiar. Jeśli czuje ból pleców podczas nauki lub pracy to 15 minut z Pranamat i jest zdecydowanie lepiej. Miałam również styczność z zamiennikiem maty i uważam, że nie ma co porównywać. Materiały są całkiem innej jakości, „kolce” imitują kwiat lotosu, ale najważniejsze jest to, że nie spełnia swojej roli. Jeszcze bardziej cenie pranamat po tym porównaniu. Uważam, że warto mieć Pranamat Eco, ponieważ to miód na serce a dokładniej na ciało. Choć można również odczuć redukcje stresu bądź mniejsze uczucie zmęczenia. Szczerze polecam :)
Magdalena Moryń
Pranamat ECO
Oct 31, 2021
Pranamat ECO
Zakupiłam moją Pranamat Eco 3 lata temu ponieważ borykałam się z dużymi problemami kręgosłupa, które zakończyły się operacją. Od kilku lat regularnie używam maty i jestem bardzo zadowolona z jej działania. Za każdym razem gdy pojawiają się napięcia czy bóle, kładę się na macie i dzięki temu mogę normalnie funkcjonować. Leżenie na macie jest częściom mojego procesu rehabilitacji i szczerze wierze, że bez maty było by mi dużo trudniej funkcjonować na pełnych obrotach. Praca, dzieci, zakupy, zabawa to wszystko jest dużym obciążeniem dla mojego kręgosłupa. Mata pomaga mi się wieczorem odprężyć i zlikwidować napięcia powstałe na plecach, na biodrach i na nogach. Zabieram ją także ze sobą na różne wyjazdy i wakacje! Polecam Wam spróbować i mam nadzieje, że Wam pomoże tak jak mnie. Pozdrawiam!
Paulina Wojtowicz
Pranamat ECO
Oct 31, 2021
Pranamat ECO
Najlepsza przyjaciółka aktorki musicalowej!

Jestem szczęśliwą użytkowniczką poduszki i maty Pranamat od ponad pół roku. Najchętniej spotykam się z nią po spektaklu, jodze i rozciąganiu, a także przed snem.
Mata Pranamat zaskoczyła mnie już od pierwszego dnia - przybyła do mnie niesamowicie szybko! Jest urodzinowym prezentem od mojego Ukochanego.

Jestem aktorką musicalową. Moje ciało narażone jest na częste spięcia, a także na zmęczenie. Kiedy zobaczyłam, że moi znajomi artyści leczą podobne przypadłości przy pomocy magicznej, kłującej maty, od razu zaczęłam rozglądać się za egzemplarzem tylko dla mnie ❤️

Stawiam na jakość i trwałość. Nie ukrywam jednak, że jestem również estetką i wygląd oraz kolor Pranamat zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia! Poznałam jej naturalny skład co skłoniło mnie do tego, że nie skusiłam się na tańsze odpowiedniki ❌

Mata pozwala mi na chwilę dla siebie w jedności z moim ciałem. Na przysłuchaniu się temu, co mu dolega. Nasze pierwsze spotkanie było raczej szybkie i bolesne. Jednak cierpliwie przyzwyczajamy się do siebie i każdego dnia spędzam na niej dłuższą chwilę, wręcz lgnę do niej i czekam na moment, kiedy będę mogła z niej skorzystać.

Co zmieniło się w moim życiu podczas tej 6 miesięcznej znajomości? Moje ciało nie raz dało mi do zrozumienia, jak zbawienny wpływ ma na mnie mata. Czuję się bardziej rozluźniona, moje mięśnie nie są aż tak spięte, lepiej i głębiej śpię w nocy (Krótka drzemka na macie? Najmilszy moment w ciągu dnia!). To zadziwiające, że ostre kolce z jednej strony potrafią zrelaksować, a z drugiej strony pobudzić i dostarczyć dużej dawki energii. Jest niezastąpionym towarzyszem po każdym spektaklu, kiedy chcę rozluźnić spięte i zmęczone ciało, ale również w trakcie okresu - cudownie łagodzi, a nawet niweluje miesiączkowe bóle brzucha, głowy i pleców, które od lat były moją ogromną zmorą. To uczucie ciepła, które ogarnia mnie od stóp do głów i późniejsze „rozlanie się” ciała na macie - bezcenne.

Za pół roku obchodzę 30 urodziny. Czuję, że do tego czasu mata tak odmieni moje ciało i samopoczucie, że nowa cyfra z przodu nie będzie mi straszna, a kolejne wyzwania aktorskie możliwe!

Dziękuję!
Karolina Gonciarz
Pranamat ECO