4.9/5 z 10.000+ opinii klientów
Dostawa do paczkomatów za 0 zł
Skuteczność potwierdzona klinicznie
27.000 członków w Pranamat Polska Forum
Twój koszyk jest pusty

Dodaj coś do mnie aby mnie uszczęśliwić :)

Kup teraz
Kontynuuj zakupy

Twój koszyk

Agnieszka Gawkowska
Pranamat ECO
Apr 21, 2022
Pranamat mam od 2 lat. Pomaga mi właściwie na wszystko. Przykurcze mięśni, bóle kręgosłupa i nóg, bóle głowy. Nie wyobrażam sobie poranka bez masażu stóp, który działa lepiej niż poranna kawa.
Mariola Małgorzata Jagiellak
Pranamat ECO
Apr 20, 2022
Pranamat ECO
Zestaw mata i poduszka mam od ponad 2 lat. Do zakupu zmobilizowały mnie ogromne problemy z kręgosłupem. Od czasu korzystania z kolczastych kwiatków raz musiałam aplikować zastrzyki przeciwbólowe( wcześniej co 2- 3 miesiące, na zmianę z tabletkami).
Obecnie mam/ używam jeszcze poduszki- serca do masowania karku. Z poduszek korzystam codziennie, jedną zabieram ze sobą wszędzie tam, gdzie wyjeżdżam.
Ostatnio zestaw mat kupiła moja córka i również korzystają z nich wnuczki. Nawet pies jednym pośladkiem czasami poleguje na kolcach :)
Szczerze polecam zestaw Pranamat każdemu kto cierpi na bóle mięśniowe, stawowe, bóle głowy. Prócz tego na matach fajnie się śpi- tylko trzeba być czujnym przy obrotach ciała, bo można się podrapać.
Agnieszka Rękas
Pranamat ECO
Mar 10, 2022
Bardzo obawiałam się kontaktu z matą, bo wydawało się niemożliwe korzystanie według instrukcji, ale do pierwszego bólu głowy. Po kilku minutach ból ustąpił!
Matę poleciłam już wielu osobom i wszyscy byli zadowoleni- polecam serdecznie
Anna Malecha
Pranamat ECO
Mar 10, 2022
Pranamat ECO
Moją pranamat razem z poduszka mam i używam już 3,5. Przez ten czas absolutnie nic się z nią nie stało. Kolce są tak samo ostre jak pierwszego dnia, ani jedna nitka nie wystaje ani z maty ani z poduszki. Dla mnie nie ma nic lepszego po dłuższym dniu pracy przy komputerze niż położenie się na macie i podłożenie poduszki pod kark. Ba! Kilka razy zasnęłam na macie leżąc na niej gołymi plecami. Ból głowy, barków szybciej mija. Pomimo ze początkowo odczucie na macie są bliższe łożu madejowemu już po chwili mata odpręża i daje poczucie relaksu. Z czystym sumieniem polecam wszystkim.
Ilona Pudliszak
Pranamat ECO
Dec 08, 2021
Na matę "czaiłam się"; chyba ze 2 lata. Zamówiłam pod wpływem impulsu, a raczej po kolejnej walce z migreną i bólem pleców. Miałam duże oczekiwania, i naczytałam się recenzji szczęśliwych posiadaczy, miałam też dość faszerowania się środkami przeciwbólowymi co chwilę-aby przetrwać kolejny dzień. Nie zawiodłam się- używam matę od ok. miesiąca-codziennie po 20-30 min, głównie głowa,kark,plecy.,każdego wieczora, po kąpieli.Jest ogromna różnica. Kładę się spać rozluźniona, wygrzana. Ale największy plus za łagodzenie bóli głowy- gdy tylko się zaczyna migrena, 20-30 minut na poduszce Pranamt daje mi niesamowitą ulgę. Polecam, szczególnie właśnie migrenowcom!
Karina Adamczyk
Pranamat ECO
Nov 30, 2021
Na początku chyba jak większość nie mogłam się przyzwyczaić do tego nowego uczucia, że coś się we mnie wbija :D po kilku dniach zaczęło mi się to bardzo podobać i teraz nie wyobrażam sobie, żeby przynajmniej dwa razy dziennie nie poleżeć chociaż te 15 niewyobrażalnie przyjemnych minut! Polecam z całego serca, mata wraz z poduszką pomogła mi zniwelować napięcie i drętwienie w okolicach barków i ból głowy. Nie ma co się dłużej zastanawiać! :))
Maria Nowicka
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Zamówiłam matę i poduszkę i są niesamowite! Plus dostałam takiego małego uroczego żółwika, który świetnie się sprawdza do masaży dłoni :) Używam maty od prawie miesiąca i jestem zachwycona! Nawet kilkanaście minut na macie przynosi niesamowite ukojenie i rozluźnienie! Odpoczywa nie tylko kręgosłup, ale całe ciało nabiera sił witalnych po masażu. Dodatkowo mata pomaga na bóle głowy, serio! A największe zaskoczenie to to, że ukoiła mój ból menstruacyjny! Naprawdę ta mata zmienia życie! Pierwsze dni były wymagające, bo kolce są naprawdę profesjonalne i kłują, ale jak schodzisz z maty to czujesz, jak to Ci dobrze robi xD Jakość i wykonanie produktu na najwyższym poziomie! Polecam każdemu :)
Maria Nowicka
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Mata i poduszka są rewelacyjne! polecam każdemu! to niesamowite, jaki rozluźnienie może przynieść zaledwie kilkanaście minut na macie! ja jestem zachwycona! dodatkowo działa super na bóle głowy :)
Joann Sasin
Pranamat ECO
Nov 27, 2021
Długo wahałam się czy kupić matę Pranamat. Ale zdecydowałam się kiedy bóle głowy i kręgosłupa były już nie dowytrzymania. Mata bardzo mi pomogła! Jest pięknie wykonana, starannie a przede wszystkim spełnia swoje zadanie :)
Leżenie na kolcach a szczególnie opieranie się szyją i potylicą - super uczucie! I bóle głowy są znacznie mniejsze teraz :)
Polecam!
Alicja Lubiejewska
Apr 15, 2021
Niesamowite, że kiedyś nie wierzyłam w działanie maty 🙈
Aż sama stałam się szczęśliwą posiadaczką 😊
O istnieniu Pranamat dowiedziałam się od siostry. Moja praca sprzyja bólom kręgosłupa, a na masaże często nie mam czasu. Nad zakupem nie zastanawiałam się długo, akurat trafiłam na promocję i kupiłam matę i poduszkę.
Pierwsze użycie było dość ciekawym doświadczeniem. Ból może być przyjemny 😅 Po kilku minutach blogi relaks ☺️
Używam maty przy różnych dolegliwościach: bólu głowy, bólu kręgosłupa, bólach menstruacyjnych. A ostatnio również do praktyki uważności, kiedy dotykam maty zapominam o wszystkich problemach świata- jestem tu i teraz 😁
Dziwny ból głowy minął mi po 15 minutach masażu na poduszce ❤️ Najbardziej uwielbiam właśnie masaż głowy i karku.
Mata wykonana jest pięknie, bardzo porządnie, wybrałam kolor czarny i to był strzał w 10 🙂
Warto, będę polecać z czystym sumieniem ☺️

P.S piesel sprawdził, omija kolce szerokim łukiem 🤣
Agnieszka Mogilewska
Apr 15, 2021
Czy polecam PranamatEco?
Zdecydowanie tak!!!
Rok temu, szukając prezentu pod choinkę dla męża trafiłam na reklamę PranamatEco. Zastanawiałam się miesiąc czy, aby na pewno kupić. Czas do świąt uciekał nieubłaganie i tak więc kupiłam. Ekspresowa dostawa i prezenr zdarzyl na czas pod choinkę. Był to strzał w dziesiątkę! Prezent okazał się idealny nie tylko dla męża, ale jak sie pozniej okazało dla całej rodziny :) Działa na ból pleców, nóg czy nawet kobiecy ból głowy 😁 Rozluźnia mięśnie i ujędrnia skórę (szczególnie widać efekty na wiotkiej skórze po ciąży!). Na gorszy dzień, aby poczuć endorfiny i na lepszy, aby utrzymać formę. Po treningu na zakwasy i na lepszy sen by być na drugi dzień wypoczętym i podbijać świat! Wykonane z naturalnych materiałów, a do tego duży wybór kolorów :)

Ja jestem w 100 % zadowolona z działania PranamatEco i nie wyobrażam sobie jużj odpoczynku bez maty. Teraz jeden zestaw to zdecydowanie za mało i już jestem szczęśliwą posiadaczką kolejnego kompletu ❤️❤️❤️
Paulina Koziatek
Apr 14, 2021
Zainteresowałam się matą i poduszą Pranamat Eco, ponieważ zmagałam się codziennie z dziwnymi bólami pleców. Zazwyczaj wieczorami dopadało mnie silne kłucie w biodrze promieniujące na pośladek i nogę, co sprawiało, że nie mogłam na nią stawać. Dopiero przeglądając stronę www.pranamat.pl w kategorii "działanie", dowiedziałam się, że mam rwę kulszową, której bóle można tą matą właśnie zniwelować. Zakup Pranamat Eco był strzałem w dziesiątkę - 20minut leżenia na macie i ból pleców jak ręką odjął ❤️ Poza tym mata rewelacyjnie relaksuje i odstresowuje po ciężkim dniu, poduszka niweluje napięcie mięśni w szyi, bóle głowy znikają. Mata sprawia, że mój sen jest głębszy i wstaję bardziej wypoczęta rano, a moja odporność jest wielka, bo już nie pamiętam kiedy ostatnio chorowałam. Po używaniu maty skóra jest ładnie napięta, a cellulit znika 🙌🏻 jest to fantastyczny produkt dla każdego, szczerze polecam ❤️ dodatkowo firma ma bardzo profesjonalne podejście 🙌🏻
Agnieszka Bebak
Apr 09, 2021
Polecam z pełnym przekonaniem.Kupiłam cały zestaw po konsultacji z fizjoterapeutą i rzetelnym rozeznaniu w internecie.Od trzech tygodni korzystam codziennie przez pół godziny przed snem i czuję zdecydowaną poprawę - przestały mi dokuczać bóle napięciowe głowy i napięcia w łydkach, plecy i kark też mniej bolą, lepiej śpię i mam więcej energii.Poza tym mata jest bardzo ładna😊Warta tych pieniędzy
Anna AK
Apr 08, 2021
Mam poduszkę, matę i mały masażer. Poleciła mi koleżanka, której mata Pranamat bardzo pomogła na bóle lędźwiowe, a naszej wspólnej koleżance na spokojny i relaksujący sen. Zastanawiałam się nad zakupem jakieś 2 tygodnie, oprócz opinii koleżanek przekonał mnie również fakt, że badania kliniczne potwierdziły skuteczność Pranamat. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. U mnie zmniejszyły się bóle głowy i karku, sen też jakby lepszy :-) i oszczędności duże, bo swojego masażystę odwiedzam już znacznie rzadziej ;-) serdecznie polecam Pranamat :-)
Marzena Ratajczak
Apr 07, 2021
Kilka miesięcy temu zakupiłam poduszkę marki Pranamat. Była to dość spontaniczna decyzja, lecz jedna z moich lepszych. Często narzekałam na ból kręgosłupa szyjnego i głowy .Poduszka jest także idealna na inne partie ciała. Bardzo mi pomogła i polecam. Był to jeden z moich lepszych zakupów.
Agata Czaplicka
Apr 07, 2021
Polecam z całego serca. Posiadam zestaw poduszka + mata. Uwalnia mnie od bólów głowy i pleców. To dobrze zainwestowane pieniądze w siebie! Polecam jeszcze raz i dziękuje Pranamat ❤️
Basia Trzebiatowska
Apr 07, 2021
Posiadam matę i poduszkę. poduszkę uwalnia mnie od bólów głowy A mata niweluje bóle dolnych pleców. jestem zadowolona w 100% polecam z całego serca. W naszej rodzinie już każdy ma swój zestaw. nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez @pranamat eco🥰🥰🥰
Ilona Cicha
Apr 05, 2021
ja z tych niedowiarków, którzy czytają i słuchają i ciut niedowierzają że to takie pranamatyczne cudo ALE to naprawdę działa. Kupiłam i się przekonuję- bóle głowy mijają! relaksuje i odpręża 😁
Anna Fornal
Apr 05, 2021
Mam i ja 💪Długo się zastanawiałam (cena 🤭) ale Wasze promocje recenzje polecenia znajomych mnie przekonały. Teraz nie wyobrażam sobie dnia bez relaksu i odprężenia :-) Masuje głównie plecy i ramiona ..zniknęły bóle głowy i napięcie ... uwielbiam 🥰 moja 8latka też 🤭😍Polecam wszystkim....naprawdę działa cuda przy regularnym stosowaniu😁
Iza Mataśka
Apr 05, 2021
Gorąco polecam, kupiłam do walki z bólem pleców, a dodatkowo zniknął ból głowy. Z maty korzystają wszyscy w domu, nawet kot, więc każdy da radę się położyć na kolcach 🐱
Anna Kwiatkowska
Apr 01, 2021
Moja córka o Pranamat opowiadała klika miesięcy ale
nie wierzyłam do czasu kiedy sama zaczęłam czytać opinie i stwierdziłam iż kupię jej matę w prezencie.
Jest zachwycona, pozytywne opinie sprawdziły się w 100%-skończyły się bóle pleców i głowy.Namówiła już kuzynkę która zakupiła Pranamat i jest mega zadowolona nawet jej 3-letni synek korzysta z maty.Teraz kolej na mnie bo widzę że to nie jest kolejny gadżet ale konkretna pomoc.
Barbara Mrz
Mar 31, 2021
polecam serdecznie !!!!! stosowanie maty złagodziło bóle głowy i kręgosłupa. Po bolesnych trzech pierwszych minutach następuje wspaniałe uczucie mrowienia na całych plecach i boskie uczucie ciepełka😁 można się uzależnić 😉
Katarzyna Golik
Feb 25, 2021
Mimo, że początki korzystania z maty nie były łatwe🔥, przyznaję, że obecnie nie wyobrażam sobie dnia bez choćby kilkuminutowej sesji na macie/poduszce. Muszę szczerze stwierdzić, że chyba jestem od maty uzależniona 🙃- zresztą nie tylko ja - korzysta z niej cała moja rodzinna, łącznie z dziećmi, dla których specjalnie domówiłam wersję minimaty. Nawet krótka sesja pomaga w pozbyciu się napięć skumulowanych po całym dniu, redukuje poziom stresu oraz zmniejsza bóle głowy. Dodatkowo stosuję matę w celu ujędrnienia ciała, a poranny spacer po kolcach działa lepiej niż mocna kawa💪.
Marcin Kleszcz
Dec 31, 2020
Zakupiliśmy matę i poduszkę. Spory wydatek porównując do innych zamienników. Na szczęście poczytaliśmy trochę opinii recenzji. Kwestia szczegółów, materiałów i wykonania. Maty używamy ponad miesiąc. Maty używam na fotelu, a maty i poduszki do leżenia. Na początku w koszulce, teraz już częściowo bez koszulki. Mata pomaga na ból pleców, barków, głowy. Matę polecamy, świetny zakup. Wiem ile kosztuje rehabilitacja, więc dobrze jednak mieć w domu możliwość masażu przez kolce. Polecamy!